Franci Matoz zahteva, da Pošta prizna odškodninsko odgovornost. Foto: BoBo
Franci Matoz zahteva, da Pošta prizna odškodninsko odgovornost. Foto: BoBo

Matoz bo zahtevek za priznanje odgovornosti vložil še danes, je povedal za MMC. Po mnenju Matoza je Pošta Slovenije namreč objektivno odgovorna za škodo, ki jo je z izgubo matere in žene utrpela družina pokojne.

O višini odškodnine z družino umrle še niso govorili, saj jim po besedah Matoza denar v tem trenutku ni pomemben in želijo le, da Pošta prizna svojo odškodninsko odgovornost.
"Ko bo znana škoda, se pravi obseg samih duševnih bolečin, bomo postavili tudi zahtevek po višini. Pripada jim tudi odškodnina za vsakršno materialno škodo. Če Pošta odgovornosti ne prizna, sledi tožba na sodišču.

Jaz bom zdaj postavil zahtevek, oni pa bodo imeli osem dni, da se izrečejo, kaj o tem menijo. Če priznajo odgovornost, bomo počakali na višino zneska, če je ne, pa gremo v tožbo.
V tem trenutku o pogajanjih o višini zneska še nisem razmišljal, zagotovo pa bom v tem postopku zahteval višji znesek, kot se odmerja v sedanji sodni praksi, ker menim, da je treba postaviti neki precedens in ga bomo postavili precej visoko, saj so sedanji zneski nepošteni,"
pravi Matoz.
Sledijo kazenske ovadbe
Dodal je še, da Pošta družini umrle do zdaj ni izplačala še ničesar in da bodo zahtevali kazensko odgovornost vodilnih na Pošti Slovenije. Kot pooblaščenec oškodovanca pa se bo Matoz pojavil tudi na sojenju zoper storilca.
Svojci pokojne si namreč po njegovih besedah želijo, da bi bila izrečena kazen za dejanje čim višja.
Pošta: Ne moremo komentirati
"Zahtevka od gospoda Matoza še nismo prejeli ter iz tega izhajajočih morebitnih nadaljnjih postopkov ne moremo komentirati," so na naše vprašanje, ali so pripravljeni priznati odgovornost oz. se pogajati o višini odškodnine, odgovorili na Pošti.
"Pošta Slovenije je družini takoj naslednji dan po tragičnem dogodku izplačala solidarnostno pomoč v višini treh povprečnih bruto plač na zaposlenega v Sloveniji. Kljub temu, da je družina sporočila, da ni pripravljena sprejeti kakršnekoli oblike pomoči od Pošte Slovenije, se solidarnostna pomoč v primeru smrti katerega koli našega zaposlenega vselej izplača in pripada njegovim ožjim družinskim članom," še dodajajo.