Izgubljeni Nizozemec je pod vplivom mamil taval po gozdu. Foto: MMC RTV SLO
Izgubljeni Nizozemec je pod vplivom mamil taval po gozdu. Foto: MMC RTV SLO

S Policijske uprave Novo mesto sporočajo, da so jih nekaj po 14. uri obvestili o nenavadnem vedenju tujih turistov, ki naj bi v okolici Otočca pri Novem mestu ustavljali voznike osebnih avtomobilov in vznemirjali prebivalce. Na kraju dogodka so policisti nato ugotovili, da gre za nizozemske državljane, stare 20 in 21 let, ki so očitno bili pod vplivom psihoaktivnih snovi.

Nemudoma so poklicali reševalce, ki so morali zaradi prevelike količine zaužitih prepovedanih mamil enega od tujcev odpeljati v bolnišnico. Med tem so zmedeni tujci policistom povedali, da se je v gozdu neznano kje izgubil njihov prijatelj, ki naj bi prav tako bil pod vplivom mamil.

Nizozemcem zasegli mamilo LSD
V iskanje pogrešanega Nizozemca se je nato vključilo večje število policistov, policistov vodnikov službenih psov in gasilcev. Pogrešanega 20-letnega Nizozemca, ki so ga kasneje v bližini potoka pri Dolenji vasi obnemoglega in lažje poškodovanega našli malo po 17. uri, so iskali tudi s policijskim helikopterjem.

Tujcem so policisti zasegli manjšo količino pivnikov s prepovedanim mamilom LSD, zoper vse štiri nizozemske državljane pa so tudi uvedli postopek o prekršku, še sporočajo s PU Novo mesto.