Kriminalisti so bili na pogovoru pri direktorju hotela Union. Foto: BoBo
Kriminalisti so bili na pogovoru pri direktorju hotela Union. Foto: BoBo

Po poročanju Večera so policisti potrdili, da NPU intenzivno zbira obvestila o izčrpavanju podjetij v povezavi z družbo ACH, drugih podrobnosti pa zaradi interesa preiskave niso hoteli razkriti. Kriminaliste naj bi zanimala razmerja med odvisnimi družbami in ACH-jem ter poslovanje ACH-ja doma in na tujem.

Glavni direktor Grand hotela Union Bogdan Lipovšek je povedal, da sta se na razgovoru pri njem oglasila dva preiskovalca NPU-ja, vendar ne samo na temo izčrpavanja podjetij. Več o vsebini pogovora ni želel razkriti. Lipovšek je sicer v intervjuju za Večer prejšnjo soboto povedal, da se je kot menedžer uprl nadaljnjemu lastniškemu izčrpavanju Grand hotela Union.

V ACH-ju sicer pravijo, da o preiskavi niso obveščeni in da uprave družbe še niso obiskali preiskovalci NPU-ja. Informacije Večera pa so označili za nenavadne, saj da če bi potekala preiskava, NPU po njihovem mnenju ne bi želel razkriti podrobnosti oz. predmeta preiskave.

ACH je od četrtka v postopku preventivnega prestrukturiranja in ima na voljo pet mesecev, da s finančnimi upniki doseže dogovor o prestrukturiranju odplačila dolga. V tem času ne smejo izdajati sklepov o izvršbi ali zavarovanju terjatev.