Prizorišče zločina. Foto: MMC RTV SLO
Prizorišče zločina. Foto: MMC RTV SLO


Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je povedal, da je tožilstvo odreditev pripora predlagalo iz razloga begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Tragični dogodek v Mariboru se je zgodil v sredo popoldne, ko je po ugotovitvah kriminalistov 54-letni Mariborčan zaradi maščevanja iz ljubosumja načrtno pripeljal z osebnim avtomobilom po Titovi cesti, svoje vozilo ustavil in peš stopil do drugega vozila, ki je na križišču čakalo na zavijanje v levo proti Ulici Pariške komune.

Pristopil je k sopotnikovim vratom in začel streljati s pištolo. 52-letni sopotnik je zaradi strelnih ran umrl, 57-letni voznik je bil ustreljen v roko in se je umaknil v prostore bližnje stavbe, drugi sopotnik na zadnjem sedežu, star 38 let, pa ni bil poškodovan in je ostal v vozilu.

Napadalec se je po dejanju mirno predal policistom, zdaj pa se bo moral zagovarjati zaradi kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Sicer pa je bil osumljeni že maja lani obravnavan zaradi nasilja v družini, takrat pa so pri njem po opravljeni preiskavi stanovanja našli več kosov strelnega orožja.