Radan zase pravi, da se v opisu izvedenca psihiatrije ne prepozna. Foto: MMC RTV SLO
Radan zase pravi, da se v opisu izvedenca psihiatrije ne prepozna. Foto: MMC RTV SLO
Radan zavrača vse očitke o umoru



Obtožnica Radana bremeni šestih umorov iz morilske sle, za kar je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora. Prav tako mu tožilstvo očita ponarejanja listin, zagrožena kazen sta dve leti zapora, in osem kaznivih dejanj neupravičenega strokovnega snemanja, kar se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Celoten pogovor bo objavljen v Tedniku, 23. novembra.

.
Njegov odvetnik je danes tako napovedal ugovor na obtožnico, Radan pa je prvič po 10 mesecih v ekskluzivnem pogovoru za Televizijo Slovenija komentiral obtožnico. "Obtožnica je že od začetka temeljila na predpostavki, da sem moril iz morilske sle. Nobenega nisem umoril, vedno sem se trudil, da sem jih zdravil z maksimalno profesionalnostjo in znanjem," se je odzval na obtožbe tožilstva, da je umore skrbno načrtoval in jih izvrševal na vedno bolj drzen in odkrit način.

A tožilstvo se ni ustavilo pri tem. Izvedenec klinične psihologije je v njem namreč našel značilnosti množičnega morilca: zapisal je, da je izjemno inteligentna oseba, a z osebnostno motnjo. Da je življenja drugih krajšal zaradi lastnega strahu pred smrtjo, da ima resne vedenjske motnje in da je lahko sadist.

"Jaz se žal v tem opisu ne najdem. Definitivno nisem nikogar umoril, nisem sadist, celo življenje sem se trudil pomagati ljudem," je med drugim zatrdil Radan.

Radan zavrača vse očitke o umoru