Plut pričakuje najvišjo mogočo kazen, zato si želi, da bi se sojenje čim prej končalo. Foto: RTV SLO
Plut pričakuje najvišjo mogočo kazen, zato si želi, da bi se sojenje čim prej končalo. Foto: RTV SLO
Umor na Jančah
Silvo Plut je obtožen, da je februarja na Jančah umoril Ljubico Ulčar in poskusil umoriti njenega moža Mirka Ulčarja. Foto: RTV SLO

V pismu predsednico senata še prosi, naj mu izdajo zaporni nalog, saj ima dovolj lažnih obtožb. Njegov zagovornik Andrej Žabjek je povedal, da je obtoženi umora in poskusa umora na Jančah popolnoma obupan, vsi dokazi, ki se izvajajo, so njemu v škodo, zato želi, da bi se sojenje čim prej končalo.

Vseeno je Plut ostal do konca obravnave in poslušal pričanje patologa Edvarda Kralja, ki je izključil možnost, da bi ureznini na vratu Ljubice Ulčar nastali po nesreči, kot trdi Plut.

Žrtev je imela po telesu šest ureznin, ki niso nastale pri rezanju oblačil, kot trdi obtoženi. Plutov zagovornik meni, da pričanja Edvarda Kralja ni mogoče v celoti zavreči, sprašuje pa se, kako je lahko vbodna rana, ki je na žrtvi, ostala ravna, brez raztrganine, čeprav naj bi bilo dejanje storjeno z nožem, ki je imel na eni strani žagico.

Pred sodnim senatom pa je pričal tudi Plutov sojetnik Franci Erčulj. Dejal je, da mu je Plut povedal, da je pretepel Mirka Ulčarja, moža umorjene. Plut pa je njegovo izjavo označil za laž, poroča TV Slovenija.