Policisti od marca letos zaman iščejo t. i.
Policisti od marca letos zaman iščejo t. i. "koroško deklico". (fotografija je simbolična) Foto: MMC RTV SLO

Tožilstvo Boštjana Kakerja bremeni odvzema mladoletne osebe, saj policija od marca letos zaman išče deklico, ki je njen oče kljub pravnomočni odločitvi sodišča ni želel izročiti njeni mami. Sodni senat je na predlog tožilstva in ob strinjanju obtoženega obravnavo zaprl za javnost, saj je menil, da bi javno sojenje lahko škodovala deklici, za katero ni znano, kje je.

K sojenju, ki se je začelo z zamudo, so policisti iz pripora v mariborskem zaporu privedli očeta deklice. Pred sodiščem mu je z mirnim protestom podporo izražala skupina ljudi. Protest so organizirali aktivisti Svetovalnice Akcija!, ki so protestirali, oblečeni v majice z napisi Dost mamo!, nekateri pa so pri tem imeli obraz pokrit z maskami.

Dekličina mama za javno sojenje
Odvetnica dekličine mame Irma Pavlinič Krebs se je ob začetku sojenja zavzela za javno sojenje, saj bi po njenih besedah zaprtje sojenja koristilo le temu, da bi deklico še naprej skrivali. V obrazložitvi še pred zaprtjem sojenja za javnost je povedala, da mati deklice ni videla že leto dni in da je s tem, ko sama doslej ni nastopala v javnosti, ščitila svojo in identiteto deklice.

Irma Pavlinič Krebs je pojasnila, da se je mati odločila, da bo odslej nastopala v javnosti. Dejala je tudi, da je javnost na strani očeta, ki identiteto deklice razkriva že leto dni. Po zaprtju sojenja za javnost se je obravnava nadaljevala z zaslišanjem več prič.

Policija išče deklico
Kriminalistično preiskavo iskanja pogrešane deklice, ki že mesece pred izginotjem ni več obiskovala vrtca, njena mama pa je bila z njo nazadnje v stiku pred več kot letom dni, usmerja Okrožno državno tožilstvo iz Slovenj Gradca. To je, kot je znano, 18. maja letos tudi zavrglo kazenski ovadbi, ki ju je zaradi domnevne spolne zlorabe deklice zoper njeno mamo in maminega očeta podal dekličin oče.

Na Policijski upravi Celje pojasnjujejo, da so dejavnosti policije intenzivno usmerjene v iskanje pogrešane deklice. V okviru preiskave so kriminalisti in policisti od njenega izginotja opravili okoli 130 pogovorov in okoli 40 dodatnih poizvedb.