Voznika so morali iz vozila izrezati gasilci. (Slika je simbolična.) Foto:
Voznika so morali iz vozila izrezati gasilci. (Slika je simbolična.) Foto:

V četrtek ob 23. uri se je na lokalni cesti Golo–Rob v občini Ig zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 41-letni voznik kombiniranega vozila. Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je voznik zletel s ceste in se zagozdil ob drevo. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana in PGD Golo, ki so razsvetlili mesto nesreče, s tehničnim posegom izrezali voznika iz zvite pločevine in pomagali zvleči kombi na cestišče. Voznik pa je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka.

27 prometnih nesreč v noči na petek
Policisti so v noči na petek obravnavali 27 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, šest pa jih je bilo lažje poškodovanih. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 35 kršitev javnega reda in miru ter 47 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 22-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršilca, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali štiri voznike.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 24 tatvin, deset vlomov, šest poškodovanj tuje stvari, štiri lahke telesne poškodbe ter po eno kaznivo dejanje ponarejanje denarja in ponarejanja listin ter kaznivo dejanje v zvezi z mamili.