Foto:
Foto:

SMC

Ključna področja so sociala in gospodarstvo - obe s posebnim poudarkom na danes najbolj občutljivi družbeni skupini (mladi, starostniki) - in pravosodje ter optimizacija javnega sektorja, ki ne temelji na zmanjševanju sektorja, ampak njegovi večji učinkovitosti.

SDS

Zdrave javne finance, stabilen bančni sistem, konkurenčni pogoji za delovanje gospodarstva, umik države iz gospodarstva, učinkovit zdravstveni sistem, neodvisen in dobro delujoč pravosodni sistem ter učinkovita javna uprava so osnovni predpogoji za nadaljnji razvoj države.

DeSUS

Ključni so ukrepi za zagon gospodarstva; zagotovitev regresa za vse upokojence in usklajevanje pokojnin ob dvoodstotni gospodarski rasti; revizija večjih poslov državnih bank in podjetij v večinski lasti države ter sprejetje takojšnjih ukrepov zoper tiste, ki so to premoženje oškodovali.

SD

Ključno področje je ohranjanje in ustvarjanje delovnih mest - z gospodarsko rastjo, oprto na stabilno davčno okolje, garancijsko shemo za zlom kreditnega krča in sklad za zagon perspektivnih idej. Ob tem ne bodo zanemarili močne vloge socialne države, ki bo ustvarjala pogoje za enake možnosti vseh.

B. J.