Milan Zver za stranko na evropskih volitvah goji velike ambicije. Foto: EPA
Milan Zver za stranko na evropskih volitvah goji velike ambicije. Foto: EPA

Milan Zver je šolanje zaključil na Fakulteti za družbene vede z doktoratom s področja obče politologije. Je avtor mnogih študij, člankov in knjig, med drugim monografije Demokracija v klasični slovenski politični misli (2002). Preden je bil leta 2004 izvoljen za poslanca in imenovan za ministra za šolstvo in šport, je bil kot univerzitetni učitelj zaposlen na mariborski univerzi.

Zver je bil je tesen sodelavec očeta SDS-a Jožeta Pučnika, v zadnjih letih pa je nosilec pomembnih funkcij v Slovenski demokratski stranki. Trenutno je njen podpredsednik, v njenih barvah pa je že opravljal tudi funkciji mestnega in državnega svetnika. V prvi polovici leta 2008 je med drugim uspešno vodil Svet EU-ja na področju izobraževanja in mladine. Je član ali sodelavec vrste domačih in tujih nevladnih organizacij.

Na evropskih volitvah je naš cilj zmaga, pravi Zver. Kot je tudi poudaril, bodo evropske volitve test za vladajočo koalicijo, saj bodo imeli ljudje možnost povedati, kaj si mislijo o sedanji vladi.

M. N.