Nadaljnje obratovanje trgovin je najboljše za stečajno maso, se strinja sodišče. Foto: BoBo
Nadaljnje obratovanje trgovin je najboljše za stečajno maso, se strinja sodišče. Foto: BoBo

Sodišče je poleg tega dovolilo dobavo gotovih izdelkov komisionarjem, s katerimi ima Polzela sklenjene pogodbe. Odločitev sodišča, da dovoli nadaljnje poslovanje Polzele, je posledica predloga stečajnega upravitelja Zlatka Hohnjeca, ki je sodišču predlagal, da dovoli nadaljevanje poslovanja v delu, ki zajema prodajo gotovih izdelkov na domačem in tujem trgu v malo- in veleprodaji.

Po oceni upravitelja je nujno zagotoviti Polzelino nadaljnje poslovanje, in sicer prodajo zalog gotovih izdelkov po obstoječih prodajnih kanalih. Nadaljevanje poslovanja tovarne pa po njegovi oceni zagotavlja najboljše pogoje za poplačilo upnikov.

Sodišče je v celoti sprejelo Hohnječevo obrazložitev o prodaji zalog gotovih izdelkov, saj bi ustavitev tudi po oceni sodišča prinesla škodljive posledice za stečajno maso.

Delavci skoraj že poplačani
Tik pred decembrskim stečajem je 220 zaposlenih dobilo plačo za november, decembrsko pa jim bodo izplačali iz jamstvenega sklada. Poleg odpravnin bodo delavci kot svojo terjatev v stečaju prijavili tudi dve plači, ki jim ju podjetje dolguje še iz leta 2014.

Predlog za stečaj je zaradi insolventnosti družbe podala direktorica Polzele Metka Hrovat. Nepokrita izguba je konec septembra znašala 3,5 milijona evrov, medtem ko je imela Polzela za 2,1 milijona evrov osnovnega kapitala, dolgovi pa so dosegli dobrih šest milijonov evrov. Poleg tega ima družba zaradi davčnega dolga zamrznjene račune, kar posledično pomeni popolno nezmožnost poslovanja.