Enemu članu nekdanje uprave se je mandat iztekel, druga članica pa je prosila za razrešitev. Foto: BoBo
Enemu članu nekdanje uprave se je mandat iztekel, druga članica pa je prosila za razrešitev. Foto: BoBo

V družbi Telekom Slovenije in v Debitelu, ki je v njegovi 100-odstotni lasti, so se zgodile precejšnje spremembe. Debitelovi nadzorniki so na seji izrekli soglasje pripojitvi družbe k Telekomu. Pogodba bo podpisana predvidoma prihodnji teden, ko bo Debitel imel tudi novo vodstvo. Nadzorni svet je namrel razrešil dozdajšnjega direktorja družbe Boruta Razdevška in na njegovo mesto s četrtkom imenovali Danila Tomšiča. Ta bo odgovoren za izvedbo pravnoformalnih postopkov, povezanih s pripojitvijo, je Telekom Slovenije sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze. Do podpisa pogodbe podrobnosti ne bodo razkrivali.

"Ne glede na pripojitev bodo uporabniki storitev Debitela tudi v prihodnje uporabljali kakovostne komunikacijske storitve in vrhunsko omrežje Telekoma Slovenije. Ob tem pa jim bodo na voljo tudi številne ugodnosti, ki jih svojim naročnikom omogoča Telekom Slovenije," so dodali.

100-odstotni lastnik od oktobra
Telekom Slovenije je oktobra postal lastnik 100-odstotnega deleža družbe Debitel telekomunikacije. Skupna vrednost sklenjenega posla je dosegla 15,8 milijona evrov, so takrat sporočili iz Telekoma. Telekom Slovenije je omenjenega ponudnika storitev mobilne telefonije kupil od družb ACH Ljubljana, Adria Mobil in Svema Trade. Pogodbo o nakupu je sklenil 27. februarja lani, 15. septembra pa je prejel odločbo agencije za varstvo konkurence, s katero je ta ugotovila, da je koncentracija družb Telekom Slovenije in Debitel telekomunikacije ob upoštevanju korektivnega ukrepa skladna s pravili konkurence.

Skobetu nov mandat
Sejo nadzornega sveta je izpeljal tudi Telekom Slovenije. Pedsedniku uprave Rudolfu Skobetu podelili nov štiriletni mandat, kaže druga objava na spletnih straneh Ljubljanske borze. Upravi pa se bosta pridružila še Aleš Aberšek, ki od decembra lani vodi Savo, in Ranko Jelača. Aberšek bo v upravi Telekoma Slovenije odgovoren za področje financ in ekonomike, delati pa bo začel 15. marca. Jelača, pokrival bo področje trga, znotraj tega pa še marketing, prodajo in skrb za uporabnike, bo funkcijo nastopil 1. marca.

V upravi medtem še naprej ostajata podpredsednik uprave Tomaž Seljak, ki je odgovoren za področje tehnologije, in delavska direktorica Vesna Lednik.

Zoranu Janku, ki ga bo nasledil Aberšek, je mandat člana uprave potekel 27. oktobra lani. Matejo Božič je medtem na njen predlog nadzorni svet sporazumno razrešil z mesta članice uprave in ostaja zaposlena v Telekomu.