Bojan Petan je prvi mož Term Čatež in Dnevnika. Foto: RTV SLO
Bojan Petan je prvi mož Term Čatež in Dnevnika. Foto: RTV SLO

Po poročanju Dela je Bojan Petan odstopil kot predsednik uprave DZS-ja zaradi imenovanja za generalnega direktorja Term Čatež. Nadzorni svet mu je podelil dvoletni mandat, ki se je začel 1. avgusta.

Predsednik uprave DZS-ja, ki pod seboj združuje založniško-medijski steber s časopisno hišo Dnevnik, trgovski steber s trgovinami s pisarniškim materialom ter turistični del s Termami Čatež in Marino Portorož, je s 1. septembrom prevzel Jože Jaklin. "Nova uprava družbe bo profesionalno nadaljevala urejanje odnosov s poslovnimi bankami upnicami," je za Delo povedal Petan.

Letno poročilo skupine DZS za leto 2014 je pokazalo, da ima družba 124 milijonov evrov dolgoročnih finančnih obveznosti in 55 milijonov evrov kratkoročnega finančnega dolga. Od tega je imela 148 milijonov evrov dolga pri bankah. S 50 milijoni evrov pa je največja upnica DZS-ja Družba za upravljanje terjatev bank (Dutb), kjer dvomijo, da bo DZS-ju uspelo izpolniti januarja sklenjen dogovor o reprogramu dolgov. Za to naj bi upniki DZS-ja družbi že naročili nove cenitve premoženja.

Petan je še potrdil, da bodo Terme Čatež prodale Marino Portorož, in to najpozneje do oktobra, prodale pa so že tudi Terme Ilidža.