Za Hotel Koper je zanimanja precej. Foto: MMC RTV SLO/Tjaša Škamperle
Za Hotel Koper je zanimanja precej. Foto: MMC RTV SLO/Tjaša Škamperle

Potem ko so na začetku leta novega, hrvaškega lastnika dobili štirje portoroški hoteli, bi lahko lastništvo zamenjala tudi Hotel Koper in Barbara v Fiesi, tega prodaja Premogovnik Velenje. Na razpis z izhodiščno ceno 3,4 milijona evrov so prejeli nekaj prijav. V ponedeljek se je začel drugi krog, v katerem bodo izbrali najboljšega ponudnika. Za Hotel Oleander v Strunjanu so v Velenje prispele le neustrezne ponudbe, zato bodo razpis v kratkem ponovili.

Še poleti pa je pričakovati odločitev o prodaji Hotela Koper. Prodaja ga družba Bojana Petana, DZS. Čeprav se je rok že iztekel, pričakujejo še eno ponudbo danes, nam je povedala Jacqueline Stuart iz agencije, ki vodi prodajo: "Do petka smo prejeli sedem nezavezujočih ponudb. Danes čakamo še enega potencialnega kupca, ki je sicer rok zamudil, a nič zato. Lastnik se bo moral zdaj odločiti, v roku šestih tednov pričakujemo končne ponudbe. O interesentih lahko povem le to, da so tako lokalni kot tuji. Hotel prodajajo za 2,6 milijona evrov. Zelo smo zadovoljni s ponudbami, saj se večina vrti prav okoli izhodiščne cene. Zato je velika verjetnost, da bo lastnik hotel prodal."
Anto Guberac iz podjetja Grafist in zdajšnji najemnik gostinskega dela, Aleš Piščanec, sta nam potrdila, da sta oddala prijavo.
Terme Čatež, ki Hotel Koper upravljajo, prodajajo tudi Hotel v Žusterni. Agencije ga ponujajo za okoli 14 milijonov evrov. To je visok znesek, pravijo poznavalci nepremičninskega trga in razmer v turizmu. Hoteli Bernardin so denimo za štiri portoroške hotele od hrvaške družbe Cavtat dobili 25 milijonov evrov.
Tjaša Škamperle, Radio Koper