Gospodarstvo
NLB
Vlada bo ob upoštevanju pogovorov ministrice s komisarko o nadaljnjih korakih odločala v četrtek. Če dogovora med Brusljem in Slovenijo ne bo, lahko komisija državno pomoč zaradi neizpolnjenih zavez označi kot nezakonito in terja, da jo NLB vrne. Foto: BoBo
NLB
Do konca lanskega leta bi morala Slovenija prodati polovico NLB-ja. Foto: BoBo

Daljši rok za prodajo NLB-ja pomeni ostrejše kompenzacijske ukrepe, opozarja ministrica

Slovenske zaveze premalo za Evropsko komisijo?
26. februar 2018 ob 08:52,
zadnji poseg: 26. februar 2018 ob 21:31
Ljubljana/Bruselj - MMC RTV SLO, STA

"Če želimo podaljšati rok za prodajo banke, moramo hkrati računati tudi s tem, da bodo omejevalni ukrepi ostali veljavni oziroma bodo ostrejši," poudarja finančna ministrica Mateja Vraničar Erman.

Potem ko se je vlada seznanila z odgovorom Evropske komisije na uradno prošnjo Slovenije za spremembo zavez glede NLB-ja, se je Vraničar Ermanova znova odpravila v Bruselj, kjer se je o tem pogovarjala z evropsko komisarko za konkurenco Margrethe Vestager.

S sestanka z evropsko komisarko je odšla, kot je dejala, z zelo jasno sliko, ki jo bo predstavila vladi in koaliciji.

"Dokler se pogovarjamo, možnost dogovora vedno obstaja. Današnji sestanek je bil eden izmed korakov, ki jih je treba storiti v postopku, ki je bil odprt z vložitvijo naše prošnje za spremembo zavez," je ministrica odgovorila na vprašanje, ali še obstaja možnost za dogovor s komisijo.

Namen današnjega sestanka v skladu s sklepi vlade in koalicije je bil preveriti možnosti za zbližanje stališč, je spomnila Vraničar Ermanova.

"Tisto, kar je pomembno, je, da če želimo doseči dogovorno rešitev, moramo paziti na to, da bodo rešitve uravnotežene. Torej če želimo podaljšati rok za prodajo banke, moramo hkrati seveda računati tudi s tem, da bodo omejevalni ukrepi ostali veljavni oziroma bodo ostrejši," je pojasnila.

Zdaj je na potezi vlada
Na vprašanje, ali so torej zbližali stališča, ministrica odgovarja: "Ključno je, kako bo v četrtek odločila vlada glede vseh odprtih vprašanj. Imam zelo jasno sliko, ki jo moram predstaviti koaliciji in vladi, odločitev pa bo potem vladna."

"V tem trenutku težko rečem kar koli podrobnejšega. Bistveno sporočilo je, da moramo z našimi predlogi ohranjati ravnotežje med popuščanjem in na drugi strani ostrino kompenzacijskih ukrepov," je ministrica odgovorila na vprašanje, kaj se vidi na tej jasni sliki.

Zdaj je po ministričinih besedah na potezi slovenska stran, da pripravi uradni odgovor na januarsko pismo Evropske komisije. Na podlagi tega odgovora se bodo pogovori s komisijo še nadaljevali.

"Torej nismo rekli zadnje besede, smo pa začrtali pot, kako ukrepati najprej v skladu s postopkovnikom, ki velja za take primere," je povedala ministrica.

Vraničar Ermanova je še pojasnila, da so na področju državnih pomoči pogajanja vedno trda in da je tudi tokrat tako, a poudarila, da ohranjajo konstruktiven dialog in da je to tisto, kar je v tem primeru zelo pomembno.

O podrobnostih ni želela govoriti. Na vprašanja, katere kompenzacijske ukrepe bo predlagala vladi, je odgovorila, da je to stvar dogovora naslednjih dni, tudi z banko in s Slovenskim državnim holdingom. Od ostrine kompenzacijskih ukrepov pa je odvisno, za koliko bo mogoče podaljšati rok za prodajo, je ponovila.

V komisiji so po srečanju sporočili le, da stiki med komisijo in slovenskimi oblastmi potekajo.

Trije mogoči scenariji
Komisija naj bi v skladu s pravili o državnih pomočeh končno odločitev po preučitvi odgovora Slovenije in morebitnih pripomb tretjih strank, ki jih je mogoče podati do 15. aprila, sprejela v 18 mesecih po odprtju postopka poglobljene preiskave. Ta rok je sicer zgolj instrukcijski. Slovenija bo lahko podala odgovor na morebitne pripombe tretjih strank.

Na finančnem ministrstvu ob tem navajajo tri mogoče scenarije. Po prvem scenariju Slovenija in komisija dosežeta dogovor. Komisija ustavi postopek poglobljene preiskave in izda novo odločbo s spremenjenimi zavezami na podlagi doseženega dogovora.

Po drugem scenariju dogovora med Slovenijo in komisijo ni mogoče doseči. Komisija nadaljuje postopek in enostransko izda novo odločbo, v kateri naloži Sloveniji rok prodaje banke in izravnalne ukrepe.

Po tretjem scenariju, ki prav tako predvideva, da dogovora med Slovenijo in komisijo ni mogoče doseči, pa komisija nadaljuje postopek, razglasi državno pomoč NLB-ja za nezakonito in nadaljuje postopke v smeri izdaje odločbe o vračilu pomoči.

Za komisijo državna pomoč NLB-ju za zdaj nezakonita
Slovenija je decembra lani vložila uradno prošnjo za spremembo prodajnih zavez, danih v zameno za odobritev državne pomoči NLB-ju leta 2013. Predlagala je, da se postopek prodaje začne letos in konča najpozneje do konca leta 2019. Dokler se lastniški delež države ne bi zmanjšal na največ 25 odstotkov plus eno delnico, naj bi 100-odstotni delež upravljal neodvisni zaupnik.

Evropska komisija je konec januarja izrazila dvom, da je predlog enakovreden prvotni prodajni zavezi, zato je začela poglobljeno preiskavo. Komisija zagovarja stališče, da mora biti NLB dolgoročno sposoben preživeti, za kar je ključna privatizacija, ter da je treba zagotoviti enako obravnavo vseh držav EU-ja.

Slovenija bi morala v skladu z zavezami v zameno za bruseljsko odobritev državne pomoči NLB-ju leta 2013 prodati 75 odstotkov minus eno delnico banke, najmanj 50 odstotkov do konca lanskega leta, preostanek pa do konca tega leta. Ker se to ni zgodilo in ker se ni izvedel predvideni protiukrep, to je prodaja balkanskih bank NLB-ja, je državna pomoč NLB-ju po mnenju komisije za zdaj nezakonita.

Erjavec s prstom kaže na Hrvaško?
Eden ključnih argumentov Slovenije za odlog prodaje je prevelik vpliv problematike prenesenih deviznih vlog na Hrvaškem na prodajno ceno.

Na to je danes v Bruslju opozoril tudi prvak stranke DeSUS Karl Erjavec, ki je ponovil nasprotovanje prodaji NLB-ja in spomnil, da so bile prodajne zaveze dane brez problema hrvaških deviznih vlog in ko je bil na Mokricah sklenjen memorandum, za katerega se je predvidevalo, da ga bo Hrvaška spoštovala. Spremenjene okoliščine pa vplivajo na zaveze in ceno NLB-ja, je dodal.

Na vprašanje, ali bi bila vrnitev državne pomoči boljša možnost od prodaje, pa je Erjavec odgovoril, da to ni ne v pristojnosti zunanjega ministra ne predsednika DeSUS-a.

VIDEO
O prihodnjih potezah glede NLB-ja bo odločala vlada
A. K. K., T. H.
Prijavi napako
Komentarji
smbu
# 26.02.2018 ob 10:34
Pa naj NLB vrne pomoč, če se hvalijo da tako dobro stoji sedaj.
Mici92
# 26.02.2018 ob 10:43
Dejstva so pa sledeča : vsaka pametna država....
Ti o "pametni državi", lepo te prosim !!!

Zaradi prodaje se tresejo kolena samo lopovom ki se zavedajo da bodo revizije poslovanja in se bo zvedelo kdo - komu - koliko (upam da imajo na Dobu dovolj prostora in ne bodo samo vikend zapori ).

V interesu državljanov prav gotovo ni da smo zaradi te banke zapufani do amena !!!
fritaja
# 26.02.2018 ob 10:26
@pobrisan
Ni več kaj za odločati na referendumu. Zaveza je bila dana in se mora prodati. Pika.
sm0ve
# 26.02.2018 ob 11:19
Banko je treba prodat. Pika! Tu ni debate. Z vsakim dnem zavlačevanja nam cerar dela sramoto in škodo.
Bivši uporabnik
# 26.02.2018 ob 10:48
@mb128
No da slišimo katere so te pametne države s svojimi bankami. Japonska je praktično edina, ampak osebno se raje ne bi zgledoval po državi, ki ima dolg preko 150% bdpja.
Mici92
# 26.02.2018 ob 11:33
In smisel odlaganja prodaje je SAMO v tem da se zadeve čim-bolj časovno oddaljijo in ZASTARAJO...

Zelo žalostno je da velik del naroda tega ne kapira in še naprej nabija nek "državni interes" , da lahko lopovi počasi ponikajo v megli in ne bo nobeden odgovarjal in pokradeno ne bo NIKOLI vrnjeno...

Trenutno je "poslovna tajnost" edini branik barabam ki pa bi ob prodaji padel ... IN TEGA SE BOJIJO KO HUDIČ KRIŽA
Bivši uporabnik
# 26.02.2018 ob 11:05
@mb128
Japonsko si omenil, ker je edina razvita država, ki dejansko ima banke v lasti. Očitno je zate Japonska edina pametna država in to tako zelo, da je o njej potrbno govoriti v množini.
pobrisan
# 26.02.2018 ob 10:14
Kakšno sprenevedanje naše vlade.... EU je dala jasno vedet, da je treba zaveze spoštovati. Ta bankomat bo treba prodati. Pa dajmo to na referendum in naj tisti, ki smo jo že parkrat dokapitalizirali, dobimo možnost odločiti o njeni usodi.
Bivši uporabnik
# 26.02.2018 ob 11:42
@mb128
Waw. Magično. V nedogled se lahko zadolžuješ in potem ne vrniš. Zakaj se ni kdo drug tega prej spomnil? Aja so se. To je isto, kot sa bi tiskal denar in tudi posledice bodo iste.
Bivši uporabnik
# 26.02.2018 ob 11:55
@mb128
DB ni državna banka. Nehaj enačiti državne banke in privatne. Pri Grčiji pa je večji problem, da nimajo centralne banke, ne pa pomankanje državnih bank.
navigator007
# 26.02.2018 ob 12:33
Slovenija predlaga, da se proces prodaje NLB-ja začne letos in konča do konca prihodnjega leta.
Ministrica se z menoj o tem ni posvetovala. Jaz nisem Slovenija, ki jo ona predstavlja, jaz predstavljam predlog, da se proces prodaje začne danes in konča februarja 2018.
genniuuss
# 26.02.2018 ob 20:40
pejte mal u Venezuelo pa na kubo pogled,
kako je če je vse naše.
Bivši uporabnik
# 26.02.2018 ob 12:38
@mb128
Nimajo je. Tista njihova Bank of Greece je centralna banka samo v imenu. Nima nadzora nad monetarno politiko, tako da ni prava centralna banka. Isto kot naša Banka Slovenije. Pač v Evro coni imamo eno centralno banko in to je ECB.
The Matrix
# 26.02.2018 ob 19:28
Če prodamo NLB, le kje bodo potem razni Kosi in Praprotniki kasirali nagrado za svojo vlogo v Pravljici o Patriji??
DrKult
# 26.02.2018 ob 13:16
mb128: "Eh ja, pa zakaj sploh prodati?! Saj vem, Kučan, komunisti pa to!"

Ej, ne vem... Mogoče zato, ker smo dali ZAVEZO, DA BOMO PRODALI?!!!
Jaz razumem argumente, da je v določenih primerih za državo fajn, da ima svojo banko, vendar NE PRI NAS! NLB je dobesedno zastonj bankomat za državne privilegirance, polnimo ga pa državljani. Prodat ga nočejo, ker vedo, koliko okostnjakov bo padlo iz omar, ko bo banka prodana.
Ne več! V EU ni zajebancije, tak kot smo vajeni v dolini šentflorjanski.
The Matrix
# 26.02.2018 ob 19:27
Hja, če prodamo NLB, le kje bodo potem slo levičarji prali teroristični denar in si provizije basali v svoje privat žepe??
Flagellum Dei
# 26.02.2018 ob 14:37
"Tako pa imamo kot imamo - desne stranke so si 20 let prizadevale za tak kaos - kajti v neredu se najlažje krade!"

Leve pa so v teh 20ih letih na kaos ustvarile in tudi kradle. Torej se obrni na te tvoje leve heroje.
Bivši uporabnik
# 26.02.2018 ob 13:09
@mb128
Nihče ne nadzira drahme, ker ne obstaja. Kaj ima veze, da so včasih imeli lastno centralno banko? Od kar so v Evro coni je efektivno nimajo več. Tako kot mi in vsi ostali uporabniki evra. To, da ostankom nacionalnih centralnih bank, še vedno pravimo centralne banke pa sploh ni pomembno, ker Severna koreja se imenuje demokratična republika, pa to še ne pomeni, da so res demokratični.
infostriker
# 26.02.2018 ob 21:07
Vi ste se zakockali pri NLB-ju že s Hrvati, zdej še z EU-jem, plačal bodo pa itak davkoplačevalci!

Majku božjo!
tupamaross
# 26.02.2018 ob 20:24
Mene zanima samo eno.

Ali smo, da bi prejeli 2,3 milijarde pomoči, dali zavezo
Evropski Uniji,da bomo NLB privatizirali do konca leta
2017? Ali je torej zavezo nečemu nujno spoštovati in
zavezanost izpolniti, ali pa ne. Ali torej zaveze veljajo
enako za vse, ali pa ne?
Resnica123
# 26.02.2018 ob 19:27
Vsak dan ko ne prodamo je zamujen. Cimprej!
RJSlo
# 26.02.2018 ob 11:54
No ja. Miro, če boš prodal bankomat pred volitvami, ne boš prišel niti v parlament. Če banke ne boš prodal pred, volitvami bomo spet dokapitalizirali. Verjamem pa, da se bo naš JS spomnil nove magične formule. Še vedno so se.

Čas morate raztegniti do poletja, po volitvah so dopusti, potem sestavljanje DZ, odborov, komisij, nove agencije, uradi, zavodi, izgovorov za ocean. In je tuže novo leto. Lahko pa vam svetuje "mama"Gaspari. Leto ima lahko v času "revolucije" tudi 13 mesecev.
MZ
# 26.02.2018 ob 13:01
Naj NLB najprej vrne v proračun tisto, kar je iz njega dobila. Samo kaj, ko so priskledniki že vse naložili na skrivne račune v tujini...
webman
# 26.02.2018 ob 20:06
Upam, da komisija stisne te lobiste priviligirancev in zahteva prodajo še letos!
Prej ko prodamo, manj jo bodo oškodovali današnji krediti, ki jih kot odlične prikazuje v bilanci, osnovani pa so na megli prdcev.
AMFIBIJA
# 26.02.2018 ob 20:05
Ljuba Novak Bankar

OBLJUBA DELA DOLG

»Si obljubil, drži se zaveze,
kravo moral torej boš prodati,
še pred koncem leta jo oddati,
tvoje niso prav nič mar mi peze.«

To je upnik kmetovalcu rekel,
ki prodajo rad bi bil prelóžil,
dolg nato seveda še pomnóžil,
v nedogled za rep bi kravo vlekel.

Bi prodal in hkrati jo ohranil
v lastnem hlevu tudi po prodaji,
če ne v hlevu, vsaj v domači staji,
kjer mendá bi zgledno kravo hranil.

Bi prodal po deležih jo raje,
zdaj glasijo se predlogi novi,
njemu krava, kupcu pa rogovi,
nova to ponudba je prodaje.

Boljša zanj, si misli, kakor lanska,
kupca kmetovalec prepričuje,
da je tisto, kar naj ne kupuje
nova pasma, pravi ji ljubljanska.

Razlog pa, da kravo zadržuje,
do absurda je za rep privlečen,
pravi kmet, da tisti bo nesrečen,
ki od krave mleko pričakuje.

Ta pusti se molzti zgolj izbranim,
nov lastnik imel da bo izgubo,
s kravo našo da drvi v pogubo,
mleko daje ta le molzcem znanim.
3010eur
# 26.02.2018 ob 20:01
Če ne bi bilo kot je, se takšne banke ne proda. Ampak glede na stanje, nujno prodat, pa še kaj zraven, da se sisačem prestriže peruti. Počas pa zihr. Eno molzno kravo za drugo ...

Hvala EU. Kar ni naredila lustracija bo kapitalizem.
Mici92
# 26.02.2018 ob 11:56
amigo

NLB in NKBM nista primerljiva...

In kaj če NLB ne kupi samo poštni nabiralnik ?!?
kingeston
# 27.02.2018 ob 09:22
bankomat se ne bo prodal, evropa gor ali dol.
ne bi bil presenečen da bi komunisti uspeli nategniti slovenčke da bi prej šli ven iz EU kot pa ta bankomat prodati...
Bivši uporabnik
# 26.02.2018 ob 21:38
@mb128
Zakaj se tebi zdi, da je isto, če je nekaj v lasti države ali v lasti državljanov te države? In zakaj naj bi to, da je večina ameriških bank v lasti ameriških državljanov pomenilo, da moramo mi imeti banko v državni lasti?
semaino
# 26.02.2018 ob 21:21
Nesposobni ali vodeni s strani oldboysev.

Samo, da bi stari tipi iz murgeljskega mocvirja in sirse lahko se naprej ribarili v kalnih vodah.
Rocknrolla
# 26.02.2018 ob 21:13
Naša politika ima občutek, da lahko vrh EU-ja tako nateguje kot lasten narod, ampak oni se ne dajo... In zdj vsi čist zbegani kaj se dogaja... Narod so nategnil z DDV-jem (po krizi naj bi bil spet 20% in ne 22%) zdj hočjo pa še EU pelat žejne čez vodo... Mislim in upam, da pride do te prodaje, da pride nekdo od zunaj in malo pristriže peruti našim prisesancem...
AMFIBIJA
# 26.02.2018 ob 20:05
Matej Rman

VRANA SRAKI

Vrana leta v flandrijske ravnine,
kjer so polja polna vseh vrst žita,
zdaj namera njena je razkrita,
vidna že z najvišje je višine.

Sraki predlog vrana posreduje,
tej tatinski svoji sovrstnici,
(iznajdljivi svoji sovrstnici,)
češ da rada v izogib krivici
sama svoje polje oskrbuje.

Dokler še pozobati mogoče
zadnje klase zlate je pšenice,
naj ne dopustijo se krivice,
s svojo jato sama zobat hoče.

Sraka, konkurenci vsa predana,
naj do vrane bo kolegialna,
zgodba kajpak je na moč banalna:
naj ne bo zaloga razprodana.

Treh let čas da čisto zadostuje,
v Flandriji je vrana rekla sraki,
in potem naj skrijejo oblaki
polje, ki izropano samuje.
the law1
# 26.02.2018 ob 19:44
@mb128

Eh ja, pa zakaj sploh prodati?! Saj vem, Kučan, komunisti pa to!
Dejstvo je pa sledeče. Vsaka pametna država ima vsaj eno lastno banko oz. banko, ki je v rokah njenih državljanov.


Dajmo naštej te države
piarija
# 26.02.2018 ob 19:38
če obstaja z naše strani podpisan papir, kjer piše da je treba banko prodat, je pač treba prodat brez pardona...tle sploh ni več kej za debatirat...
piarija
# 26.02.2018 ob 19:32
čimprej nej prodajo to usrano banko...
tore
# 26.02.2018 ob 21:56
Ko berem ta forum, mi postane jasno, zakaj smo Slovenci skozi vso zgodovino zgubljali ozemlje in ljudi.
Še pred 250 leti smo imeli 85% na A Koroškem, danes 7%.
Pred 500 leti je bila jezikovna meja pri Grazu, še prej pa še višje.
http://www.zgodovina.eu/slovenci/avstrij
ci_so_slovenci.htm
pobrisan
# 26.02.2018 ob 15:16
mile952

Lopovom se tresejo kolena, ja, pa jade, O kakšni reviziji bluzite? Ko se bo banka prodala, ne bo nobeni revizij!
--------------

Revizijo naredi potencialni kupec PRED nakupom.
rumalina
# 27.02.2018 ob 09:32
Iz članka; "Komisija zagovarja stališče, da mora NLB dolgoročno biti sposoben preživeti, za kar je ključna privatizacija." Očitno je tudi komisiji jasno, da z apetiti pogospodenih tovarišev njihov bankomat NLB ni sposoben preživeti brez obilnih dokapitalizacij iz naših žepov in komisija v bistvu zagovarja stališča Slovencev, tistih seveda, ki jim ni omogočeno iz NLB ukrasti milijone.
biberkopf
# 26.02.2018 ob 22:41
se pravi murgelski bankomat še vedno dela na polno
Polymath
# 26.02.2018 ob 22:36
Najbolj smrdljivo banko v sloveniji in verjetno v evropi vlečejo naši lopovi na vse možne načine iz luknje, v kateri je ... NKBM pa so prodali v sekundi dvajset ... Saj res, niso politikom hoteli dati posojil v vrtoglavih zneskih. Če nisi njihov, nisi naš (slovenski).
Režimek
# 26.02.2018 ob 17:30
..osnovna izhodišča ostajajo nespremenjena..

Jasno, osnovno izhodišče je, da tisti pri koritu kradejo denar :). Nategujemo EU na drugi strani pa cvilimo da Hrvati nategujejo nas.. patetika
ferdo12
# 27.02.2018 ob 11:06
Mb 128 . A imaš kaj od te banke, da si tako želiš, da ostane državna. Si dobil lep nepovraten kredit, ki ga bomo plačali sedaj državljani namesto tebe. Pa še ostale, v vrednosti najmanj dveh milijard. Sam nisem med temi srečneži , verjetno zato, ker nikoli nisem hotel rdeče knjige v žep, pa čeprav so me nagovarjali. Eni pač raje živimo pošteno.
jureimacure
# 27.02.2018 ob 09:41
NLB je izdelek vzporedne države, ki ni izvoljena na volitvah. Ne prodana NLB je razlog zakaj je naš premier lahko ostal na položaju. Pri zdravstvu je vzorec enak.
Vprašanje za tiste ki ste proti prodaji NLB, kaj se zgodi z NLB v kolikor pride v letu 18 do enake finančne krize kot leta 08?
NLB čim prej prodati dokler so še dobički in je še nekaj vredna, po prodaji pa nujno zmanjšati tržni delež NLB -ja.
Joze Koder
# 27.02.2018 ob 07:48
Sistemska banka - sistemska korupcija in kraja državljanov, ki se ne bo nikoli končala.

Zato prodat in to čimprej prosim.
orgle
# 26.02.2018 ob 23:22
@Buldog
Tam imajo lahko banke v državni lasti. Pri nas pa NE SMEJO BITI. ker se posvečeni ne zvedajo in ne vedo, kaj je država. Oni gledajo na svoje osebne koristi, ne pa kaj je koristno za državo.
So v navedenih državnih bankah kopali večmilijardne luknje? Za malo Slovenijo s sorazmerno majhnim gospodarstvom je to smrtni udarec. Zato največja banka, ki se je kot LB ustanovila za udbovske posle in jo je vodil visok udbovec (Kavčič) preprosto NE SME biti v državnih rokah. Prodat, magari za 1€! To bi bila največja usluga za Republiko Slovenijo in za njene prebivalce.
orgle
# 26.02.2018 ob 22:58
mb128
Lej, če imaš denarja preveč, kar iz svojega žepa vedno znova dokapitaliziraj NLB. Nekaj milijardno luknjo so skopali. Kar daj ti iz svojega žepa, mi vsi ostali pa bi radim imeli višje plače, višje pokojnine pa tega ne moremo imeti, ker je NLB bankomat za posvečene. Imeli bi lahko solidno državo, če ne bi iz države spravili od 50 do 70 milijard. Vidiš, zato je treba NLB prodati. Škoda, da tega ne vidiš. Dokler bomo imeli državna podjetja, bodo iz njih črpali denar. Prodati ali privatizirati. Jest nočem več plačevat za kriminal. Kar daj ti, ker nimaš nobenih moralnih kriterijev.
aaaaaaa
# 28.02.2018 ob 17:37
Cerar je štiri leta zavajal ljudi, da bo prekinil s preteklimi praksami in kot nov obraz popravil vse moralno in etično zavoženo. No, pucanje se prične s prodajo NLB, iz katere se napaja vse, kar je sprijenega v naši državi. In, je Cerar prodal NLB?
a.vehar
# 28.02.2018 ob 16:11
S prodajo NLB bodo na plano prišli dokumenti, česar so vpleteni ne želijo. Ne nizka, cena, razkritje imen je tisto, kar te vpletene skrbi..... Komaj čakam!!
Davkoplačevalci, z našim denarjem je bila banka dokapitalizirana, zaslužimo si vedeti, kaj se v njej dogaja!
Grešnica
# 27.02.2018 ob 11:31
Osebno imam od državne NLB-ja samo minus, saj bila s 4 MLRD dokapitalizirana iz proračuna, ki ga moram zato polniti z višjimi davki.

Osebno imam od državnega zdravstvenega mnopola ZZZS samo minus, ker moram za dostop do zdravstvenih uslug plačevati še dodatna 2 prispevna stebra, od katerih dveh črpam.

Osebno imam od državnega pokojninskega mnopola ZPIZ samo minus, ker moram za normalno pokojnino plačevati še dodatni prispevni steber, ki mi odstotkovno zagotavlja veliko večji donos kot državni (polega tega pa ne financira kvazi-kulturniških dosmrtnih zaslug na moj račun).
nikhrast
# 27.02.2018 ob 02:42
Pa zakaj Slovenija ne upošteva EU zakonodajo?
Kazalo