Tatjana Fink si je bila zaradi krize prisiljena znižati plačo. Foto: Klemen Razinger
Tatjana Fink si je bila zaradi krize prisiljena znižati plačo. Foto: Klemen Razinger

Po informacijah, ki smo jih prejeli v uredništvu MMC-ja, bo po dogovoru med Trimom in sindikatom SKEI izhodiščna plača v prvem razredu znašala 473,28 evra bruto, od 16. do 50. pa se bodo zaposlenim plačni količniki enakomerno zniževali za od tri do 10 odstotkov. Predviden je tudi dodatek za prisotnost v višini 50 evrov bruto, in sicer za vse zaposlene.

Tanjše denarnice bodo imeli tudi tisti, ki v Trimu delajo po individualnih pogodbah. Najvišje osnovne plače po individualnih pogodbah bodo nižje za od 25 do 40 odstotkov. Za vse druge zaposlene na individualnih pogodbah se osnovna plača znižuje za 20 odstotkov, kaže interni dokument.

Kljub znižanju še vedno nad povprečjem
Kakšen je položaj v Trimu, smo povprašali tudi družbo, ki odgovarja, da močno občutijo že tretje zaporedno leto zniževanja investicij. Temu se prilagajajo tudi z zniževanjem stroškov. Tako so plače do 16. plačnega razreda ostale nespremenjene, pravijo in pritrjujejo, da se od tega razreda naprej plače znižujejo za od tri do 10 odstotkov.

Ob tem dodajajo, da je povprečna septembrska bruto plača v Trimu znašala 1.812 evrov, kar je še vedno precej nad slovenskim povprečjem.

Finkova prva zategnila pas
Na vprašanje, ali sledijo nova zategovanja, v Trimu odgovarjajo, da je to odvisno od položaja na trgu. Zanimalo nas je tudi, ali si je plačo znižala tudi direktorica Tatjana Fink. "Da. Že prej," kratko odgovarjajo, niso pa povedali za koliko.