Pogodba je po besedah Tavčarja prenehala veljati. Foto: RTV Slo
Pogodba je po besedah Tavčarja prenehala veljati. Foto: RTV Slo

To je v sporočilu za javnost zapisal direktor Skimarja in podjetja Atac Tevž Tavčar, je poročal Radio Slovenija.

Pogodba o prodaji kapitalskega deleža je bila podpisana pod odloženim pogojem, ki pa ga kupec, manjšinski lastnik Invente in nekdanji član stečajne uprave Elana Matjaž Vuga, ni izpolnil v dogovorjenem roku, so zapisali v sporočilu za javnost.

S tem je pogodba o prenosu deleža tudi prenehala veljati in Atac ostaja večinski lastnik podjetja Elan Inventa, v katerem vidi dobro poslovno priložnost, saj je podjetje letos pridobilo občutno več novih poslov kot pretekli dve leti.

Elan Inventa ima na področju opremljanja športnih dvoran in šolskih telovadnic, za kar je na podlagi licenčne pogodbe pridobil tudi blagovno znamko Elan, dolgotrajno tradicijo, saj se s tem ukvarja že več kot 50 let, v tem obdobju pa je opremil več kot 2.000 športnih objektov.

Podjetje je v letošnjem letu pridobilo bistveno več novih poslov kot v letu 2003 in 2004, pravijo v Atacu. Dodajajo, da so med drugim sklenili tudi posel za dokup opreme športne dvorane Morača v Podgorici, kjer se bo odvijalo tudi Evropsko prvenstvo v košarki.

Po Tavčarjevih besedah so podjetja, ki delujejo v okviru družbe Atac, potrebna sanacije. Sport 2000 je Skimar že prodal, poleg družbe Elan Inventa pa ostajajo v lasti Ataca še družbe A Sport in Elan Commerce Zagreb.