Finci napovedujejo razdolžitev in nove naložbe v Kovinoplastiko. Foto: Reuters
Finci napovedujejo razdolžitev in nove naložbe v Kovinoplastiko. Foto: Reuters

"Gre za podjetje, ki ima dobro osnovo, ugled tudi v mednarodnem okolju, na lokalni ravni pa je zelo pomemben gospodarski dejavnik. Ukvarja se z dejavnostjo, ki je delno sorodna dejavnosti nekaterih naših družb, ki smo jih že kupili v Sloveniji. Mislim na Iskro ISD in Tomplast," je razloge za nakup v pogovoru za Finance navedel vodja strateških naložb KJK v Sloveniji in na Hrvaškem Josip Vuko.

Pojasnil je, da nameravajo zmanjšati zadolženost podjetja in ga po potrebi spodbujati s kapitalskimi injekcijami. Povečati nameravajo obseg proizvodnje ter razvijati nove izdelke.

"Če smo kupili Kovinoplastiko Lož, zato da jo bomo nekega dne tudi prodali, to pomeni, da bomo vanjo veliko vložili, jo razvijali, iskali sinergije in partnerstva v okolju, kjer smo navzoči, in naredili vse, da bo ta družba čez pet, sedem ali deset let veliko več vredna, kot je zdaj. In takrat ne bo več tarča mešetarjenj, ki ste jih imeli priložnost videti v zadnjih dneh," je dejal Vuko.

Vuko: Nas ni bilo v teh igricah
Skupščina družbe pooblaščenke Kovinoplastika Lož je v ponedeljek soglašala s prodajo njenega 62-odstotnega deleža Kovinoplastike Lož Fincem. Toda zgodba s tem še ni končana, saj je skupina malih delničarjev zoper tak sklep napovedala izpodbojno tožbo, je razvidno iz notarskega zapisnika skupščine, v torek objavljenega na Ajpesu.

Vuko je dejal, da so bili na skupščini pooblaščenke, kolikor so mu povedali, določeni proceduralni zapleti in težave z neustreznimi pooblastili, podrobneje pa ni želel komentirati, ker še ni prebral uradnega zapisnika s skupščine. Prepričan je, da je bilo vse tako, kot mora biti po zakonu in pravilih. "V zadnjih dneh je bilo veliko nenavadnega dogajanja v ozadju tega prodajnega procesa, a nas ni bilo v teh igricah," je še dejal.