"V podjetju CoBe Capital smo našli partnerja, ki bo zagotovil nadaljnji razvoj proizvodnje pohištva v Sloveniji in s tem ohranitev delovnih mest," je dejal Bobinac. Foto: BoBo

Po besedah Gorenja bo novi lastnik nadaljeval proizvodnjo pohištva v Mariboru, Velenju in Nazarjah in tako še naprej zagotavljal delovna mesta skoraj 400 delavcem. Gorenje pa bo v svojem prodajnem programu še naprej ohranilo ponudbo kuhinj iz svojih nekdanjih obratov.
Za prodajo pohištvenega segmenta so se odločili, saj je že četrto leto zapored posloval z izgubo in močno bremenil poslovanje celotne skupine. Po mnenju predsednika uprave Gorenja Franja Bobinca je prodaja obeh podjetij za proizvodnjo pohištva družbi CoBe Capital glede na razmere optimalna rešitev za skupino Gorenje in vse njene deležnike.
Navdušenje nad prvim prevzemom v Sloveniji
Član uprave Gorenja za finance in ekonomiko Peter Groznik pa je po današnjem podpisu pogodbe dejal, da bodo s prodajo obeh družb izboljšali denarne tokove in dobičkonosnost skupine Gorenje.

Ustanovitelj in direktor družbe CoBe Capital Neal Cohen pa je zagotovil, da v Gorenjevi pohištveni dejavnosti vidijo ogromen potencial za rast, saj kakovostna izdelava, oblikovanje ter učinkoviti proizvodni obrati omogočajo konkurenčno strukturo stroškov. "S svojim prvim prevzemom v Sloveniji bi ne mogli biti bolj zadovoljni," je izpostavil.

Direktor družbe CoBe Capital za Severno Evropo Henning Walf pa je ocenil, da je Gorenje potrebovalo strateškega partnerja, ki bi bil predan ohranjanju visokih meril kakovosti, ki jih predstavlja njegova blagovna znamka.