Pogovori potekajo, Skobir je optimist. Foto: EPA
Pogovori potekajo, Skobir je optimist. Foto: EPA

Ko enkrat zavohaš kerozin, si z njim zastrupljen.

Zmago Skobir na Valu 202

Dodal je, da so možnosti za povezavo zdaj še večje tudi zaradi nedavno podpisanega sporazuma o letalskem prometu z Indijo. Obenem pravi, da se dogovarjajo tudi s kitajskimi partnerji. Skobir je predstavil tudi načrte za nove destinacije poletov, predvidene za letošnje in prihodnje leto. Predvsem se trudijo, da bi se na brniško letališče vrnili nizkocenovni prevozniki, poroča Radio Slovenija.

Zmago Skobir je bil Nedeljski gost na Valu 202
Iz svoje pisarne predsednik uprave Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir vsak dan gleda, kako novih znanj, dogodovščin in poslovnih priložnosti željni letijo v svet. Pa tudi, kako se vračajo. Sam se jim, večinoma poslovno, pridruži v povprečju dvakrat mesečno.

Njegova najljubša smer je sicer morje. Tisto nam najbližje. Rad jadra po Dalmaciji. Ali pa leti s športnim letalom. Oboje mu daje občutek svobode. Če ni časa, je dovolj tudi Šmarna gora – za vzdrževanje kondicije. Za golf nima (več) potrpljenja, ker so časi preveč napeti, da bi lahko umiril misli in igral tako, kot je treba.

Ko je v službi, je njegova najljubša smer napredek. Po možnosti drzen in velikopotezen. Takšen, kot ga v državi kronično primanjkuje. Ne glede na vse slabše napovedi naše prihodnosti je še vedno odločen, da mu bo z ekipo uspelo. In da bo Brnik (p)ostal uspešen in prepoznaven logistični center na območju. “Precej se trudimo, da bi v Slovenijo vrnili nizkocenovne prevoznike – jeseni naj bi spet leteli v Bruselj in London, prizadevamo si tudi za povezave s Skandinavijo, severno Nemčijo in Španijo.”

Takšni so, tako Skobir, načrti za to in naslednje leto. Končno je zaživel tudi sporazum z Air India, ki naj bi Indijo prek Ljubljane povezal z ZDA. Kdaj natančno, ne upa napovedati. Tako, kot tudi ne želi (po večkratnem odlogu) postaviti še enega konkretnega datuma, kdaj bo zgrajen drugi potniški terminal. Bo pa, je odločen. Tako, kot bo na Brniku zaživelo tudi letališko mesto.“Sem realni optimist. Stvari nisto zavožene do konca.”

Verjame tudi v boljšo prihodnost Slovenije. Tudi v to, da bo politika znala skupaj poiskati izhod iz krize.

Jernej Verbič, Val 202, oddaja Nedeljski gost

Ko enkrat zavohaš kerozin, si z njim zastrupljen.

Zmago Skobir na Valu 202
Nedeljski gost na Valu 202: Zmago Skobir
Nedeljski gost na Valu 202: Zmago Skobir