Berločnik je član tudi nadzornega sveta Petrola. Uprava si bo po njegovih besedah še naprej prizadevala za dosego dogovora o prostovoljni poravnavi.
Berločnik je član tudi nadzornega sveta Petrola. Uprava si bo po njegovih besedah še naprej prizadevala za dosego dogovora o prostovoljni poravnavi. "Upam, da bo dogovor o prostovoljni poravnavi zdaj bolj verjeten," je dejal. Foto: MMC RTV SLO
Berločnik na čelu Istrabenza

Seja nadzornikov Istrabenza je trajala skoraj enajst ur, osrednja točka dnevnega reda pa je bilo poročilo o delu uprave od prvega junija do konca lanskega leta, poroča Radio Slovenija. Ocenili so, da je vodstvo uspešno končalo pogajanja z bankami, a to očitno ni bilo dovolj, da bi Topič svoj mandat izpeljal do konca.

Topič in Boškovič odšla brez komentarja
Topič je sicer še v sredo obširno pojasnjeval, da se mu ne zdi verjetno, da mu banke ali lastniki ne bi zaupali, dan pozneje pa je nepreklicno odstopil. Svojega odstopa ni želel komentirati, sejo pa je brez komentarja približno na polovici zapustil tudi član nadzornega sveta Zoran Boškovič.

Odstop prvega moža Istrabenza so nadzorniki družbe sprejeli in za novega predsednika uprave imenovali dozdajšnjega prokurista Tomaža Berločnika. Ta je tudi neuradno veljal za novega kandidata v vrhu uprave Istrabenza, izvolili pa so ga za polni mandat šestih let. Po seji je bil redkobeseden, dejal je le, da upa, da bo zdaj lažje doseči prostovoljno poravnavo, kljub temu pa je njegova prednostna naloga prisilna poravnava. To je za letošnje leto zastavila že Topičeva uprava.

O tretjem članu uprave naj ne bi bilo besed
Za člana uprave je nadzorni svet imenoval dosedanjega člana uprave Rudija Grbca, o tretjem članu uprave pa nadzorniki po besedah predsednika nadzornega sveta Janeza Grošlja niso razpravljali.

Berločnik na čelu Istrabenza