Policija izjav o preiskavi v Mipu ne daje. Foto: MMC RTV SLO
Policija izjav o preiskavi v Mipu ne daje. Foto: MMC RTV SLO
Pod lupo kriminalistov tudi Mip

Zoper nekdanjega koordinatorja skupine Mip Vojteha Volka, njegovega sina in nekdanjega direktorja Mipa Marka Volka ter Volkovega zeta in nekdanjega direktorja podjetja Mip DML Martina Kovača so bile že marca vložene kazenske ovadbe. V njej je omenjeni trojici očitano, da je s svojim nevestnim vodenjem skupine Mip oškodovala upnike, saj naj bi iz zadolženega premoženja skupine poplačevala dolgove.

Družina naj bi zavestno izčrpavala podjetje
Prav tako naj bi ovadeni posojila pridobivali z navajanjem neresničnih poslovnih podatkov, ponarejali in uničevali naj bi poslovne listine ter tik pred stečajem na podjetje v lasti družine Volk nakazovali denar, ki ga je Mip zaslužil s prodajo zalog. S tem naj bi družbo zavestno izčrpavali in jo spravili v stečaj.

"Bistveno je to, kaj bo ugotovila kriminalistična služba in da se bodo ravnali po izjavi nekdanjega ministra ter rektorja univerze dr. Rada Bohinca, ki pravi, da obstaja pravni temelj, ki pravi, da se ljudi, ki iz malomarnosti ali pa zavestno za pridobitev lastnih koristi povzročijo stečaj firme, tudi ustrezno kaznuje," je dogajanje komentiral Srečko Čater, nekdanji predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu Mipa, ki je uradno v stečaju od aprila.

Volk: Kriminalisti me niso obiskali
Vojteh Volk je za TV Slovenija dejal, da ga kriminalisti niso obiskali, prav tako ne ve nič o preiskavah. Ob tem je zatrdil, da je vodsto poslovalo po veljavni zakonodaji. Vprašal se je še, kako bi lahko s sinom in z zetom izčrpavali Mip, če so v to podjetje vložili osem milijonov evrov lastnih sredstev, pri čemer si niso niti enkrat izplačali dobička.

Nekdanje vodstvo Mipa je ovadila državna SID Banka, ki ji je novogoriška družba po neuradnih informacijah dolžna 11 milijonov evrov. Osumljencem, če jim bo seveda dokazana krivda, grozi do pet let zapora.

M. N.

Pod lupo kriminalistov tudi Mip