Gospodarstvo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 18 glasov Ocenite to novico!
Nek
Iz Neka so sporočili, da zaradi motnje pri delovanju ventila ni bilo vplivov na okolje. Foto: Goran Rovan
VIDEO
Začasno zaustavili krško...

Dodaj v

Krško nuklearko zaradi napake na ventilu ustavili

NEK bodo v omrežje vnovič vključili predvidoma konec tedna
21. april 2017 ob 10:41
Krško - MMC RTV SLO, STA

V Jedrski elektrarni Krško (NEK) je ponoči prišlo do motnje pri delovanju razbremenilnega ventila pare na enem od dveh dogrevalnikov pare in izločevalnikov vlage v klasičnem delu elektrarne, zato so nuklearko začasno ustavili.

Iz NEK-a so sporočili, da se je ob okvari v okolje sproščala para, kar je bilo slišno tudi v okolici elektrarne. Ob delnem zmanjšanju moči se je ventil samodejno vrnil v želeni položaj.

V NEK-u zdaj poteka natančna diagnostika vzroka odstopanja delovanja ventila. Za korekcijo in njegovo ustrezno nastavitev bo potrebna kratkotrajna ustavitev elektrarne, ki jo bodo izvedli še danes.

Kot so dodali pristojni v jedrski elektrarni, bodo morali za omenjena dela temperaturo na ventilih znižati z običajnih 270 pod 60 stopinj Celzija. Vnovično priključitev elektrarne v omrežje predvidevajo ta konec tedna.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
Britaf
# 21.04.2017 ob 12:07
@izo
to so dejansko tisto kar ti pove ime - dogrevalniki pare, za pridobivanje elektrike potrebujejo visok tlak da vrti turbino. Ta tlak pa dosezejo z visoko temperaturo vode (pise 270 stopinj celzija) - voda upari (se njena prostornina poveca) pri 100 stopinja za se vecje povecanje pa morajo segreti na vecje temperature. Dogrevalnik verjetno skrbi le za dogrevanje temperaturnih izgub
scuffydog
# 21.04.2017 ob 14:41
to hrvatom za arbitrazo vracamo al kako ze ..
megan
# 21.04.2017 ob 14:04
Sem se že bala, da se bo spet takoj našlo "pametnih" ki bi tulili, da je treba jedrsko elektrarno čimprej zapret, ker da jo lahko kadarkoli raznese. V resnici je vgrajenih toliko varnostnih mehanizmov, da je skoraj nična verjetnost, da se to zgodi (ravno današnja zaustavitev in vse pretekle so dokaz, da varnostni mehanizmi delujejo in se sprožijo ob najmanjši napaki).
Ti isti pametni zelo verjetno nasprotujejo tudi termoelekrarni zaradi toplogrednih plinov, čeprav je nov blok že precej sodoben in tega ni niti približno več toliko, kot nekoč (to da je bil preplačan je že drug problem in ne pomeni, da je bil zaradi tega kaj manj potreben. Seveda so tudi proti hidroelektrarnam, ker preprečujejo ribam, da bi plavale koder želijo in proti veternim, ker občasno sklatijo kakega ptiča.
Hkrati pa se nočejo odpovedat nobenemu luksuzu, ki ga elektrika prinaša (dvomim, da so pripravljeni cunje prat ročno, pa brez zmrzovalnika in hladilnika si tudi težko predstavljajo življenje, brez klime poleti je tudi neznosno, a ne? Pa brez cele vrste industrijskih izdelkov, ki so bili narejeni s pomočjo elektrike tudi ne gre?
Realno je tako, da elektriko rabimo, si pa seveda severna države želijo, da je sami ne bi imeli dovolj in da bi jo kupovali pri njih in bi nas tako držali v šahu.
Deep_G
# 21.04.2017 ob 13:32
Čim prej naj zrihtajo, da ne bomo predolgo od Avstijcev kupovali elektriko.
zigag
# 21.04.2017 ob 11:55
Bolje preventiva kot kurativa.
MintUporabnik
# 22.04.2017 ob 11:36
Pri jedrski elektrarni se vsi tako zelo bojite radioaktivnosti, medtem ko pa radioaktivnosti premoga pa se ne bojite?
V premogovi rudi je nekaj radioaktivnih in strupenih materialov, ki z izpušnimi plini pridejo v naše ozračje.
Seznam teh elementov je tukaj v poročilu na strani 16, tabela 3
https://pubs.usgs.gov/bul/1528/report.pdf
Medtem ko pa je ves radioaktiven material v jedrski elektrarni zaprt znotraj reaktorja, ki pa je še dodatno znotraj 2,5 metra debelega armirano betonskega kalupa.

Izračun: za 600GW/s elektrike pri 40% izkoristku potrebujemo 1500GW/s -> 1500GJ
Kalorična vrednost premoga je 7690 Kcal/Kg -> 32196492 J/Kg
1500000000000/32196492 = 46588,926 kg/s => vsako sekundo mora zgoreti 46,6 tone premoga v peči.
V premogu pa je - isti dokument tabela 4.
Mn 16.6 ppm -> 16.6g / tono
As 8,9 ppm -> 8,9g/tono
Cd 0,03 ppm -> 0,03g/tono
Cu 21,3 ppm
F 39 ppm
Hg 0,07 ppm
Pb 5,1 ppm
Sb 0,72 ppm
Se 1,8 ppm
Th (radioaktiven element) 3,28 ppm -> 3,28 g / tono
U (uran) 1,03 ppm -> 1,03 g / tono
Zn 4,9 ppm
B 5,6 ppm
Ba 180 ppm
Be 1,35 ppm
Co 6.0 ppm
Cr 9,4 ppm
Ga 2,6 ppm
Mo 1,5 ppm
Nb 1,3 ppm
Ni 8,4 ppm
Sc 2,4 ppm
Sr 156.9 ppm
V 14.7 ppm
Y 6.9 ppm
Vb 0,6 ppm
Zr 19,9 ppm

In če ignoriram strupene elemente in se skoncentriram samo na radioaktivne (U in Th) je v eni toni vsaj 4,31 g radioaktivnih elementov, peč kuri 46.6 tone na sekundo torej 200,846 gramov radioaktivnih snovi na sekundo.
60x60x24 x 200,846g = 17353094.4g / dan -< 17,353 tone radioaktivnih odpadkov na dan.
Ki gredo večinoma po dimniku v ozračje.
Šoštanj v enem letu obratovanja proizvede 6177.6 tone radioaktivnih odpadkov, in vsi se bojijo krškega, ki ima 48,7 tone urana.

Vir: https://pubs.usgs.gov/bul/1528/report.pdf
doozie
# 21.04.2017 ob 17:26
@JUSTUM

Vse jedrske nesreče, ki ste jih našteli (trdite, da jih je bilo "veliko") so tudi večina oz. vse večje nesreče v jedrskih elektrarnah v zgodovini. Torej 3 izmed več 100 jedrskih elektrarn po svetu.
Iz vašega malega "manifesta" je tudi več kot očitno da sploh ne poznate okoliščin teh nesreč.
In sploh pa sam jedrski reaktor NE EKSPLODIRA, kot vi navajate. V najslabšem primeru pride do stopitve sredice (oz. jedrskega goriva), ki se ob prevelikih temparaturah utekočini in prodre skozi jeklen ovoj jedrskega reaktorja v dno elektrarne, česar posledica je izpust radioaktivih plinov in pare.
Nesreča v Fukušimi je bila posledica največjega potresa in tsunamija v moderni zgodovini. Za takšno katastrofo velikih razsežnosti seveda bilo kateri varnostni sistem ne zadošča. Fukušimski elektrarni je po tsunamiju zmanjkalo elektrike (posledično zaradi velikega uničenja s strani tsunamija) in odpovedal je hladilni sistem, kar je privedlo do velikih temparatur in zgodilo se je kar sem zgoraj opisal. Samo reaktor NI eksplodiral, ampak eksplodiral je vodik, ki se je sprostil po tem ko je reaktorje zalila morska voda.
Nesreča v Černobilu je bila posledica malomarnega testiranja reaktorja, vključno s tem da so vse varnostne sisteme izključili. Testiranja so opravljali nasprotno z vsemi varnostnimi predpisi, posledica pa je bila spet stopitev jedra. Ob tem se je sprostila para, ki je bila seveda pod ogromnim pritiskom, kar je pozvročilo "eksplozijo" in izpust radioaktivnih plinov v okolje.
Če so po vašem mnenju te eksplozije tako uničujoče mi pojasnite kako obstajajo še živeči delavci elektrarne in priče nesreči v Černobilu (in tudi niso bili v nesreči pohabljeni).
Da, TMI je največja nesreča v ZDA, ampak ni bilo večjih izpustov v okolje ampak zgolj kontaminacije območja elektrarne. In v tem primeru je prišlo isto do stopitve sredice zaradi odpovedi hladilnih sistemov.
Ne samo da je jedrska energija, ob pravilnem upravljanju, ena najbolj okolju prijaznih načinov pridobivanja električne energije (da, tudi o tem se morate malo več poučiti), je tudi ena najvarnejših, z zelo majhnim številom smrti na kWh (v primerjavi z drugimi viri energije, ki to število večkrat presegajo).

Tako, da če kdo tukaj zavaja in širi neresnico ste to prav vi!
Roll_bar
# 21.04.2017 ob 17:15
Ejnštajn@

Naš tip nuklearke je en preprost parni stroj. Vse kar ima jedrsko gorivo veze je, da služi kot "ogenj" za pod parni kotel.

Tako da ne brez veze panike delat.

_______________________

Ja kako pak če ne na paro,grem stavit da 80% Slovencev misli da nuklearna elektrarna deluje tako da vstaviš dva kabla na uran in .....juhu hura ELEKTRIKA!!
kingestone
# 21.04.2017 ob 14:54
želimo ji čimprejšnje okrevanje in še na mnoga leta ;)
Ejnštajn
# 21.04.2017 ob 13:10
@Follow Me

Res čudno ker ostala tehnika se pa z leti se manj kvari ali kako že?
Homer.
# 22.04.2017 ob 09:35
@KKorupcija
Vedno je zabavno prebirati "kavč znastvenike" in njihovo znanost. Še zlasti pa teorije zarote.
Pa bi bilo bolje, da bi se raje vzdržal in vsaj malo prebral komentarje tistih, ki se vsaj malo spoznajo na to področje. Pa tudi prebral vsaj dvakrat, da bi malo razumel.......
MZ
# 22.04.2017 ob 08:56
V Krškem je vgrajen tlačnovodni reaktor (t.i. PWR reaktor), ki je v bistvu velik ekonom lonec s pogonom na uran. Njegova prednost je negativni temperaturni koeficient reaktivnosti, kar pomeni, da z naraščanjem temperature njegova moč pade. Černobilski grafitni reaktor in vrelovodni reaktor v Fukušimi sta bila nasprotje tega in je ob pregrevanju njuna moč še narasla, posledice pa so znane.

Obstajajo pa že konstrukcije novejših reaktorjev, kjer je poudarek na varnosti še bolj izrazit. Žal pa njihov nadaljnji razvoj zaradi protijedrskega sentimenta bolj kot ne miruje.
Homer.
# 21.04.2017 ob 19:44
No, Einsteni...........
Nekaj dejstev:
NEK proizvaja vedno manj zaradi okvar....
Laž!
Dejstvo. Proizvodnja narašča:
http://www.nek.si/sl/o_nek/proizvodnja/

Nesreče v jedrskih elektrarnah...
Sejanje panike!
Dejstvo: 99,99% nesreč nima nobene zveze z reaktorjem, beleži pa se vse. Tudi če je nekdo padel z lestve.
In tako je tudi sedaj s tem varnostnim ventilom....
Saj menda zato tam da bi varoval......

Sevanje:
Monitoring se seveda v Sloveniji izvaja.
meri s "splošna radioaktivna kontaminacija okolja" na lokacijah Ljubljana, Jezersko in Predmeja
Poleg tega se opravlja avtomatski monitoring na 44 lokacijah ki alarmira vsako povečanje sevanja nad normalo. Podatki se pošiljajo v evropski sistem EURDEP (v Italijo). Poleg tega pa še v centre v Avstriji, Madžarski in Hrvaški.
Nobena zatajitev podatkov ni možna, ker bi povečano sevanje namerili tudi sosedi.

Zato brez panike!
NEK je rojen pod "srečno zvezdo", ker se je nabavilo najboljše kar je tedaj bilo možno, se ni šparalo, kradlo in delile podkupnine V izgradnji so sodelovali tudi tedanji študentje in se učili že ob izgradnji za delo, ki so ga potem nekateri dobili. No, sedaj tam delajo že naslednje generacije strokovnjakov.
zamudnik
# 21.04.2017 ob 17:06
Glavno da ne potrebujemo vetrnih elektrarn, ker so ptički slepi in ne vidijo, da se tam nekaj vrti ter jih dobijo o glavi.
dharma
# 21.04.2017 ob 12:40
A ni bilo pred kratkim tudi nekaj takega?
NEUVRSCENI
# 24.04.2017 ob 18:15
"hoomerići" da ti še malo pojasni zadeve, ki jih sploh ne razumeš tz. "kavč strokovnjak", to da so tz. "demokrati" (Angleži, Ameri, Rusi, Francozi,.... na žalost ima njih i više a i šire...) leta in leta nezakonito in nečloveški obsevali na tisolče nedolžnih ljudi, otrok, z na tisoče nezakonito sproženimi prepovedanimi in zelo nevarnimi in za zdravje uničujočimi bombami, ne pomeni in ne opravičuje nadaljnjih obsevanj in uničevanj nedolžnih ljuskih življenj z staro tehnologijo jedrskih elektrarn, kot je žal tudi v NEK že iz leta 70-80 prejšnjega stoletja in tisočletja !!!!....
Ali po domače, da lažje razumeš, če so ti žal nekateri mangupi nezakonito in naslino, brez tvoje volje, "nategnili ženo", to še ne opravičuje nadaljevanje te hudobije, da ti isti in še hujši mangupi, "nategnejo" še tebe in tvoje otroke....., ali pa ?
Sicer pa ste tudi vi, manipulatorji, očitno priznali da je bilo terminatorjev, in ste tudi sami priznali, kot ste napisali "Za "terminatorje" pa vprašaj Ruse, zakaj so jih poslali v smrt.".... Prašajte jih vi in vam podobni, ker vi ne verjamete v jedrske nesreče in ljudske žrtve, kot posledice teh nesreč, mi to že zdavnaj vemo....
Bistvo cele te diskusije pa se je začelo in bilo, da jedrske elektrarne imajo tako dobre "varnostne mehanizme", kot je zapisala ga. megan, da ni mogoče priti do jedrske nesreče, kaj šele kake človeške žertve, zdaj pa počasi le že razumete in celo priznavate te nedolžne človeške žrtve...spet pa v vašem sprevrženem maniru krivico mečete na druge...žalostnno vendar resnično....
NEUVRSCENI
# 23.04.2017 ob 01:32
Za vse razne take in drugačne domozeeje iz tunguzije "a i šire bogami" ima njih i više a i šire, te doozehoomertoongooze, ki ali res nič ne razumejo ali se pravijo da ne razumejo, ali so navadni NEVARNI manipulatorji, tz. "jedrski lobi" mašinerija, ki ji zaradi POHLEPA in "dobičkov" ni strano zavajanje in laž in skrivanje niti več tisočih nedolžnih ljudskih žrtev, kot posledica veliko jedrskih nesreč v kratki (jedrski) zgodovini, recimo tako kot so zgoraj razni doozeji in "hommerji" nakladali to kar so nekaj nekje prebrali, pa dajmo, jim malo razložiti resnico, upamo da bodo vsaj malo dojeli, in sicer v "znanstveni" jedrski teoriji je uradna verjetnost da pride do najtežje nesreče s talitvijo sredice 1*10-7 ali po domače 1 nesreča na 10.000.000. (DESET MILIJONOV) jedrskih let obratovanja (??!!), do sedaj pa so se DEJANSKO v zadnjih 40 letih zgodile VSAJ 3 (TRI) take najtežje in največje jedrske nesreče z celotno talitvijo sredic in s sproščanjem zelo za zdravje in življenje nevarnih cezija, stroncija (razpolovni čas 40 let !!!), žlahtni plini, zelo nevarnega joda, pa tudi plutonija (Černobil),....na več jedrskih elektrarn oz., 400 (jedrskih elektrarn)*40(obratovalnih let) = v samo 16.000 (šestnajst tisoč obratovalnih let) !!!!! Ali po domače, razni zoomiji, ki se sklicujejo na razne "teorije", ki so jih nekje slišali pa nič razumeli, manipulirajo tudi s takimi neumnostmi, da "znanost" in "varnostne teorije" pravijo da bo le največ 1 (ena) nesreča v (10.000.000) DESET MILIJONOV (obratovalnih) LET, v resnici pa jih je DEJANSKO samo do zdaj bilo vsaj 3 (TRI) v samo 16000 (šestnajst tisoč) reaktorskih obratovalnih let oz. v 40tih zadnjih REALNIH let.... In kdo zdaj zavaja, in piše neresnice ? Seveda razni dzoomiji in njimi podbni nevedneži in manipulatorji...
Največja žalitev za vse nedolžne žrtve pa je ta neresnični, žaljiv zapis doomoozija "Če so po vašem mnenju te eksplozije tako uničujoče mi pojasnite kako obstajajo še živeči delavci elektrarne in priče nesreči v Černobilu (in tudi niso bili v nesreči pohabljeni)."???? A ta dooze res ne ve, ni slišil ali kaj, da jih je že takoj po nesreči zaradi akutne radiacijske bolezni umrlo na tisoče ruskih (tudi ukrajinskih) mladeničev, celo so jih tako mizerno in žaljivo imenovali "TERMINATORJI", katastrofa, terminatorji česa - žal svojih življenj... o tem te nedolžne mladeniče pred tem niso obvestili, da gredo v sigurno SMRT.... tako dela ta "jedrski lobi" vsepovsod po svetu in bogati na smrtih na tisoče nedolžnih, tam v Černobilu jih je bilo po nekaterih bolj realnih ocenah vse skupaj okoli TRISTO TISOČ (300.000) tako ali drugače uničenih, pohabljenih ljudi, celo so se rojevali deformirani otroci z dvemi glavami in brez rok in nog, še danes je veliko OTROK ki zbolevajo za levkemijo in rakom ščitnice.... če bi to bili njihovi otroci teh raznih hoooomerdzoooozujev bi verjetno drugače piskali, bolj na tanko..... Skratka, jedrska tehnologija je nevarna tehnologija in v rokah raznih takih doozehooomomooozijev skoraj tako nevarna kot jedrske bombe, ne pozabimo od jedrske nesreče v Černobilu je bila ozračena cela Evropa, Slovenija tudi, a i šire... od Fukushime pa cel svet.... a i šire..... upajmo da bodo "ta nevedni" le nekaj razumeli, tudi zaradi še veliko nedolžnih otrok, potencialnih žrtev jedrskih nesreč po svetu....
izo
# 21.04.2017 ob 22:49
@izo
to so dejansko tisto kar ti pove ime - dogrevalniki pare, za pridobivanje elektrike potrebujejo visok tlak da vrti turbino. Ta tlak pa dosezejo z visoko temperaturo vode (pise 270 stopinj celzija) - voda upari (se njena prostornina poveca) pri 100 stopinja za se vecje povecanje pa morajo segreti na vecje temperature. Dogrevalnik verjetno skrbi le za dogrevanje temperaturnih izgub


očitno nisi najbolj dojel point mojega vprašanja. bistveno vprašanje je, kako oz s čim ogrevajo vodo, da dobijo paro. da povem precej po kmečko, je potem to uhajanje pare varno brez kontaminacij s sevanjem ipd? po tej sicer zelo poenostavljeni shemi ( semi na da vrata zdej) je ta varnostni ventil neposredno vezan na sklop samega reaktorja oz sem ga tudi po zelo kmečki logiki tako razumel

link

to sem že enkrat prej dejal, pa bom tudi zdej ponovil: ne gre za noben delanje panike ipd, ampak pri takšnih zadevah ne sme biti pardona, skrivanje podatkov ipd (kar so že recimo zamolčali, ko se lovili uranove kroglice po bazenu z robotom ob razbitju palice). javnost mora bit obveščena in seznanjena s dejstvi, ker do nesreče lahko pride vedno, to upam, da se vsi zavedamo in da smo se iz zgodovine kaj naučili. in tudi v današnji izjavi je predstavnik nek-a lepo povedal, da takšna napaka ni običajna, saj gre za fizično, strojno zadev in ne za neko pregoreno žarnico na wc-ju..
pošteni računi, pošteni prijatelji, kot pravijo, nič drugega...
Ejnštajn
# 21.04.2017 ob 16:13
Naš tip nuklearke je en preprost parni stroj. Vse kar ima jedrsko gorivo veze je, da služi kot "ogenj" za pod parni kotel.

Tako da ne brez veze panike delat.
Roll_bar
# 21.04.2017 ob 13:44
Klofuta Hrvatom.

Britaf@

Razloži mi daljnovodno ogrevanje gospodinjstev z toplo vodo za ogrevanje in poskusi se umestiti nekje vmes dogrevalniki pare?
JUSTUM
# 21.04.2017 ob 12:38
Vsem skupaj, saj v prvem odstavku, bold, oziroma povdarjeno piše kaj so to "dogrevalniki pare", citiramo: "..."dogrevalnikov pare in izločevalnikov vlage ...." se pravi dogrevajo paro tudi zato da se izloči vlaga.....
Sicer pa vsaka nenačrtovana ustavitev elektrarne sploh ni hec, za sabo povleče več takih in drugačnih posledic, posebej varnostnih, pa recimo še finančnih ... vsak dan (24h) ne obratovanja elektrarne stane nekoga (državo, davkoplačevalce,...) po oceni "od oka" okoli 500.000 $$$$$, ogromno, nekateri pravijo precej manj, nekateri pa precej več.... Kakorkoli ogromno denarja...
izo
# 21.04.2017 ob 11:12
te dogrevalniki pare so kaj že?
KKorupcija
# 21.04.2017 ob 21:31
lol @homer

z naslednjimi generacijami strokovnjakov imas v mislih tiste, za katere so odprli faks v krškem, kamor prideš na izpit, rečeš keywords: "služba, nuklearka, čas" pa dobiš 7 in greš?

Za NEK bodo nuklearci tulili, da super obratuje četudi jo zabriše v luft. Nekako enako je bilo na primeru Fukushime, ki se danes uradno smatra za največjo industrijsko nesrečo (triple 7), nekovci pa so trobezljali, da ni nikjer problemov.

Na vsak objavljen incident v NEK, ki zadnja leta, še posebej od 2010 frekventno naraščajo (pa ne pozabimo, da je obratovanje z zlomljenimi palicami za NEK "normalno obratovanje"), jih je se 20 neobjavljenih, kar je jasno vsakemu bližnjemu prebivalcu.
Olorin
# 21.04.2017 ob 15:59
@mihce

Ne. Mogoce samo kaksni panicarji tule gor.

Mene bolj muci vprasanje, kako Krsko kljub elektrarni ne zmore igrati taksnega atomskega nogometa kot Olimpija in Maribor...
JUSTUM
# 21.04.2017 ob 15:32
ga. "megan", to kar ste zapisali, citiramo: "...treba jedrsko elektrarno čimprej zapret, ker da jo lahko kadarkoli raznese. V resnici je vgrajenih toliko varnostnih mehanizmov, da je skoraj nična verjetnost, da se to zgodi..."????? je ne samo čista NERESNICA in ZAVAJANJE LJUDI, je tudi zelo nevarna manipulacija in širjenje nevarnih NEresnic...
V zgodovini do zdaj je bilo veliko jedrskih nesreč na jedrskih elektrarnah, le to, da razni lobiji (beri mafkipohlepneži) to SKRIVAJO, in lažejo da ni bilo nič... Le samo v osvežitev, ne samo da jedrsko lahko raznese, raznese naenkrat njih več in sicer, ne glede na vse vaše vgrajene "varnostne mehanizme" je 2011 razneslo TRI (3) JEDRSKA REAKTORJA v Fukushimi na Japonskem, pa ne boste rekli da so varnostni mehanizmi naše elektrarne boljše kot pa na Japonskem, pred tem je razneslo v Ukrajini Černobil, dejansko ruska elektrarna, pred tem TMI v Ameriki, ni jo glih dokončno razneslo, stalila pa se je cela sredica.... najtežja jedrska nesreča... v Angliji jih je bilo ducat z velikim sproščanjem nevarne radioaktivnosti v okolje, lahko bi še veliko naštevali, le še najnovejša, tudi skrita nevarna dejstva, v zadnjih 20 dneh oz. vse skupaj v 10 dnevih je bilo 3 (TRI) nesreče v jedrskih postrojenjih v Franciji, a ste kaj čuli o tem? pa na Norveškem, radioaktivnost je šla vsepovsod v okolje in zrak, ... ali veste da je oktobra 2016 in spet januarja 2017 skoraj cela Evropa bila pokrita z zelo nevarnim radioaktivnim Jodom-131, posebej nevaren otrokom za ščitnico... o tem so le nekaj objavili Francozi in Norvežani, kaj menite zakaj ? na Balkanu pa so o tem pisali in objavljali le Srbi... kaj mislite zakaj ? v Sloveniji o tem ni bilo niti besedice..... Skratka, ga. megan, če kaj dosti o nekaj neveste, ni treba da to poveste tudi drugim, tako da jih etiketirate brez potrebe, posebej pa se ni za igrati s tako nevarnimi rečmi kot je jedrska tehnologija, jedrske elektrarne, jedrske nesreče... in podobnih nevarnih zadevah...
Homer.
# 23.04.2017 ob 14:53
Še en kavč strokovnjak......
Kam pa šteješ posledice 2056 poskusov A in H bomb?
Ti najbrž zdravilno učinkujejo, a ne?
Za vse smrti pa so krive nuklearke?

Za "terminatorje" pa vprašaj Ruse, zakaj so jih poslali v smrt.
mihče
# 21.04.2017 ob 15:00
A ima še kdo tak občutek, da se bo en dan samo zabliskalo?
politik kritik
# 21.04.2017 ob 14:03
Tale že kar dotrajana elektrarna že skoraj več stoji kot pa deluje. Vmes pa se kuri plin, ki je najdražja mogoča varianta...
Follow Me
# 21.04.2017 ob 12:56
Se samo meni zdi, da je vedno več napak na NEK-u??
Oglasno sporočilo
link
Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev
21. maj 2018 ob 08:30 Perfektno grilan pišek brez dodatkov in e-jev Slastnega “piščanca po ptujsko” najbrž vsi poznamo, izvira iz našega najstarejšega mesta, kjer ptujsko perutninarsko podjetje z več kot 110- letno ...
Več oglasnih sporočil ...
Kazalo