Aerodrom Ljubljana bo kmalu tudi v 100-odstotni lasti Nemcev. Foto: BoBo
Aerodrom Ljubljana bo kmalu tudi v 100-odstotni lasti Nemcev. Foto: BoBo

Za prenos delnic manjšinskih delničarjev na glavnega delničarja, Fraport, je na današnji skupščini glasovalo 99,95 odstotka navzočih delnic z glasovalno pravico. Le pooblaščenec delničarke Marjete Velepec je napovedal izpodbojno tožbo, so sporočili iz Aerodroma Ljubljana.

Nemški Fraport je sicer lastnik 97,99 odstotka vseh delnic Aerodroma Ljubljana. Delnice tistih, ki niso sprejeli prevzemne ponudbe, se bodo v skladu z zakonodajo prenesle na Fraport, ta pa bo delničarjem plačal nadomestilo 61,75 evra na delnico, kar je enako ceni, ponujeni s prevzemno ponudbo.

Skladno z vzpostavljeno sodno prakso namreč velja, da je, če glavni delničar predlaga iztisnitev preostalih manjšinskih delničarjev v roku treh mesecev od objave prevzemne ponudbe, pravično nadomestilo ob iztisnitvi enako prevzemni ceni.

Manjšinski delničarji, teh je še 1.285, bodo na dom prejeli obvestilo pooblaščene banke oziroma borznoposredniške hiše. Ta jih bo pozvala, naj jim posredujejo svoje podatke o transakcijskem računu, kamor bo nakazan denar. Nadomestilo zapade v plačilo na dan objave vpisa sklepa o prenosu delnic manjšinskih delničarjev na glavnega delničarja v sodni register, ko bo Fraport postal tudi 100-odstotni lastnik Aerodroma Ljubljana.

Aerodrom bo dokončno v nemški lasti
Aerodrom bo dokončno v nemški lasti