Prihodnost Primorja se zdi čedalje bolj žalostna. Foto: BoBo
Prihodnost Primorja se zdi čedalje bolj žalostna. Foto: BoBo
Delničarji odločali o usodi Primorja

Skupščine danes tako ni bilo, so sporočili iz Primorja. Upravni odbor je skupščino sklical v krajšem času od predvidenega, saj je ocenil, da le hitra odločitev skupščine omogoča pravočasno zagotovitev potrebnih sredstev.
Četudi se Primorje Holding s predlogom o dokapitalizaciji ni strinjal, bi se lahko skupščine udeležil in na njej predlagal ter izglasoval nasprotni predlog. "S tem bi nakazal, da želi sodelovati pri reševanju težkega finančnega stanja družbe in ohraniti družbo Primorje," so navedli v Primorju.
Na suhem pustili tudi sindikate
Predstavnike lastnikov in nadzornega sveta Primorja Holdinga so pričakovali tudi predstavniki sindikatov v Primorju. Te so lastniki prejšnji teden povabili na sestanek, vendar jih danes ni bilo. Vodja konfederacije sindikatov v Primorju Damjan Volf je povedal, da so nad tako brezbrižnim načinom razočarani.

So se pa sindikalisti popoldne sestali z upravo Primorja v odstopu. Predsednica uprave Primorja Marjana Novak jim je predstavila trenutne razmere v družbi in jim zagotovila, da insolventnosti družbe še ne bo razglasila. Naslednjič naj bi se srečali po prvomajskih praznikih.

Delničarji odločali o usodi Primorja