MTB je šel v stečaj leta 2011. Foto: MMC RTV SLO
MTB je šel v stečaj leta 2011. Foto: MMC RTV SLO


Stečajna upraviteljica propadlega gradbenega podjetja MTB Milena Sisinger ga bo ob soglasju NKBM-ja kot ločitvenega upnika skušala prodati na javni dražbi, izklicna cena pa je postavljena pri dobrih štirih milijonih evrov.
Nedokončani poslovno-stanovanjski objekt meri 10.312 kvadratnih metrov, ki se bo prodajal kot celota. Vprašanje pa je, ali bo dražba uspešna že v prvem poskusu, saj je imela stečajna upraviteljica v preteklosti že težave s poskusi prodaje drugih delov premoženja omenjenega nekdanjega gradbenega podjetja. Obenem na delu kompleksa še vedno poteka pravni spor z družbo Tima holding.
Sisingerjeva bo sicer na dražbi, katere datum še ni znan, skušala prodati še nekaj stanovanj, po dveh neuspelih poskusih dražb pa se bo prodaje betonarne v Spodnjih Hočah tokrat lotila z zbiranjem nezavezujočih ponudb. Na zadnji dražbi zanimanja za kompleks, ki je bil ocenjen na milijon evrov, ni bilo.

Stečaj družbe MTB je stekel 21. marca 2011. Terjatve je v zakonskem roku prijavilo 395 upnikov v skupni vrednosti 96,56 milijona evrov, od katerih jih je Sisingerjeva priznala za 89,51 milijona evrov.