Združenje manager je lani nagradilo predsednika uprave Leka Vojmira Urlepa. Foto: BoBo
Združenje manager je lani nagradilo predsednika uprave Leka Vojmira Urlepa. Foto: BoBo


Hafner je v Savi leta 1992 začel kot konstruktor projektant in kmalu postal vodja razvoja. Prva zahtevna menedžerska preizkušnja je prišla leta 2002, ko je bil imenovan za direktorja programa Velo, ki je bil v rdečih številkah. Rezultat njegovega dela je bilo uspešno saniranje in prestrukturiranje Vela, so zapisali v Združenju Manager.

"Najboljše v izbranih nišah"
Kot so ocenili, družba Savatech dosega odlične poslovne rezultate, gradi dobre medsebojne odnose z zaposlenimi, hitro izboljšuje dodano vrednost in se na svetovnem trgu umešča med najboljše v izbranih tržnih nišah. Hafnarja, ki podjetje vodi z ambicijo, da bo leta 2020 Savatech v izbranih tržnih nišah med prvimi tremi proizvajalci v Evropi, je upravni odbor Združenja Manager zato imenoval za menedžerja leta.

Dobiček kljub krizi narašča
Na čelo Savatecha, ki je takrat štel 846 zaposlenih, je Hafnar stopil leta 2008. Kljub izbruhu finančne krize je prodaja Savatecha v tem letu zaostala za predhodnim zgolj za odstotek, so pa udarec občutili v krepkem padcu dobička. Ta se je že naslednje leto početveril, lani pa je čisti dobiček 7,07 milijona evrov, kar je 23-krat več kot leta 2008.

Savatech pod okriljem češke skupine
Čisti prihodki od prodaje so z dobrih 73 milijonov evrov v letu 2009 zrasli na 111 milijonov evrov v letu 2012. Tudi zaradi teh rezultatov je bil Savatech izjemno zaželena naložba, ko je Sava začela iskati tujega partnerja za svoj gumarski del. Od začetka letošnjega leta je Savatech del češke gumarske poslovne skupine Česka gumarenska společnost.

Priznanje mu bo Združenje podelilo na menedžerskem kongresu v Portorožu, kjer bo razglašen tudi letošnji prejemnik priznanja menedžerkam prijazno podjetje.

Lani je priznanje za menedžer leta prejel predsednik uprave Leka Vojmir Urlep.