Ni prvič, da Prevent odpušča - pred leti je imel velike težave Prevent v Slovenj Gradcu. Foto: BoBo
Ni prvič, da Prevent odpušča - pred leti je imel velike težave Prevent v Slovenj Gradcu. Foto: BoBo
Mercedes bo verjetno odšel iz Lenarta


Po neuradnih podatkih naj bi podjetje izgubilo posel šivanja avtomobilske konfekcije za nemško multinacionalko Mercedes Benz, ki namerava proizvodnjo nadaljevati na Češkem. To je po poročanju Večera direktor Preventa Haloga Mitja Hauser sporočil na torkovem zboru delavcev.

Uradnih informacij v podjetju, ki sicer posluje dobro, ni bilo mogoče preveriti: telefoni zvonijo v prazno. Se je pa na informacijo iz medijev odzvala sindikalistka Breda Črnčec iz podravske organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije: "Ko bomo imeli te informacije, bomo takoj pozvali svoje člane, da se z njimi sestanemo, preučimo nastalo situacijo in se odločimo, kakšna naj bo naša reakcija."

"Slovenija vlagatelje odganja"
Občina Lenart za zdaj nima večje brezposelnosti, tudi zaradi zaposlovanja čez mejo, morebitna izguba delovnih mest v največjem lenarškem podjetju pa bo vsekakor imela hude posledice. Župan Janez Kramberger pravi: "Zagotovo bo posredno še večji pritisk na socialne transferje, ne le v naši občini, temveč tudi širše. To je dokaz, da bi morali v naši državi sprejeti konkretne ukrepe."

Kot ugotavlja Kramberger, je najnovejša grožnja o umiku tujih vlagateljev odraz aktualnih gospodarskih razmer in zakonodaje: morebitne tuje vlagatelje prej odganja, kot privablja.

Mercedes bo verjetno odšel iz Lenarta