Po besedah Adnana Smailbegovića stečaj Preventa Globala ne bo ogrozil proizvodnje Preventa v Bosni in Hercegovini. Foto: MMC RTV SLO
Po besedah Adnana Smailbegovića stečaj Preventa Globala ne bo ogrozil proizvodnje Preventa v Bosni in Hercegovini. Foto: MMC RTV SLO

Po besedah člana strateškega odbora Preventa Grupe, ki je v 100-odstotni lasti Nijaza Hastorja (prek te je obvladoval 47-odstotni delež Prevent Globala) in direktorja divizije proizvodnje Preventa v Bosni in Hercegovini Adnana Smailbegovića, je strateški odbor pred dvema letoma predlagal, da se Prevent Global usmeri v dve proizvodni smeri - avtomobilsko in neavtomobilsko.

"Lastnik 52-odstotnega deleža Preventa Globala je zavrnil tak predlog, zamenjal celotno upravo na čelu s tedanjim predsednikom Borutom Mehom in začel lastno strategijo razvoja družbe, ki je na žalost pripeljala do izgub, ogrozila delovna mesta več kot 1.200 ljudi v Sloveniji in na koncu Prevent Global pripeljala do stečaja," je zapisal Smailbegović.

Nekatere druge članice skupine so uspešne
Po njegovih besedah to dokazuje dejstvo, da v Sloveniji uspešno delujejo nekatere druge članice skupine, npr. Prevent Halog v Lenartu, ki posluje brez težav in v skladu s strategijo Prevent Grupe.

Prevent Grupa v 15 državah zaposluje okoli 13.000 ljudi, skupno pa letno ustvari več kot milijardo evrov prometa. Družba, ki je v 100-odstotni lasti družine Hastor, se namerava tudi v prihodnje razvijati s širjenjem portfelja kupcev in proizvodov, tako v avtomobilskem sektorju kot tudi zunaj njega, so še sporočili iz Preventa Grupe.