Kot kaže, zgodba o Siju še nekaj časa ne bo končana. Foto: MMC RTV SLO
Kot kaže, zgodba o Siju še nekaj časa ne bo končana. Foto: MMC RTV SLO

Kot je znano, sta poslanski skupini LDS in Zares januarja na predsednika komisije Milana Petka (LDS) naslovili zahtevo za sejo, saj naj bi vlada Slovensko industrijo jekla prodala po prenizki ceni. Podobno je po seji dejal Matej Lahovnik, ki meni, da bi bila cena mnogo višja, če bi Sij prodali po posameznih družbah.

Vlada vložila več, kot je zahtevala?
Podobno je dejala direktorica družbe pooblaščene D. P. R. Ravne Kristina Slavič, ki meni, da država pri prodaji Sija ni upoštevala napovedane kunjunkture v jeklarski industriji. "V sanacijo Sija je skupaj s 14.000 delničarji vložila 736 milijonov evrov, kasneje pa je celotno vrednost Sija ocenila na 190 milijonov evrov", je opozorila.

"Zanimanja slovenskih menedžerjev ni bilo"
Nasprotno je predsednica komisije za vodenje in nadzor prodaje Marija Zagožen dejala, da je bila prodaja Sija strokovna in transparentna, zanimanja slovenskih menedežerjev pa v tem času ni bilo.

Seja se je končala s predlogom za umik oznake strogo zaupno z dokumentov prodaje in za primerjavo cenitev družbe pooblaščenke ter komisije za vodenje postopka in nadzor prodaje.