NKBM bo do imenovanja nove uprave še vodil Plos. Foto: BoBo
NKBM bo do imenovanja nove uprave še vodil Plos. Foto: BoBo
NS NKBM-ja sprejel Plosov odstop

"Do imenovanja novega predsednika uprave funkcije predsednika uprave še vedno opravlja dosedanji predsednik uprave Andrej Plos," so sporočili iz banke. Nadzorniki sicer menijo, da zamenjave v vodstvu ne bodo vplivale na poslovanje banke.

"Banka glede na negotove razmere kljub vsemu posluje solidno in tudi projekcije so trenutno ugodne, zato verjamem v njeno uspešnost tudi v prihodnosti," je po seji še dejal predsednik nadzornikov Dušan Jovanovič.

Obenem pa so poudarili, da so med slovenskimi bankami med najbolje kapitalsko pripravljenimi, zato na tem področju letos ne pričakujejo težav. »Večja težava bo doseganje rezultata, saj brez okrevanja ne bo mogoče unovčevati slabih kreditov,« so zapisali.

Bo na čelo sedel Hauc?
Mediji so zadnje dni med kandidati za novega predsednika uprave znova večkrat omenjali sedanjega generalnega direktorja Pošte Slovenije Aleša Hauca. Z njim naj bi se skušali za prevzem vodenja druge največje državne banke dogovoriti že decembra ob odstopu dolgoletnega prvega moža NKBM-ja Matjaža Kovačiča, a naj bi Hauc takrat ponudbo zavrnil. Zdaj se po poročanju nekaterih medijev nagiba k temu, da bi o ponudbi razmislil, če bi ga nadzorniki znova povabili.

NS NKBM-ja sprejel Plosov odstop