"Kljub znižanju bonitetne ocene, vezane na boniteto največjega lastnika, nam S&P priznava, da ob nadaljnjem uresničevanju poslovnih ciljev zavarovalnica lahko ponovno pridobi višjo bonitetno oceno," je dejal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec. Foto: Zavarovalnica Triglav

Razlog za znižanje ocene je padec bonitetne ocene Republike Slovenije za eno stopnjo z "A" na "A-", ki jo je 12. februarja letos izdal S&P. Ta namreč skladno s svojo metodologijo ugotavlja zmanjšano zmožnost države, da zagotovi izredno pomoč Skupini Triglav kot družbi v njeni večinski lasti, če bi jo ta potrebovala, pojasnjujejo v Zavarovalnici Triglav.

Hkrati S&P ocenjuje, da bo Skupina Triglav kljub poslabšanemu javnofinančnemu in gospodarskemu stanju v državi ostala stabilna in bo v letu 2013 okrepila svoj kapitalski položaj ter ohranila stabilne rezultate poslovanja.

Pozitivna srednjeročna pa napoved pomeni, da bi S&P lahko zvišal bonitetno oceno Skupine Triglav, če bo ta še naprej poslovala s trdnim kapitalskim položajem in stabilnimi rezultati poslovanja.