Komaj tri mesece po imenovanju Aberška že nova zamenjava na vrhu Save. Foto: MMC RTV SLO
Komaj tri mesece po imenovanju Aberška že nova zamenjava na vrhu Save. Foto: MMC RTV SLO

Kot so po današnji seji nadzornega sveta sporočili iz Save, je nadzorni svet sprejel predlog Aberška za sporazumno prekinitev sodelovanja. Aberšek odhaja v Telekom Slovenije, kjer bo v upravi odgovoren za področje financ in ekonomike, skupaj z njim pa se bo Telekomovi upravi pod vodstvom Rudolfa Skobeta pridružil še Ranko Jelača, poroča STA.

Rovanšek, ki je bil doslej član nadzornega sveta kot predstavnik zaposlenih, bo položaj zasedel 15. marca. Kot vodja strokovne službe kontroling znotraj Save je Rovanšek med drugim sodeloval pri pripravi izhodišč za prestrukturiranje Poslovne skupine Sava in za oblikovanje dolgoročne strategije razvoja.

Njegov prvi cilj po nastopu mandata bo, kot so še sporočili iz podjetja, končanje postopka prisilne poravnave in vzpostavitev temeljev za izvedbo načrta finančnega prestrukturiranja.

Kot je znano, je Narat lani novembra odstopil z mesta predsednika uprave, da bi na ta način podjetje, ki je imelo v prvih devetih mesecih lanskega leta 13,6 milijona evrov čiste izgube, lažje prestrukturirali.