Po Pečečnikovih besedah je imel Požar namreč na voljo denar iz posojilne pogodbe in bi znamke lahko kupil. Foto: BoBo
Po Pečečnikovih besedah je imel Požar namreč na voljo denar iz posojilne pogodbe in bi znamke lahko kupil. Foto: BoBo
Bojan Požar
Požar namerava ovaditi Pečečnika. Foto: BoBo

Po Pečečnikovih besedah je imel Požar namreč na voljo denar iz posojilne pogodbe in bi znamke lahko kupil. Ker pa je Pečečnik trenutno zaposlen, ne spremlja, kaj se dogaja z zgodbo okoli Principa Medie, bo pa zadevo natančneje komentiral, ko bo prebral, kaj "Požar in njegovi novinarski kolegi pišejo" o celotni zgodbi, je dejal.

Dodal je, da na pogovorih o družbeni pogodbi in posojilnih odnosih ni nikoli sodeloval, s Požarjem pa se je srečal le, ko ga je ta prišel prosit za pomoč v Mengeš, in drugič, ko mu je predstavil Tomaža Žviplja. Žvipelj se je namreč po besedah Pečečnika srečeval s Požarjem in se z njim tudi usklajeval.

Pečečnika krivi za propad projekta
Bojan Požar je v četrtek objavil javno pismo, v katerem je zapisal, da je projekt Delo Revije propadel izključno zaradi Pečečnika. Ob tem je napovedal, da bo Pečečnika, s katerim sta ustanovila družbo Princip Media, "zelo verjetno ovadil zaradi suma poslovne goljufije in ga tudi odškodninsko tožil".

Med drugim je Požar Pečečniku očital, da je tik pred izidom revij in samo nekaj ur po podpisu pogodbe umaknil sofinanciranje projekta, čeprav je to bila njegova obveznost tudi na podlagi pogodbe o ustanovitvi družbe. Požar je sicer načrtoval ponovno izdajo šestih revij - Jana, Lady, Stop, Obrazi, Anja in Kih. Pečečnik naj bi zagotovil denar za nakup in skrbel za finančni del, Požar pa bi vsebinsko skrbel za izdajo revij.

Iz NKBM-ja pa so medtem v sredo sporočili, da Princip Media, ki je želel od KBM-ja Leasinga odkupiti 44 blagovnih znamk Dela Revij in nekatere revije ponovno pripeljati na trg, ni izpolnil obveznosti iz pogodbe, zato je KBM Leasing od nje odstopil. Z odstopom od pogodbe je Princip Media tudi izgubil pravico do uporabe blagovnih znamk Dela Revij.