Sajovic je predstavil sveženj ukrepov za izboljšanje poslovanja. Foto: MMC RTV SLO
Sajovic je predstavil sveženj ukrepov za izboljšanje poslovanja. Foto: MMC RTV SLO

Sajovičev akcijski načrt za izboljšanje poslovanja predvideva 37 ukrepov na področjih poslovanja, organizacije, proizvodnje, trgovine in financ. Ukrepe bi uprava izpeljala v tem in prihodnjem letu ter na njihovi podlagi podjetje rešila iz rdečih številk.

Izguba bi lani utegnila močno presegati štiri milijone evrov, dobra stran pa je, da podjetje ni prezadolženo in da ima veliko neobremenjenih nepremičnin, je po seji povedal prvi nadzornik družbe Robert Ličen. Dodal je, da bodo natančni podatki o lanskem poslovanju znani sredi marca.

Zbirali bodo dokumentacijo Gorjup Brejčeve
Nadzorni svet je danes upravo pooblastil, da zbere vso potrebno dokumentacijo o poslih nekdanje predsednice uprave Marte Gorjup Brejc, pri katerih obstaja sum za zlorabo položaja. Na podlagi tega se bodo odločili, ali bo potrebna tudi izredna revizija poslovanja podjetja v preteklih letih.

Zbrisani diski in brez primopredaje
Sajovic je kot novi predsednik uprave imel precej težav ob prevzemanju vodenja Peka. Primopredaja poslov od Gorjup Brejčeve namreč po mnenju Lična ni bila opravljena korektno. Dolgoletna prva dama Peka je vrnila le službene stvari, papirje in računalnik, na katerem je celo zbrisala disk.

Ni pa opravila dejanske primopredaje poslov z obrazložitvijo, kateri posli so odprti in na kaj mora biti njen naslednik pozoren, zato je Ličen Sajovicu predlagal, naj jo znova pozove k primopredaji.

Sajovic se je sešel tudi že s predstavniki zaposlenih in sindikati. Teh je trenutno v Tržiču okrog 300, v celotni slovenski mreži 400, v skupini Peko pa več kot 800. V prihodnosti pa naj bi njihovo število še povečali.