Gospodarstvo

Dodaj v

Poročilo o Tešu 6 sprejeto: med odgovornimi tudi Pahor, Križanič in Lahovnik

Ena zadnjih sej preiskovalne komisije
23. marec 2018 ob 07:19,
zadnji poseg: 23. marec 2018 ob 16:33
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Preiskovalna komisija Teša 6 je sprejela osnutek končnega poročila. To naj bi pokazalo, da so vse vlade med letoma 2004 in 2012 ravnale neodgovorno, malomarno in podrejeno investitorju.

Komisija DZ-ja za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v Tešu 6 je danes soglasno sprejela osnutek končnega poročila. O ugotovitvah poročila predsednik komisije Matjaž Hanžek še ni želel govoriti, saj bo javno objavljeno v četrtek, ker imajo člani komisije do srede možnost spisati ločeno mnenje.

Pahor zaupal Križaniču in Lahovniku
Na potrjen osnutek poročila se je že odzval predsednik republike in nekdanji premier Borut Pahor, ki je bil pred preiskovalno komisijo zaslišan dvakrat. Vztrajal je, da njegova vlada ni niti začela niti končala tega projekta, in dodal, da kot premier ni opustil nobenega dolžnega ravnanja: "Če mi bo to očitano, bi rad vedel, katero ravnanje sem opustil, pa bi ga moral storiti."

Pahor je še dejal, da je bil Teš 6 ena redkih tedanjih investicij ter da je zaupal gospodarskemu ministru Mateju Lahovniku in ministru za finance Francu Križaniču, da mu tako strokovno kot osebno svetujeta prave stvari. Ponovil je, da se je kot predsednik vlade "trudil reševati podjetje za podjetjem, reševati slovensko gospodarstvo v času krize, ko se je vse sesuvalo".

Sporna pogodba, s katero naj bi se moral ukvarjati, je bila podpisana v času neke druge vlade, pravi Pahor: "Ta pogodba je začela veljati leta 2009 in nisem imel razlogov, da bi dvomil, če v to nista dvomila finančni in gospodarski minister. Ko pa sem menil, da so nastale okoliščine, da je treba temu posvetiti pozornost, pa sem je dal, kolikor je bilo mogoče," je še pojasnil.

V domnevnem osnutku jasna politična odgovornost
Spletni portal Siol je nedavno poročal, da je ključna ugotovitev končnega poročila, da je šesti blok šoštanjske termoelektrarne vzorčni primer delovanja ugrabljene države, za katero največji del odgovornosti nosijo trije ključni možje iz obdobja vlade Boruta Pahorja: takratni predsednik vlade, nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik in nekdanji finančni minister Franc Križanič. Zadnji je za zdaj dejal, da osnutka še ni prebral in ga torej ne more komentirati.

Sicer pa naj bi vse vlade od vključno leta 2004 do vključno leta 2012 ravnale neodgovorno ali vsaj malomarno ter podrejeno investitorju, torej Tešu. Politično odgovornost naj bi tako nosili tudi dve Janševi vladi in nekdanja poslanca: zdajšnji velenjski župan Bojan Kontič in Srečko Meh, ki sta ločeno v parlamentarno proceduro vložila zakon o državnem poroštvu za 440-milijonsko posojilo Evropske investicijske banke, a naj bi vedela, da je načrtovana cena premoga, na kateri je temeljila ekonomika projekta, lažna.

Poslanec NSi-ja Zvonko Lah, član komisije, je potrdil, da poročilo kot odgovorne res navaja prav Pahorja, Lahovnika in Križaniča. "Kljub temu, da smo imeli v DZ-ju o tem razpravo, na osnovi katere bi se predsednik vlade moral odzvati, tega ni storil," navaja Lah, ki meni, da je bil leta 2009 še čas, da bi vlada ukrepala. "Lahko bi prihranili vsaj pol milijarde evrov in tudi manjša termoelektrarna bi zadostovala," dodaja.

Osnutek dolg 460 strani
Osnutek končnega poročila, v katerem sta zajeti tudi dve vmesni poročili (o ceni in količini premoga ter izogibanju javnemu naročanju), je dolg nekaj več kot 460 strani. "Žal moram ugotoviti, da je domnevno osnutek poročila prišel v javnost, citirajo se navedbe, ki pa niso resnične. O tem danes ne bom govoril, ker bi preveč povedal," je Hanžek dejal v izjavi za medije. Več naj bi povedal po četrtkovi objavi.

Pri šestem bloku Termoelektrarne Šoštanj (Teš) je komisija sicer ugotovila vrsto odgovornosti, vendar pa se bodo z dokazovanjem kaznivih dejanj ukvarjala sodišča. Komisija je po Hanžkovih besedah "marsikaj zaslutila, vendar ni dovolj strokovno usposobljena", so pa zato ves čas dokumente pošiljali tudi na policijo.

Parlamentarna preiskovalna komisija lahko sicer poda tudi ovadbe zaradi krivega pričanja, vendar pa z današnjim dnem formalno ne obstaja več, da bi te podala, lahko pa to vedno stori vsak posameznik ali poslanec. "Imen ne bom povedal, bi pa rekel, da je več ljudi krivo pričalo," je dodal Hanžek.

Komisija sicer ni imela težav s pomanjkanjem in pridobivanjem informacij, temveč se je morala prekopati čez tisoče in tisoče dokumentov, je delo komisije orisal njen predsednik. Osnutek poročila vsebuje tudi splošne generalne ugotovitve o tem, kaj je narobe v sistemu, o razvojnih vprašanjih in neupoštevanju stroke. "To so stvari, ki bi jih vse vlade v prihodnje morale upoštevati. Žal jih niso vse dosedanje," je ocenil.

Ker DZ ne bo imel aprilske redne seje, Hanžek med poslanci zbira podporo, da bi osnutek poročila potrjevali na eni izmed izrednih sej.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
copcop
# 23.03.2018 ob 07:28
Tako. Politična odgovornost je lepo porazdeljena, krivi so vsi, lahko gremo mirno dalje. Itak.
vlme
# 23.03.2018 ob 07:40
Za nagrado Pahorja izvolimo za predsednika, ostale pa za direktoje. Pa saj, če bi hoteli vse kriminalce strpat v zapor, bi četrt slovenije bilo notri. :)
Bivši uporabnik
# 23.03.2018 ob 07:43
Pahor je "sprejemal vso odgovornost" in zavlačeval z preiskavo, za nagrado ste ga pa nekateri izvolili na prestižen položaj predsednika države. Bravo!
Ogroženi
# 23.03.2018 ob 07:52
Blagor tistim, kateri mislijo, da je krivda "leva" ali "desna".
Krivci imajo ime in priimek. Krivda je oškodovanje javnega premoženja.
Odgovornost ni le imenovanje krivcev temveč je odpoved delovnega razmerja. Državljani bi morali zahtevati takojšnjo odpoved delovnega razmerja z vseh javnih funkcij, kar pomeni, da Pahor danes, ne jutri, danes odstopi z mesta predsednika Republike Slovenije.
Državno tožilstvo Republike Slovenije pa bi moralo na osnovi teh podatkov podati kazensko ovadbo zoper imenovane zaradi oškodovanja družbenega premoženja zoper imenovane, sodišče začeti postopek.
To bi si narod zaslužil.

Ker se zgoraj našteto ne bo zgodilo, ima narod pravico in hkrati dolžnost, da bi danes, ne jutri, danes začel vsesplošni #UPOR zoper oblast v državi. Vse, dokler imenovani ne bi pristali v preiskovalnem zaporu zaradi utemeljenega suma zlorabe položaja in oškodovanja javnih proračunskih sredstev. Uprli bi se za začetek z vseslovenskimi shodi, na katerih bi zahtevali odstop Pahorja z mesta predsednika.

Ampak ne bomo, kajneda, da ne... :D
Ker vas že 25 let flancajo z delitvijo na leve in desne. Ker se je Janša pred leti izmazal s pravnimi manevri, da pri Patriji ni nič kriv, čeprav manjkajo milijoni. Ker tudi proti Pahorju ne bo nihče znal ali zmogel, predvsem pa hotel sprožiti postopke.
In levi bodo bentili nad desnimi, desni nad levimi. In nihče se ne bo uprl.

Oni to vedo. Oni so politiki. To je njihova služba. Delujejo v spregi z vsemi in vsem, kar prinaša denar, ugled in moč. Naivna ljudska množica pa se vmes, med seboj obmetava z obtožbami češ, kateri od njihovih favoritov so slabši.

Smejijo se vam. Levim in desnim. Uspešni so. Dobro krmarijo. Nikomur se nič ne bo zgodilo.

Ker ste vi levi in desni.
V živalskem svetu obstaja žival. Reče se ji ovca. In verjemite, ne obstaja pasma

- leva ovca
- desna ovca.

Ovca je po svoji naravi besede ovca.

Ovca si ali pa ovca nisi.

#UPOR
Bivši uporabnik
# 23.03.2018 ob 07:40
Sd in levi kaviar socialosti, ve se kdo je najbolj pokvarjen.
Zanimivo predvsem zato da bodo zmagali volitve oz. sem preprican da bodo ponovno v koaliciji. S tem narodom je nekaj hudo narobe da to voli
theone
# 23.03.2018 ob 07:42
Prakticno v vsaki vladi je sd in na koncu se izkaze da tudi pri vsaki svinjariji. V sloveniji te ima narod bolj rad ce vec krades, dober primer tega sta ravno sd in zoran jankovic
Vendar kar volis to imas, kot kaze narod hoce in zeli korupcije
qayxc
# 23.03.2018 ob 07:46
To kar smo vsi vedeli SDS in SD in to se dogaja še naprej, 2. tir pa jim gre v nos, ker tam nimajo prstov zraven in so sprejeli zakon s katerim so prav SDS-ovim in SD-jevim želežničarjem onemogočili krajo in seveda s tem polnjenje lastnih žepov.
trenstroj
# 23.03.2018 ob 08:24
To, da je Pahor (kot daleč najslabši premier v slovenski zgodovini) postal predsednik države, je ena največjih sramot v evropski politični zgodovini.
sammys
# 23.03.2018 ob 07:46
Pahor, Lahovnik, Križanič, Meh, Kontič, Janša, Vizjak in Bajuk. Moja napoved je, da bodo tako levi, kot desni (SD in SDS) poskušali to zadevo pomesti pod preprogo, nekako to poročilo diskreditirati in vse skupaj pozabiti. Te stranke si na volitvah zaslužijo kazen, trenutno pa skupaj z našim brezprogramskim Serpentinškom zasedajo prva mesta v anketah. Ko govorimo o politični higieni in demokratičnosti, ko se pogovarjamo o korupciji in nedoslednosti oblastnikov pa ne zmoremo introspekcije, kot narod. 100% smo sami krivi za vse, kar se je zgodilo in kar se dogaja, ker nihče nikoli ne odgovarja, tudi politično ne.
K_ris
# 23.03.2018 ob 09:10
Je bil Lahovnik, ki bi se moral že zdavnaj skriti v luknjo, spet nekaj pameten na twitterju:

@LahovnikMatej
A bo Cerar danes zvečer ob 21h nastopil tudi na PlanetuTV v The Biggest Loser Slovenija? #samvprašam


Pa so ga tako lepo zatolkli:

@StrankaSMC
Namesto gledanja teveja danes zvečer v branje priporočamo osnutek končnega poročila Preiskovalne komisije DZ za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v #TEŠ6. (link: https://svetkapitala.delo.si/aktualno/pred-komisijo-dz-za-tes-6-osnutek-koncnega-porocila-5202) svetkapitala.delo.si/aktualno/pred-… cc @LahovnikMatej
lojal
# 23.03.2018 ob 08:14
Borči pa že ne, on je predsednik, nedolžen in nesposoben lovec na funkcije :-)
KLIPAN
# 23.03.2018 ob 07:46
Bančna luknja-največja krivda SDS in SD.
Teš6- največja krivda SDS in SD.

Kdo ni bil zraven pri nobenih od teh afer, ki so slo davkoplačevalce stale min. 5 milijard evrov*
Cerar, Šarec, Levica.....
Pa nobeden od njih si ne sposoja denarja pri mafiji v Republiki Srbski.
Dejstva.
KLIPAN
# 23.03.2018 ob 07:36
"Največjo odgovornost nosijo Pahor, Lahovnik in Križanič"
"Prva Janševa vlada je "sprejemala odločitev, ki jih ni dovolj dobro premislila". Čeprav je bila naložba leta 2006 vredna le 600 milijonov evrov, se je še pred koncem mandata prve Janševe vlade podražila na milijardo evrov, a na to vlada kot skupščina HSE-ja ni reagirala. Komisija s prstom kaže na Janšo, nekdanjega ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka in nekdanjega ministra za finance, pokojnega Andreja Bajuka, je še poročal Siol."

Ko jaz to napišem, dobim en kup minusov.
Koga boste danes zminusirali, ta članek, preiskovalno komisijo......???
Se pravi-Teš6-največja krivca Janša in Pahor.
Bančna luknja-največja krivca Janša in Pahor.

Skoraj bodo volitve.
Ne pozabite kateri so vam vzeli več kot pet MILIJARD evrov.
projektant
# 23.03.2018 ob 08:46
Spet nobeden kriv, spet anemneza in smehljanje, češ poceni smo jo odnesli!
Energetiki pa v smeh in na novo pojedino, Hanžek v pokoj, ostali čakajo na nove priložnosti. SD pa veselo naprej za svetlo bodočnost. Tako so nam zapravili državo barabini, priskutneži.
Prava država, ki ni spajdašena da vse akterje enostavno v arest in potem, da pridejo podgane čimprej ven iz aresta, začnejo peti. Pri nas pa gredo na kremšnito v Maksimarket in to levi in desni. Eden bolj paglav kot drugi.
Velenjčani bodo v kratkem postavili spomenik Mehu in Kontiču. Za 50 slovenskih rudarjev gre 1,4 milijarde u p... m..... Izraz je zato, da bodo novi prebivalci Velenja zanli prebrati.
Franc Jozef
# 23.03.2018 ob 08:50
Če bi bili normalna država, bi vsi ti, ki so še na političnih funkcijah, morali takoj odstopiti. Križanič in Lahovnik pa bi se morala skriti v zadnji mišji luknji. Pri nas pa ta dva lopova celo novinarji sprašujejo za razne komentarje, kod da sta kakšna strokovnjaka, ki lahko drugim solita pamet. Pa še na fakulteti predavata, da bosta ja s svojnimi nebulozami in pokvarjnostjo okužila še naslednje generacije.

Saj vem, da so ljudlje ovce, samo kako si lahko tako neumen, da Pahorja voliš za predsednika države. To mi je pa res težko razumeti.
kromo-som
# 23.03.2018 ob 10:41
Komu grozi Kontič?! Še zdaj se ga živo spominjam, kako je v parlamentu ognjevito zagovarjal kriminalno investicijo z za lase povlečenemi "argumenti". Očitno se je dobro pripravil na svoj nastop v parlamentu. Trdil, je, da je velenjski lignit dovolj dober za Teš-6, da ga je dovolj in da je dovolj poceni, da bo Teš-6 posloval rentabilno. Očitno je bil zlobiran s strani izvajalcev investicije, ki bo Slovence stala še veliko denarja.
veza
# 23.03.2018 ob 09:59
A je Pahor že odstopil, sam vprašam?
GeorgeB
# 23.03.2018 ob 09:29
@svabo

Borut a te ni nic sram?

Borut se napudra, in rdečica na njegovih licih se ne opazi.... Nato zamiži in strički mrežkoti zopet kradejo dalje.
mihael1
# 23.03.2018 ob 09:02
Pahor je precej kriv (poleg Janše in določenih bančnikov) tudi za bančno luknjo.

Če bi znali prikazati koliko so manjše, recimo pokojnine zaradi tega , mogoče ne bi imel več take podpore pri ljudstvu.
šalter
# 23.03.2018 ob 08:25
A to je ta Lahovnik, ko na Sevrnokorejski TV (beri Nova TV) tako rad pametuje??
tanj
# 23.03.2018 ob 08:22
Pa saj to že vrabci čivkajo, že zelo dolgo čivkajo, da so se pri tem ''projektu'' zlepili SD, SDS in šaleški lobi. In ja, za ta ''spomenik'' že dolgo obsojamo tako leve kot desne - no, leve obsojamo vsi, desne obsojamo le nekateri...
r5
# 23.03.2018 ob 08:15
In, epilog?
brehme
# 23.03.2018 ob 08:02
No, kakor se spomnim pred destletjem so si zasluge za TEŠ6 najbolj pripenjali tisti, ki jih sedaj sploh ni v članku, naprimer Meh in Kontić. Češ rešili smo problem delovnih mest.
oliva
# 23.03.2018 ob 10:54
aja, btw, Lahovnik je bil v lds, sd in zares. ;))
Še en 'pravilno spreobrnjen'. ;)
vonko
# 23.03.2018 ob 10:03
Lokalni šerif Srečko se je ogabno omastil pri TEŠ-u, gotovo tudi drugi, ampak ne vem iz prve roke. Zanimivo, da izvora njihovega premoženja niso nikoli preverjali. So pač iz SD.
Springbok
# 23.03.2018 ob 09:00
Pravilno, da nekaj gnoja pade tudi na ministra Fruteka.
svabo
# 23.03.2018 ob 09:26
Borut a te ni nic sram?
zapravico
# 23.03.2018 ob 09:02
Ve se kdo je kriv,nobeden ne odgovarja,in še naprej vodijo državo-bravo
KLIPAN
# 23.03.2018 ob 07:48
@danamark
"Ah dajte no, pa levičarji že niso naredili tega.
To je nemogoče.
Pa oni so vedno brezmadežni."

Janša, Bajuk in Vizjak niso levičarji.
No, je pa res, da je Janša še edini bivši komunist na čelu kake stranke.
LjudjeSoOvce
# 23.03.2018 ob 13:23
Na Kontića smo pa pozabili? In na njegovo "Šaleška dolina bo propadla brez TEŠ6"? In "Projekt je prevelik, da bi se ustavil!"? In podobne floskule iz DZja. FUJ!
dusan21
# 23.03.2018 ob 11:33
Največji krivci za polomijado TEŠ6 so : Bojan Kontič, Srečko Meh in Rotnik ter vsi poslanci, ki so "požegnali" državno poroštvo za to navadno sranje.
Nikjer nisem zasledil, kaj se dogaja z Rotnikovimi 3 MIO, ki si jih je nagrabil, v času direktorskega položaja v TEŠ-u.
TEŠ6 je bila že od samega začetka zgrešena investicija za katero očitno ne bo odgovarjal nihče.
Ne vem kaj dela NPU, pa tožilstvo in ostali. Kar čičajo pa čakajo, vsakega 15.tega v mesevu pa dobijo plačo, pa če kaj delajo ali pa nič.
Katastrofa od države.
socrates
# 23.03.2018 ob 11:32
Komisija je ugotovila točno tisto kar se ve že 10 let ... in kaj se bo zgodilo sedaj saj imena obstajajo: Kontič, Meh, Rotnik, Peter Kotar, Lahovnik, Križanič, Zagožen, ....?Absolutno nič, tako kot vedno oz. psi lajajo, karavana gre dalje ....
nevem
# 23.03.2018 ob 10:27
O generatorjih zgodbe pa nič. To so seveda Saleško Velenjski lobi z že omenjenimi protagonisti, pri čemer pa se vedno pozabi na bivšega predsednika uprave Premogovnika Velenje, ki je z lažnimi podatki o količinah in ceni premoga zavajal večino analitikov.
In ta "medved" je nato odlomastil v nadzorni svet DARS-a...
Baba Tečna
# 23.03.2018 ob 09:10
So what !?
k500
# 23.03.2018 ob 13:41
Največjo odgovornost nosijo Pahor, Lahovnik in Križanič

in vol(ilc)i, še kar volijo pahorja naprej ......
vojnaslo91
# 23.03.2018 ob 12:02
Kontič od Hanžka pričakuje opravičilo, sicer ga je pripravljen iskati po pravni poti.
----------------------------------------
To bo še zabavno....
http://www.nascas.si/kontic-zahteva-opravicilo/
K_ris
# 23.03.2018 ob 08:59
Poročilo o Teš 6: Največjo odgovornost nosijo Pahor, Lahovnik in Križanič

Zanimivo, da so levi volivci vse naštete zavrgli, desni pa so Pahorja izvolili za predsednika.
Celine
# 23.03.2018 ob 08:48
Vse v zapor. Teš6 bi lahko postal naš Golo otok kjer vsi obdolženi s kladivom 20 let podirali ta beton.
KLIPAN
# 23.03.2018 ob 08:42
Seveda enostavno moram nekaj vprašati SDS-ovce in SD-jevce??

Se spomnite (seveda se) kdo je najbolj in skoraj EDINI nasprotoval tej kraji davkoplačevalskega denarja?
Gregor GOLOBIČ!!
Od samega začetka je govoril, da je ta projekt netransparenten, cena premoga nerealna in da je gradnja škodljiva tako iz javno-finančnega kot iz ekološkega vidika.
Zelo dobro se spomnim, kako so takrat sds-ovci Golobiča popljuvali- totalno, in ga zmerjali z vsem živim.
No, dragi sds-ovci in sd-jevci, kdo je imel takrat prav?
KLIPAN
# 23.03.2018 ob 08:33
@kralj Matjaž
"Čeprav je bila naložba leta 2006 vredna le 600 milijonov evrov,
No. To je nekako normalna cena. Torej je tvoje kričanje Janša, Janša, Janša popolnoma nesmiselno."

Glej kaj delate navijači Janše, tipičen primer:
Skopiraš prvi del stavka: "Čeprav je bila naložba leta 2006 vredna le 600 milijonov evrov,"
In potem govoriš, da je to normalna cena in da je moje kričanje Janša.....popolnoma nesmiselno.
Seveda zanalašč izpustiš drugi del ISTEGA stavka: "se je še pred koncem mandata prve Janševe vlade podražila na milijardo evrov, a na to vlada kot skupščina HSE-ja ni reagirala."

Mislim, takih neverjetnih manipulacij se učite v stranki ali res mislite, da ljudje preberemo samo pol stavka ali v čem je problem z vami??
Očitno "moje kričanje" le ni nesmiselno, a ne?
Sicer pa nikjer ne krivim samo Janše in ekipe, pač pa tudi Pahorja in ekipo.
Je pa seveda zanimivo, da sta SDS in SD bili zraven tako pri bančni luknji , kot pri Teš6.
Ja, bojmo se novih obrazov, stari obrazi so izkušeni, stari obrazi so ok:))))))
Bivši uporabnik
# 23.03.2018 ob 08:26
Kakšen epilog? Pri slovenskem KPKju (ki zalaga prijave o milijardnih transakcijah iz Irana), tožilstvu (ki zamuja roke) in sodstvu (ki briše neprijetne zakonito pridobljene prisluhe)?
To je epilog, tukaj lahko natipkaš par črk in se počutiš malo boljše to je pa tudi vse. Aja, pa še kakšen "nujno potreben" nov davek lahko plačaš.
eMZe
# 24.03.2018 ob 07:19
Za križankarje.
5.000.000.000 EUR
in 830.000 zaposlenih (ali kakem manj)
znese
6.000 EUR na zaposlenega (ali kak EUR več).
Pri povprečni neto plači 1000 EUR je to pol leta dela.

Prevod: Vsi zaposleni v Sloveniji so ali bodo delali zastonj šest celih mesecev za tole poniglavost.
leond
# 23.03.2018 ob 23:06
Če bi mi bili resna država, bi zdaj gledali odstop Predsednika RS.
gorcin
# 23.03.2018 ob 15:50
Na katerokoli listo pogledam, Borut Pahor prvi.

Kot Žare Lepotec
Bivši uporabnik
# 23.03.2018 ob 12:02
Ekstravisor in ta komisija samo dokazujejo da levica krade drzavo ze 20 let - volilci pa jih voliho
gesan
# 23.03.2018 ob 12:01
socrates
# 23.03.2018 ob 11:32
Komisija je ugotovila točno tisto kar se ve že 10 let ... in kaj se bo zgodilo sedaj saj imena obstajajo: Kontič, Meh, Rotnik, Peter Kotar, Lahovnik, Križanič, Zagožen, ....?Absolutno nič, tako kot vedno oz. psi lajajo, karavana gre dalje ....
-------------------------------------------
Točno!
Ne razumem pa kaj počno naše represalije, da se ena komisija mora s tem ukvarjat tako dolgo...
Prav po tem se vidi vsa sposobnost našega sistema!

In potem nas čudi, da se mafijci pri nas počutijo tako fajn varne pred zakonom in pravili.
mile952
# 23.03.2018 ob 11:34
Kontič napovedal "pravno pot"
Kontič je ta teden v pismu predsedniku komisije Matjažu Hanžku zanikal politično ali kakršno koli drugo odgovornost za domnevno preplačan Teš 6, z načrtovano ceno premoga pa da je bil seznanjen in ni imel nobenega razloga, da bi o njej podvomil. Kontič od Hanžka pričakuje opravičilo, sicer ga je pripravljen iskati po pravni poti.


Kontič je zares Kontič. On bi še tožil Hanžka! Tip se spreneveda sto na uro, točno je vedel, da je cena premoga v elaboratu prenizka (to je vedel vsakdo, ki je vsaj malo spremljal razpravo kritikov TEŠ-6., ki so neprestano ponavljali to dejstvo, edino Kontič ni vedel za to? Ja pajade ni vedel... Upajmo, da Kontič faše še kakšno kazensko ovadbo, da se bo še malo potil, obsodili ga itak ne bodo, ker je prave barve.
pero-perica
# 23.03.2018 ob 11:33
komentar na banke pa teš-ISLANDIJA JE ZAKON
anomiselu
# 23.03.2018 ob 11:12
Predsednik (ker to na žalost ste po nazivu) Pahor!
Kdaj boste odstopili in prevzeli vsaj moralno odgovornost za svoja pretekla (ne)dejanja?????
gesan
# 23.03.2018 ob 10:55
Poročilo o Teš 6: Največjo odgovornost nosijo Pahor, Lahovnik in Križanič
---------------------------
in kolko desetletij bomo še rabili čakat, da bodo "odgovorni" pri nas začeli za svojo odgovornost tudi ustrezno kazensko odgovarjat namesto, da so raznorazni in tudi najvišji prasedniki?
Kazalo