Gospodarstvo

Poudarki

  • NLB prodajamo razpršenim vlagateljem: polovico letos, četrtino šele prihodnje leto
  • Mrak pričakuje tudi domače institucionalne vlagatelje
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 30 glasov Ocenite to novico!
NLB
Vlada si za 75-odstotni delež NLB-ja obeta za okoli milijardo evrov kupnine. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci
       V zadnjih nekaj letih nam je uspelo doseči dobre rezultate in veselimo se novega obdobja po končani privatizaciji, ko bomo lahko še naprej prispevali k večji vrednosti za vse naše deležnike.       
 Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB-ja
Evropska komisija - sedež
Evropska komisija je dala soglasje, da se prodaja izvede v dveh korakih. Foto: Reuters
       Čeprav izkušnja, ki smo jo imeli z NKBM-jem, četudi je šlo za malo drugačno situacijo, je povzročila neko nezaupanje v slovenski pravni sistem.       
 Ekonomist Mojmir Mrak o prodaji domačim vlagateljem
VIDEO
Za NLB naj bi se zanimali...

Dodaj v

Prodaja najmanj polovice NLB-ja se začenja

Bo NLB na trgu vzbudil zanimanje vlagateljev?
15. maj 2017 ob 08:23,
zadnji poseg: 15. maj 2017 ob 19:31
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Nadzorni svet SDH-ja je prižgal še zadnjo zeleno luč za začetek privatizacije NLB-ja. Prodajali bodo najmanj 50 odstotkov delnic na ljubljanski in londonski borzi.

Ponudba se bo nanašala na najmanj 50 odstotkov NLB-ja, končana pa naj bi bila do sredine junija. To je razvidno iz namere za prvo javno ponudbo delnic (IPO), ki jo je na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila Nova Ljubljanska banka. Gre za prvi del prodaje, Evropska komisija je namreč dala soglasje, da se ta izvede v dveh korakih.

Na začetku bodo malim vlagateljem v Sloveniji v nakup ponudili 10 odstotkov delnic iz prve ponudbe, nato 90 odstotkov institucionalnim vlagateljem. Prodajalec bo na koncu delnice prerazporedil iz institucionalne tranše v tranšo za male vlagatelje ali nasprotno, odvisno od količine vpisov v posamezni tranši.

Prodajo 75 odstotkov minus ene delnice banke, h kateri se je država zavezala leta 2013 v zameno za soglasje Evropske komisije k sanaciji banke z državno pomočjo, vodi Slovenski državni holding (SDH). Zdaj so zeleno luč za to prižgali nadzorniki holdinga.

"Ponosni smo, da smo prišli do te točke v strategiji upravljanja kapitalskih naložb države. Nova Ljubljanska banka je dosegla velik napredek pri svoji poslovni uspešnosti s ponovno vzdržno dobičkonosnostjo ter izboljšano kakovostjo sredstev, zato menimo, da je pripravljena na novo obdobje delovanja v zasebni lasti," je ob tem dejala predsednica uprave SDH-ja Lidia Glavina.

Brodnjak: Veselimo se obdobja po privatizaciji
Predsednik uprave NLB-ja Blaž Brodnjak pa je izrazil zadovoljstvo nad ponujeno priložnostjo, da uprava banke lahko popelje NLB v naslednjo fazo razvoja kot družbo v mednarodni lasti. "V zadnjih nekaj letih nam je uspelo doseči dobre rezultate in veselimo se novega obdobja po končani privatizaciji, ko bomo lahko še naprej prispevali k večji vrednosti za vse svoje deležnike," je izjavil po objavi namere.

Kaj točno so ponudili
Kot je danes pojasnil prvi nadzornik SDH-ja Damijan Belič, se namera nanaša na najmanj 50 odstotkov banke in največ 75 odstotkov minus ena delnica. Če bo interes vlagateljev dovolj velik in za ustrezno ceno, bi lahko že v tokratnih postopkih prodali med 50 in 75 odstotki (minus ena delnica) banke. Sicer pa ima država soglasje komisije, da najmanj polovico banke proda do konca tega leta, preostalo do konca prihodnjega.

Svetovalec SDH-ja pri prodaji je Deutsche Bank, podružnica London, ki deluje kot edini svetovni koordinator in skupaj z banko J. P. Morgan in UBS-jem kot skupni vodilni organizator. Wood & Company Financial Services deluje kot sovodilni organizator in NLB kot domači sovodilni organizator. Objavi namere za IPO navadno v približno dveh tednih sledi objava prospekta za IPO z razponom cene za delnico banke.

Poslovni izidi
NLB je prejšnji petek objavila četrtletne rezultate. Skupina je v prvih treh mesecih leta ustvarila 81,6 milijona evrov čistega dobička, kar je 56 odstotkov več kot v istem obdobju lani in več kot dve tretjini lanskega skupnega rezultata. Matična banka pa je v tem obdobju ustvarila 58,9 milijona evrov čistega dobička, kar je 39 odstotkov več kot v istem obdobju lani in praktično toliko, kot je znašal lanski dobiček.

Skupina deluje v Sloveniji in na trgih Bosne in Hercegovine, Kosova, Makedonije, Črne gore in Srbije. NLB, katere bilančna vsota predstavlja 67 odstotkov bilančne vsote skupine, ima v Sloveniji 23,7-odstotni tržni delež in bazo komitentov, ki je konec marca zajemala več kot 47.000 pravnih oseb in več kot 751.000 fizičnih oseb. Ima 2873 zaposlenih. Skupina ima 356 poslovalnic, od tega 113 po Sloveniji.

Kolikšno bo zanimanje
Odprto vprašanje ostaja, kolikšno bo zanimanja za NLB, je v prispevku za Radio Slovenija poročala novinarka Urška Jereb Brankovič. "Apetit za kupovanje bančnih delnic v Evropi ni ravno velik," ugotavlja ekonomist Mojmir Mrak, a dodaja, da vseeno "NLB potrebuje nekega resnega lastnika, bomo pa šele videli, ali je ta IPO prava pot."

Mrak pričakuje, da bodo med kupci poleg EBRD-ja IFC-ja tudi nekateri domači institucionalni vlagatelji: "Čeprav izkušnja, ki smo jo imeli z NKBM-jem, četudi je šlo za malo drugačno situacijo, je povzročila neko nezaupanje v slovenski pravni sistem."

Bo kupnina dosegla dokapitalizacijo?
Vlada si za 75-odstotni delež NLB-ja obeta za približno milijardo evrov kupnine, samo v zadnji sanaciji pa smo jo davkoplačevalci dokapitalizirali s poldrugo milijardo. So torej pričakovanja države prenizka, nezadostna? "Sam ne vem, kaj bi bila nezadostna cena, ampak na podlagi cene, po kateri smo prodajali NKBM, vidimo, da nezadostne cene praktično ni," še dodaja Mrak.

L. L., Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
aless70
# 15.05.2017 ob 08:52
@windmaster
Bo. Vzbudil bo zanimanje vlagateljev!
Po kosilu na Wall Stretu se bodo krohotali vesti, da hoče neka banana republika na balkanu najti vlagatelje za pol banke in hkrati obdržati večino glasovalne pravice za politično mafijsko odločanje v škodo banke!


Točno tako.
Kot, da so vsi že pozabili, kako so "naši carji" nategnili belgijski KBC.
In zdaj iščejo novega kandidata.
.
Se pa moramo zavedati, da s kupnino 1 mrd €, ki si jo obetamo za delež v NLB, pokrijemo ravno enoletne stroške OBRESTI za kredite vzete v tujini prvenstveno za vzdrževanje previsokega standarda (glede na to, kar si lahko privoščimo) našega JS. Pač volivci.
.
Ja, dobro smo zavozili tole državo.
windmaster
# 15.05.2017 ob 08:45
Bo. Vzbudil bo zanimanje vlagateljev!
Po kosilu na Wall Stretu se bodo krohotali vesti, da hoče neka banana republika na balkanu najti vlagatelje za pol banke in hkrati obdržati večino glasovalne pravice za politično mafijsko odločanje v škodo banke!
Majestic12
# 15.05.2017 ob 08:55
"Bo kupnina dosegla dokapitalizacijo?"

Sploh ne poskušajte s takimi nebulozami. Stroška dokapitalizacije ne bi pokrili, tudi če to greznico od banke petkrat prodate.
a.orhidejca
# 15.05.2017 ob 09:26
kdo bo državljanom vrnil denar?
johann
# 15.05.2017 ob 08:58
Če jo že morajo prodati, jo naj prodajo celo, ampak samo tako, da bodo z kupnino pokrili vse nasedle kredite. Noben resen investitor ne bo kupoval banke, za katero ve, da ima skorumpirana oblast kontrolni delež.
Mindmaster
# 15.05.2017 ob 08:43
To je priloznost za vse nasprotnike privatizacije, da prenehajo siliti sodrzavljane v financiranje njihovih ideoloskih argumentov in namesto tega pokazejo prepricanje v trdnost argumentov z lastnim denarjem. Dajmo, izprsite se in obranite Slovenijo pred izkoriscevalskim kapitalom.
janez123
# 15.05.2017 ob 10:00
NLB prodajamo pred vsakimi volitvami in nikoli ga (zares) ne prodamo. Ne bodo valjda prodali zlate kure, ki jim omogoča nadzor nad vsem.

Zehhhhhhhhh...
Sklonjen
# 15.05.2017 ob 09:25
"Bo NLB na trgu vzbudil zanimanje vlagateljev?"

NLB vzbuja zanimanje izključno rdeče tovarišije in njihove žlahte, saj jim predstavlja vedno dosegljiv vir denarja oz. bankomat, katerega vračamo državljani preko večnih dokapitalizacij!
IndyBob
# 15.05.2017 ob 09:22
Mrak pričakuje, da bodo med kupci poleg EBRD-ja IFC-ja tudi nekateri domači institucionalni vlagatelji

Skratka, privatizirali bomo tako, da sploh ne bomo privatizirali. Ocitno bodo precej delnic kupila domaca podjetja v drzavni lasti, na koncu bo delez drzave prek vseh povezav se vedno vec kot 50%.
semaino
# 15.05.2017 ob 11:07
Bo NLB na trgu vzbudil zanimanje vlagateljev?

Upajmo, stricem je potrebno odvzeti nas sparovcek iz rok! Slabo so ravnali z njim.

Potem pa se Telekom Slovenije.
bud00
# 15.05.2017 ob 09:19
Preden bo vlagatelj izpolnili obrazce o poreklu denarja in jih bo BS potrdila bo minilo 2 leti.
Valerija
# 15.05.2017 ob 09:16
vlagatelj bo natančno eden.
prijav bo več, vendar bodo vsi, razen enega, odstopili.
vmes bomo spremljali novice, kako se "vlada trudi", "težko pogaja" in "izbira med ponudniki", na koncu pa bomo prodali "ker smo dali zaveze" - za drobiž.

kupec je že danes znan (ukazal ga je Bruselj), zdaj bomo 1 leto spremljali prozoren medijski teater, ki ga je spisal Cmerarjev orožarski svetovalec.
rok85
# 15.05.2017 ob 08:46
Vlagatelji se bodo stepli za NLB. Pričakujem vsaj 5 milijard.
amigo
# 15.05.2017 ob 13:38
Svetovalec SDH pri prodaji je Deutsche Bank, podružnica London, ki deluje kot edini globalni koordinator in skupaj z J.P. Morgan in UBS kot skupni vodilni organizator.

Zdaj sem pomirjen. Sami elitni banksterji nam "pomagajo" pri prodaji. Poštenjaki brez sence dvoma. Pa še Lidia Glavina je zraven. Mama mia!
SpicyWeiner
# 15.05.2017 ob 12:16
Ta banka je v 25 letih bila večkrat dokapitalizirana, večina se spomne samo zadnje dokapitalizacje , ta pa je bila samo ena izmed mnogih. Ta banka je bila v 25 letih dokapitalizirana vsaj 10 krat.

10krat ravno ne, je pa ta številka zelo blizu hehe
Od leta 1990 do 2007 je država v to gnojnico zmetala 1,5 milijarde eurov.
Potem leta 2008 dodatnih 300 milijonov
leta 2011 240 milijonov
leta 2012 400 milijonov
ter konec leta 2013 še 1,5 milijarde eurov

torej v totalu okoli 3 milijarde eurov... In nekateri bi jo še zmeraj obdržali v državni lasti (Ne vem a samo trollajo ali pa imajo dejansko hude težave z razmišljanjem)
Lovec
# 15.05.2017 ob 13:12
Pozivam vse zainteresirane, da stopijo do okenca NLB in zahtevajo 100 mio. € posojila. Zavarujte jih z divedendami taistega podjetja torej NLB.

Imate vso pravico. Še večjo od rdeče gospode, saj so z vašim denarjem sanirali NLB.
tone7
# 15.05.2017 ob 13:45
Prodaja se največji politični bankomat iz katerega so se napajali politiki. Skoraj štiri milijarde so poniknile po žepih osamosvojitvenih politikov. Bravo našim poštenim politikom, ki veselo razprodajajo našo imovino, resnično smo lahko ponosni na take tvorce demokracije
3010eur
# 15.05.2017 ob 13:00
Še dve uri do prodaje banke ... Vsi ki še niste dobili kredita in ste pravih barv, izpolnite obrazec 1045678/245 ... Namen kredita, napišite: tekoči stroški.
3010eur
# 15.05.2017 ob 12:59
30 let prepozno ...

Čakte, čakte ... Še moj 16 vnuk iz 3 kolena, partizanski otrok mora dobit kredo, potem pa lahko prodate ... Ja, ja, razumem ... No, mirno spite ...

Halo? A, se da ... No, fajn ... Pozdravi mamo. klik
iron_maiden15
# 15.05.2017 ob 11:23
Iz prodaje ne bo nič. Murgle ne bodo kar tako zlahka iz rok izpustile svojega bankomata.
apollo11
# 15.05.2017 ob 11:17
Prodajte že to banko in prenehajte s tem cikusom. Ta banka je v 25 letih bila večkrat dokapitalizirana, večina se spomne samo zadnje dokapitalizacje , ta pa je bila samo ena izmed mnogih. Ta banka je bila v 25 letih dokapitalizirana vsaj 10 krat. In tako bo tudi v nasledjih 25 letih, ker ta banka ni banka kot banka, ki bi prvo zasledovala ekonomski interes.

Upam da bo prodaja uspešna. Svet se bo vrtel naprej, bančni trg pri nas je razvit in konkurenčen, vse bo ok, slovenski davkoplačevalec pa bo osvobojen novih in novih dokapitalizacij.

Republika Slovenija še vedno 100% lastniško obvladuje SID banko. Država lahko kadarkoli razširi in kapitalsko pojača to banko na vse bančne storitve. Ampak to sploh ne bo potrebno.

Prodajmo NLB in gremo naprej.
RJSlo
# 15.05.2017 ob 15:25
No ja. Upam, da so Kosove specialce pravi čas umaknili iz banke? Sem pogledal v denarnico. Imam točno 10, 23 €. Bo dovolj za kupnino?
bistri08
# 15.05.2017 ob 15:18
Da vidimo, koga bomo sedaj povabili v sodelovanje.
Nazadnje smo lepo opeharili belgijski KBC. Kupil je delnico NLB za 1000 prodal za 1.

V tem smo pa res mojstri Made in YU.
SpicyWeiner
# 15.05.2017 ob 15:10
Jaz bom pa kupil kako delnico, če bo možno... takrat ko vsi odsvetujejo nakup, se ponavadi zgodi ravno obratno.

Samo toliko v vednost - tudi po končani prodaji 50% bo država še vedno največji posamični lastnik NLBja. Pa veliko sreče.
amigo
# 15.05.2017 ob 14:36
Verjamem, da bodo naši Nadbutalci prodali NLB vsaj tako dobro kot so Mercator.
smeško 562
# 15.05.2017 ob 14:31
Po mojem bodo prodajo zminirali. Preprosto bodo rekli da nihce ni hotel kupiti. Primer KBC je pokazal realne namene nase levice
nuLanuLa
# 15.05.2017 ob 13:53
Če smo MI dali denar, zakaj ONI odločajo kaj in kako z banko ????

Bankirji so ena huda mafija in očitno mislijo, da le oni razumejo, koliko je 1 + 1.
Trubadur
# 15.05.2017 ob 13:44
to mi delaj.. denar, ki smo ga državljani vložili v dokapitalizacijo dobimo nazaj....

... in potem svizec odvije čokolado....
izo
# 15.05.2017 ob 13:22
Ta banka je v 25 letih bila večkrat dokapitaliziran

tudi rkc-ju bomo "dokapitaliziral" puf v višini cca miljarde in pol )kolikor ga naj bi irecimo imela nlb), ampak rkc seveda ne smemo nikoli privatizirat, pa je od l45 na plečih davkoplačevalcev, baj d mimo. s tem, da najbrž vemo, kaj pomeni za gospodarstvo v rokah imet eno banko napram enim pravljičarjem.

samo za intermezzo in vatle recimo
Henrik
# 15.05.2017 ob 11:41
Hej tovariši, gremo po kredite vsi,
saj nam jih plačajo davkoplačevalci ...
fiston
# 15.05.2017 ob 11:12
Ne vem koliko bo zanimanja, odvisno od cene. Preden pa gredo v prodajo, bi morali še dobiček ven pobrati in kapital nad predpisano stopnjo, drugače bo katastrofa še večja. Za to ne bo nihče plačal normalno ceno, sedaj ko so obresti nizke.
No katastrofa bo pa že itak s tem, da bo država obdržala kontrolni delež. S tem bo ceno krepko znižala.
amigo
# 15.05.2017 ob 16:55
nekaj si pozabil, otroci niso imeli denarja, so si ga morali sposoditi od soseda, v tem je keč...

Tvoja primerjava je nesmiselna, mi bomo morali vrniti izposojen denar in ne EK.
veza
# 15.05.2017 ob 15:38
Imeli smo že dve dokapitalizaciji bank oziroma sanaciji, prvo leta 1992, drugo pred par leti, obakrat smo morali se zadolžiti, da smo to izpeljali in niso banke naredile luknje, naredili smo jo vsi, eni bolj, drugi manj, ta finančna luknja pomeni našo sisitemsko napako, ker delamo vsi skupaj izgubo!
Če so zraven nekateri kradli, to je pa na kriminalistih, da razrešijo!
NLB je moj
# 15.05.2017 ob 15:28
Verjetno smo v igri tudi davkoplačevalci. Koliko bomo še vložili v dokapiralizacijo banke? Sej vemo kateri seski so še gor in še vedno sesajo?
smeško 562
# 15.05.2017 ob 14:25
Najvecji bankomat leve politike ne bo nikoli prodan. To je samo pesek v oci.
nuLanuLa
# 15.05.2017 ob 13:51
Človeški možgani hlastajo za prispodobami, zao jih je Biblija tako polna.

Mama ima pekarno in 3 otroke. Ko se posel zalomi, vpraša soseda, če ji troci lahko posodijo denar, da se pekarna reši. Sosed dovoli, ampak pod pogojem, da potem, ko bo posel spet cvetel, 75% pekarne proda. Bodo pa lahko otroci, ki so rešili pekarno, lahko kupili 6,7% pekarne.

Jaz bi nekoga nekam ustrelil.
42adb24
# 16.05.2017 ob 14:27
Ta nacin prodaje v dveh delih je neumnost. Morali bi prodati v enem kosu, ce ze delajo IPO, ne pa da bo potem velik blok delnic na ponudbeni strani, z dolocenim rokom prodaje. Smiselno bi bilo, ce ne bi prodajali preko IPO oz. brez roka, preko IPO je pa neumnost brez primere. Fak, res, kaksna je to drzava LOL. Kaksna je razlika med navadnimi malimi investitorji oz. delnicarji in t.i. tajkuni oz. t.i. "profesionalnimi" drzavnimi upravljalci premozenja; NIKAKRSNA, razen kolicine kapitala. Tako eni kot drugi ravnajo popolnoma enako.
Binder Dandet
# 16.05.2017 ob 10:47
Taksen bankomat imel bi tudi jaz.

Kupim!
miran kač
# 16.05.2017 ob 04:29
Pametno bi bilo se vprašati , kdo je resnični lastnik LB....vlada RS S-ne verjamem, gospodarske družbe : Gorenje, Krka, Pivovarna Laško ali Union , Telekom . možno....torej kdo?. Ali morda celo nekdo tretji...Je lastniku-kom v interesu prodaja....Je mogoče kakšna finančna igra v ozadju (banka je relativno očiščena v kapitalskem smislu) ...jo morda nekdo hoče poceni prigrabiti ker tuji investitorji po besedah novinarjev tega portala niso navdušeni nad nakupom (grenka izkušnja KBC-ja) ...Vsekakor vprašanje na katerega bi si morali prvo odgovoriti.....LP M
veza
# 15.05.2017 ob 21:55
amigo
# 15.05.2017 ob 16:55

nekaj si pozabil, otroci niso imeli denarja, so si ga morali sposoditi od soseda, v tem je keč...

Tvoja primerjava je nesmiselna, mi bomo morali vrniti izposojen denar in ne EK.


ne vem, kaj hočeš povedati in ne piši kratic, toliko časa imaš, da lahko napišeš celotno zadevo, skratka, pridelali smo izgubo, na državni ravni, pustmo sedaj, kdo in zakaj, banke so posojale denar, ki so si ga izposodile v tujini, ko naši posojilojemalci našim bankam niso vračali denarja, ga tudi banke niso mogle vračati tujim bankam in ti lumpi tujci so pač rekli- lahko vam še posodimo, a po ostrejših pogojih in tudi vi morate kaj prodati, saj nekaj še imate ali pa se skregamo in ne boste nič vračali, a v tem primeru propadete, kje pa boste dobili denar za sprotno porabo, še kaj ti ni jasno?
amigo
# 15.05.2017 ob 18:10
Dodal je, da je povsem nejasno, kako je lahko prek Ljubljanske banke šla skoraj milijarda evrov na zelo sumljive naslove, in to v 48 urah. “Odgovore o tem še čakamo oz. ga moramo pridobiti iz drugih naslovov, ker SOVA primarno za vse ni pristojna, temveč so pristojne druge institucije,” je povedal Grims.

Torej, v dveh dneh je šla milijarda Eur na zelo sumljive naslove.
Nikolaj
# 15.05.2017 ob 17:14
Nekaj pomislekov:
Ali bi kupili polovico stanovanja ?
Ali bi se strinjali s tem, da uporabljate polovico svoje žene, preostalo polovico pa uporablja kdo drug ?
sirus
# 15.05.2017 ob 15:12
zoid

Seveda bo možno, 10% bodo ponudili malim vlagateljem.
zoid
# 15.05.2017 ob 15:03
Jaz bom pa kupil kako delnico, če bo možno... takrat ko vsi odsvetujejo nakup, se ponavadi zgodi ravno obratno.
SpicyWeiner
# 15.05.2017 ob 14:57
Dr. Kumrovec
To je izdaja. Družinske srebrnine se ne prodaja.


10% bo na voljo "normalnim" delničarjem, torej odpri denarnico in kupi delnice.
amigo
# 15.05.2017 ob 14:43
Po mojem bodo prodajo zminirali. Preprosto bodo rekli da nihce ni hotel kupiti. Primer KBC je pokazal realne namene nase levice

Ko so eno tretjino prodali KBC so nakladali, da bo KBC bedel nad poslovanjem banke. Celo član uprave NLB za oceno tveganj je bil Belgijec. Vseeno so podelili za nekaj milijard slabih kreditov. Mi smo v EU očitno predvideni za ropanje s strani "starih članic". Nekaj dobijo sicer tudi naši "vladajoči", da gledajo stran. Ljudstvu razlagajo, da mora živeti v bedi, saj uživa v fantastični EU demokraciji.
pobrisan
# 15.05.2017 ob 14:16
KLIPAN

Desni pa si želite prodaje, da bodo davki od dobička pač šli v druge države
----------------

Pojma nimaš kaj pišeš. Davek ostane Sloveniji.
Mindmaster
# 15.05.2017 ob 14:16
@darkwader

O svojih dohodkih nikoli nisem govoril. Jaz skrbim za svojo denarnico, denarnice drugih me ne zanimajo. Isto pricakujem tudi od drugih, da meni v tosl ne gledajo.

Jaz kupujem z glavo, zato tega napajalnika levice nikoli ne bi kupil. Tisti, ki norite nad prodajo, pa ocitno ne razumete, da je bil pogoj za odobritev drzavne pomoci zaveza k prodaji. In da banka danes ne dela dobicka iz osnovne dejavnosti, ampak ker se je z drzavno pomocjo znebila pufov. In taki ekonomski analfabeti bi drugim diktirali, kam z njihovim denarjem.
sirus
# 15.05.2017 ob 13:36
Če bo še kdaj ponovila podobna situacija, naj se z njimi ukvarjajo drugi lastniki, kot v baltskih državah švedske in norveške banke.
Kazalo