Prevzemna ponudba velja do vključno 25. februarja. Foto: BoBo
Prevzemna ponudba velja do vključno 25. februarja. Foto: BoBo

Prevzemna ponudba velja za dobro polovico od skupaj 10,912.500 navadnih imenskih kosovnih delnic ptujske družbe. Sij ima po dokapitalizaciji v svoji lasti že pet milijonov delnic, ponudba prav tako ne velja za preostalih 603.184 delnic, ki so v lasti Holdinga PMP, ki je po uresničitvi opcijske pogodbe z vodstvom Perutnine Ptuj prav tako že v večinski lasti Sija.

Opcijska pogodba dviga prah
Prav opcijska pogodba glede prodaje svojih delnic, ki jo je uprava Perutnine Ptuj sklenila s Sijem, je v zadnjih tednih povzročila policijske preiskave, ki bodo najverjetneje usodne za dolgoletnega prvega moža Perutnine Romana Glaserja in tri njegove člane uprave. Glaser je sicer zatrdil, da sklenitev opcijske pogodbe, ki so jo člani uprave s Sijem sklenili ob prodaji svojega deleža v Holdingu PMP, prek katerega je Sij prišel do večinskega deleža v Perutnini, ni nezakonita.

V Siju niso določili praga uspešnosti ponudbe, kot so zapisali, bo ta štela za uspešno ne glede na odstotek vseh delnic, ki jih bo prevzemnik pridobil. Potrdili so tudi, da Sij in holding, ki je bil do zdaj v večinski lasti vodilnih menedžerjev ptujske skupine, delujeta usklajeno in skupaj že dosegata 50-odstotni delež vseh delnic z glasovalno pravico.