Rajko Siročič pravi, da so v odgovoru AUKN-ju pojasnili vse. Foto: RTV SLO
Rajko Siročič pravi, da so v odgovoru AUKN-ju pojasnili vse. Foto: RTV SLO

Po besedah Siročiča ga tudi zakon zavezuje, da poda prijavo, če pri svojem poslovanju naleti na morebitna koruptivna ali neetična ravnanja, je dejal za Delovo prilogo Ozadja.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) je že pred časom Družbo za razvoj infrastrukture (DRI) prijavila Komisiji za preprečevanje korupcije, Računskemu sodišču in kriminalistom. Siročič je poudaril, da je vse zadeve, ki so jih v ovadbi omenili, svetu agencije pojasnil, pojasnila so poslali tudi Računskemu sodišču in Nacionalnemu preiskovalnemu uradu.
Število zaposlitev se bo manjšalo
V pogovoru za Delo je razkril tudi, da njegova bruto plača znaša 9.665,49 evra, je vsak mesec fiksna in vsebuje vse dodatke. Siročič je prav tako zagotovil, da DRI vsak posel pridobi prek javnih naročil ali z oddajo del. Napoveduje, da bodo verjetno že poleti morali zmanjšati število zaposlenih, kakšno delovno mesto pa bo treba iz poslovnih razlogov ukiniti. Novih zaposlitev ne načrtujejo.

Naročnikov DRI-ja je po njegovih besedah okoli 100. Raste predvsem število majhnih projektov in tako ni nič nenavadnega, pravi, če se potegujejo za projekt, vreden 3.000 evrov.
Kje so prednostne naloge?
Glede posodabljanja železniške infrastrukture Siročič poudarja, da bi se morali vprašati, koliko smo sploh sposobni investirati v to infrastrukturo. Po njegovem mnenju bi morali vlagati zgolj v tiste zadeve, ki nas delajo konkurenčne. Med tem, kaj vse bi lahko naredili in kaj je nujno, je velika razlika, poudarja.