Almont izdeluje aluminijaste fasadne konstrukcije, okna, vrata, zimske vrtove in ograje. Foto: EPA
Almont izdeluje aluminijaste fasadne konstrukcije, okna, vrata, zimske vrtove in ograje. Foto: EPA

Delavci še računajo na ugoden izid sestanka z avstrijskim partnerjem Alumero, ki naj bi ga zanimal prevzem podjetja, je povedal predstavnik sindikata delavcev Matjaž Drozg. Upajo, da bo do sestanka z Avstrijci res prišlo, saj jim je stečajna upraviteljica sestanek prepovedala, ker naj bi se želela s partnerji najprej pogovoriti sama. Drozg tako pričakuje tako srečanje z Alumero kot s stečajno upraviteljico.

Stečajni postopek zoper Almont, ki je od junija lani pod prisilno upravo, vodi stečajna upraviteljica Romana Kuhar Puc. Upnikom je priznala za skoraj 19 milijonov evrov terjatev, stečajni postopek pa se je na predlog uprave po nalogu mariborskega okrožnega sodišča začel v petek.

Delavci so stavko sicer napovedali že pred začetkom stečaja, saj jim podjetje dolguje polovico aprilske in celo majsko plačo, prav tako pa niso prejeli regresa za letni dopust. Drozg dodaja, da je v podjetju še ogromno dela in da delavci ne želijo delati zastonj.

Avstrijska Alumera je že lani pokazala resno zanimanje za Alstom, saj je decembra na račun prisilne poravnave nakazala 550 tisoč evrov. Almont se ukvarja s predelavo aluminija, izdeluje fasadne konstrukcije, okna, vrata, zimske vrtove in ograje.