Rimske terme ob dobrih letošnjih rezultatih lahko poslujejo naprej nemoteno. Foto: STA
Rimske terme ob dobrih letošnjih rezultatih lahko poslujejo naprej nemoteno. Foto: STA
Po obnovi Rimske terme v stečaj

Zaradi 22-odstotne rasti prihodkov v prvih dveh mesecih letos glede na lani lahko družba nemoteno nadaljuje poslovanje, kljub morebitnemu začetku stečajnega postopka, so sporočili iz Rimskih term. Nadaljevanje poslovanja je tudi najboljša in praktično edina možnost, so prepričani.
Po besedah predsednice uprave Alenke Iskre bodo poskrbeli, da gostje ne bodo občutili nikakršnih posledic novih okoliščin poslovanja. Hotelske zmogljivosti so prek 80-odstotno zasedene, izvajajo vse načrtovane dejavnosti, obstoječe rezervacije veljajo in sprejemajo tudi nove. Enako kot do zdaj bodo poravnavali tudi svoje obveznosti do poslovnih partnerjev, je zagotovila.
Bo država morala vrniti evropske milijone?
Država in banke upnice Rimskih term so se januarja letos dogovorile za dokapitalizacijo s stvarnimi vložki in denarnimi vplačili. Takrat so se dogovorili, da s sedmimi milijoni evrov pri dokapitalizaciji sodeluje država oziroma z njo povezana podjetja, pri čemer bi znašal osnovni kapital Rimskih term pred dogovorjeno dokapitalizacijo več kot 22 milijonov evrov.
Če dokapitalizacija ne bo uspešna, bodo Rimske terme končale v stečaju, država pa bo morala EU-ju vrniti okoli šest milijonov evrov evropskih sredstev, ki so jih pridobile Rimske terme.

Po obnovi Rimske terme v stečaj