Okoli 50 nekdanjih delavcev bi lahko znova dobilo delo v proizvodnji Polzele Foto: BoBo
Okoli 50 nekdanjih delavcev bi lahko znova dobilo delo v proizvodnji Polzele Foto: BoBo

Pri podaji predloga o nadaljevanju proizvodnje je Hohnjeca skrbelo predvsem, ali bo imel dovolj denarja za financiranje proizvodnje. Napovedal je tudi ustavitev proizvodnje, če bo Polzela ustvarjala izgubo. Pogovorov o prodaji tovarne še ni začel, ker še ni narejena cenitev podjetja, dogovarja pa se o najemu proizvodnje. Hohnjec je zaskrbljen tudi zaradi kadra, saj se je nekaj delavcev Polzele zaposlilo v nazarskem BSH-ju, preboldskem Odelu in žalskem Novem.

Tovarna nogavic Polzela, ki je decembra lani pristala v stečaju, bo sicer nadaljevala poslovanje. Okrožno sodišče v Celju je namreč 10. januarja dovolilo poslovanje 14 specializiranih trgovin Polzele po državi, prav tako je soglašalo s prodajo gotovih izdelkov na domačem trgu trgovskim verigam in prodajo izdelkov v tujino.

Hohnjec se je za nadaljevanje poslovanja odločil, saj meni, da bo nadaljevanje poslovanja sledilo načelu zagotavljanja najboljših pogojev za poplačilo upnikov, saj bo tako mogoče doseči ugodnejše pogoje za prodajo premoženja Polzele kot poslovne celote. Sodišče je že izdalo dovoljenje za nadaljevanje poslovanja Polzele v delu, ki se nanaša na prodajo zalog že narejenih izdelkov v prodaji na drobno in na debelo.