Svetelšek je moral oditi tudi zaradi številnih spornih poslovnih odločitev, načina vodenja Petrola, Foto: MMC RTV SLO
Svetelšek je moral oditi tudi zaradi številnih spornih poslovnih odločitev, načina vodenja Petrola, Foto: MMC RTV SLO
Svetelšek zapustil Združenje Manager

Svetelšek je bil aprila lani član nadzornega sveta Pivovarne Laško, je predsednik skupščine Kada, predsednik Slovenskega naftnega komiteja in podpredsednik Kinološke zveze. Verjetno pa ni padel samo zaradi sumljivih poslov s celjskim odvetnikom Dušanom Korošcem in SCT-jem, kjer je za svoje terjatve dobil precenjena in nezanimiva zemljišča v Mengšu in opušeni kamnolom v Preserju. To naj bi bil le vrh ledene gore, je za TV Slovenija poročal Florjan Zupan.

Svetelšek posloval z bratrancem
Oditi je moral tudi zaradi cele vrste spornih poslovnih odločitev, načina vodenja Petrola, vključno s tožbami zoper novinarje. Kupoval je drage avtomobile, s službenim pa je povzročil prometno nesrečo, a zanikal, da je vozil pijan.

Zunanjemu svetovalcu naj bi za pripravo strategije, ki so jo nadzorniki zavrnili, plačal 300 tisoč evrov, od podjetja svojega bratranca pa naročal toplotne črpalke. Tik pred lansko skupščino Istrabenza je odtegnil podporo predlogu o reviziji poslov Igorja Bavčarja, bil pa naj bi tudi skriti lastnik Merfina Bineta Kordeža. Ali bo tudi odškodninsko odgovarjal, bo pokazala revizija poslov.

"Slovenija je raj za pajdaško poslovanje"
"Slovenija je nekakšen raj za tako imenovano pajdaško poslovanje. V Sloveniji je ogromno normalnega, dobrega, pridnega poslovanja, pa vendar riba pri glavi žal smrdi. V vseh teh letih nismo ustvarili nekih pravil oz. smo jih, pa jih ne spoštujemo, nismo ustvarili neke morale in zato se posluje zelo po domače," je prepričan odgovorni urednik Financ Peter Frankl.

Tožba verjetno čaka tudi Bineta Kordeža, Managerjevega nagrajenca leta 2007, če bo revizija pokazala oškodovanje Merkurja za 180 miljonov, Boška Šrota, ki ga Pivovarna že toži za 13 miljonov, koliko so podjetja oškodovali Bavčar v Istrabenzu, Zdenko Pavček v Viatorju in drugi, bomo še videli. Doslej se še nobenemu ni zgodilo nič, po navadi najamejo dobre odvetnike, policija in tožilstvo pa ne zbereta dovolj dokazov za presojo na sodišču, je še poročal Zupan.

Svetelšek zapustil Združenje Manager