Imena kandidatov za prvega moža Telekoma se že pojavljajo v javnosti. Foto: RTV SLO
Imena kandidatov za prvega moža Telekoma se že pojavljajo v javnosti. Foto: RTV SLO

Poleg vseh zakonskih pogojev morajo imeti kandidati vsaj tri leta delovnih izkušenj na vodilnih mestih ali v organih družbe podobne velikosti. Prav tako morajo imeti kandidati tudi potrebne strokovne, organizacijske in druge sposobnosti. Kandidati morajo tudi navesti ustrezne strokovne in vodstvene izkušnje, dosežke in reference za vodenje družbe, tako da bo nadzorni svet Telekoma Slovenije ocenil primernost in pričakovano uspešnost kandidata.

Prijave je treba poslati do 1. decembra
Pisne prijave morajo kandidati skupaj z življenjepisom, dokazili o izpolnjevanju pogojev in pogledom na opravljanje funkcije poslati na sedež družbe do 1. decembra. Kot omenjeno, bo izbrani kandidat na mesto predsednika uprave družbe imenovan za dobo štirih let. O izboru bodo Telekomovi nadzorniki kandidate obvestili najpozneje v enem mesecu po končanem zbiranju prijav. Hkrati si nadzorniki pridržuje pravico, da ne izberejo nobenega izmed prijavljenih kandidatov.

Nadzorni svet Telekoma Slovenije se je 16. novembra odločil, da objavi razpis za mesto predsednika uprave za naslednje mandatno obdobje, ki bo nasledil Dremlja. Ta se za nov mandat ne bo potegoval. V medijih medtem že krožijo imena morebitnih kandidatov za novega prvega moža vodilnega slovenskega telekomunikacijskega podjetja, ki je v večinski državni lasti. Med temi sta med drugim sedanji član uprave Dušan Mitič in nekdanji tehnični direktor Mobitela, Telekomove hčerinske družbe, Ivica Kranjčevič.