Smučanje v Kranjski Gori 21. februarja, v drugem delu zimskih počitnic. Foto: BoBo
Smučanje v Kranjski Gori 21. februarja, v drugem delu zimskih počitnic. Foto: BoBo

Slika Kranjske Gore je v teh dneh bolj žalostna. Ulice in lokali samevajo, ne prav privlačen je tudi pogled na smučišče, priznava podžupanja Klavdija Gomboc: "Domačini in turistični delavci smo najbolj žalostni, da je v zimski sezoni Kranjska Gora obarvana v zeleno."

Sorodna novica Odpovedi zaradi visokih cen, dragih letalskih povezav in bolezni – Kranjska Gora ni razprodana

"Upam, da je to res le izjema, ker če nam bodo vremenske razmere res takole nagajale, bomo imeli z zimskimi športi v Kranjski Gori res težave," meni županja Henrika Zupan in dodaja, da bo treba novo realnost brez zatiskanja oči upoštevati tudi v novi strategiji turizma, ki je v nastajanju. Prizadevanja žičničarjev, da bi zimo zadržali za kak dan več, so bila letos res velika, pojasnjuje Katja Hartman s Turizma Kranjska Gora. "Kljub temu je bila narava močnejša, v torek je bil tako zadnji dan obratovanja smučišča."

"S tako visokimi temperaturami smo lahko veseli, da je sezona sploh trajala toliko časa. Do zadnjega smo upali, da se bo pokal Vitranc vseeno zgodil," dodaja direktor Hit Alpinee Miran Sajovic.

Postelje v hotelih, namenjene svetovni karavani, so ostale prazne. Kolikšen bo izpad dohodka, po njegovih besedah za zdaj še ne seštevajo. Škoda bo velika tudi drugje, dodaja podžupanja Gomboc: "To pomeni ogromno izgubo turističnega prometa za vse gostince, hotelirje in vse druge turistične ponudnike." Kljub odpovedi tekem so se Kranjskogorčani odločili, da se zvečer od letošnje zime poslovijo z večerno zabavo, predvideno za Pokal Vitranc. Zabavo so zaradi slabe napovedi preselili v dvorano Vitranc.

"Škoda je velika, a preko narave ne more nihče, tudi Kranjskogorčan ne," še sklene eden od domačinov.