Izvršni direktor Istrabenz Turizma (ki je lastnik Turizma Kras) Marino Antolovič o številu prejetih zavezujočih ponudb ni želel govoriti. Foto: MMC RTV SLO
Izvršni direktor Istrabenz Turizma (ki je lastnik Turizma Kras) Marino Antolovič o številu prejetih zavezujočih ponudb ni želel govoriti. Foto: MMC RTV SLO

Opolnoči se je namreč iztekel rok za oddajo zavezujočih ponudb za nakup Turizma Kras, med osmimi ponudniki, ki so oddali nezavezujoče ponudbe, pa se jih je za oddajo zavezujočih ponudb odločilo največ pet. Kdo je peti ponudnik, ni jasno, po neuradnih informacijah pa naj bi bila to skupina italijanskih podjetnikov.

"Vprašanje, ali bo prodajalec res prodal družbo"
Po izvedbi skrbnega pregleda zavezujoče ponudbe zagotovo niso oddali Venus Trade iz Rakeka, sežanski Jadran in Turizem Primorske, je zatrdil predstavnik zadnjega Edi Fabjan. Dodal je, da se je Turizem Primorske umaknil zato, ker je po pregledu in opravljenih razgovorih postalo jasno, da bodo ponudbe sorazmerno nizke in naj bi se gibale pri okoli šest milijonov evrov.

"V takih okoliščinah je vprašljivo, ali se bo prodajalec dejansko odločil za prodajo. Glede na razpisane pogoje prodaje ima podjetje Istrabenz Hoteli kot prodajalec namreč tudi možnost, da se odloči, da prodaje sploh ne bo," je pojasnil.

Turizem Kras s koncesijo za upravljanje Postojnske jame
Družba Turizem Kras je, kot je znano, privlačna predvsem zato, ker bo skladno s koncesijsko pogodbo še 18 let upravljala največjo slovensko turistično jamo - Postojnsko jamo. Njen zdajšnji lastnik je Istrabenz Turizem.