Gospodarstvo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 27 glasov Ocenite to novico!
Gašpar Gašpar Mišič
Z Gašparjem Mišičem v Luki Koper še vedno niso podpisali pogodbe o zaposlitvi, je pa že vodil pogajanja o novi naložbi, podaljšanju pomola. Foto: BoBo
VIDEO
Gašpar Mišič še vedno bre...

Dodaj v

Video: Gašpar Mišič zaradi odtekanja denarja v Luko vabi KPK

Gašpar Mišič še vedno brez pogodbe, a je že zavihal rokave
27. september 2013 ob 18:40,
zadnji poseg: 27. september 2013 ob 20:32
Koper - MMC RTV SLO, STA

Nadzorni svet Luke Koper danes ni podpisal pogodbe o zaposlitvi s predsednikom uprave Gašparjem Gašparjem Mišičem, saj menijo, da je prav, da pogodbo podpišejo novi nadzorniki.

Po današnji večurni seji, ki je bila sicer zadnja v tej sestavi - 7. oktobra bodo delničarji na izredni skupščini odločali o odpoklicu nadzornikov, predstavnikov kapitala -, so člani nadzornega sveta po besedah Nikolaja Abrahamsberga presodili, da je prav, da novo pogodbo, v kateri bodo opredeljene vse pravice in obveznosti, napiše nov nadzorni svet.

Kakšen je zdaj torej delovnopravni status Mišiča? Nadzorni svet je sprejel sklep, da se Gašparju Mišiču za opravljeno delo "izplača ustrezen znesek tako, kot bi sicer veljalo po zakonu in omejitvah, ki jih določa zakon oz. merila za velike gospodarske družbe", je pojasnil Abrahamsberg.

Mišič pa je priznal, da je sicer pričakoval, da se bodo danes dogovorili o sklenitvi pogodbe, a obenem pojasnil, da je takšna odločitev legitimna pravica nadzornikov.

Gašpar Mišič znižal ceno za milijon
Namestnik predsednika nadzornega sveta je spomnil tudi, da je že skupščina delničarjev zahtevala posebne revizije preteklega poslovanja družbe. Kot je dodal, je uprava korektno pripravila poročilo in podatke, "iz katerih je razvidno, da je v preteklosti dejansko prišlo do oškodovanja družbe".

Nadzorniki so upravi zato naložili pripravo nadaljnjih poročil in ukrepov, da bi zadeve dokončno razčistili. Tako so obravnavali tudi predlog pogodbe za novo naložbo, podaljšanje pomola v znesku več kot 9,5 milijona evrov. Po pogajanjih, ki jih je vodil Gašpar Mišič, se je pogodba znižala na 8,5 milijona evrov. To po mnenju Abrahamsberga "kaže, da strokovne službe v Luki niso ne strokovno ne odgovorno pripravile te pogodbe", zato so upravi tudi predlagali razrešitev vodje vlaganj Roberta Levaniča.

72.000 evrov za urejanje strani na Facebooku
Gašpar Gašpar Mišič pa zatrjuje, da je v času svojega vodenja Luki Koper prihranil že okrog 2,5 milijona evrov. V Luki Koper vlada kaotično stanje, ocenjuje Mišič in pokaže kup pogodb, ki jih je oklestil, našteva naložbe, ki jih je ustavil, je za TV Slovenija poročala Elen Batista Štader (reportažo si lahko ogledate v priloženem videoposnetku na desni strani članka).

"Tu se govori o milijonskih zneskih, ki odtekajo - ko vam pušča streha, ne greste kupovat novih zaves!" je dejal. Tako je na primer odvetniškima pisarnama Čeferin in Senica znižal pavšal za 1.500 evrov, sprašuje se, zakaj je mariborska agencija za urejanje strani na Facebooku lani dobila 72.000, letos pa že 32.000 evrov. Največji rez pa: "Določeni zneski so prenapihnjeni - pogodbo sem znižal za 1.100.000, to je 10 let mojih plač!" je pogajanja s koprskim gradbenim podjetjem Adriaing opisal Gašpar Mišič.

Mišič v Koper vabi Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK): "Vsakemu brez pravnih izkušenj je jasno, da gre za barabinstvo brez primere," je zatrdil.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
miroslavm1
# 27.09.2013 ob 19:06
Gašpar Mišič znižal ceno za milijon

človek je genij in država mora narediti vse, da nam ga ne speljejo druge države....
škoda samo da se ta biser ni pojavil že prej... taki se resnično rojevajo zeloooo redko...
Očitno ima res človek bogate izkušnje v gospodarstvu...... / če mešetarjenju s parcelami to lahko rečemo /
Refused
# 27.09.2013 ob 19:13
delo na črno?
Lluka
# 27.09.2013 ob 20:22
he he...Senica&Čeferin priklopljena na molzni stroj Luke Koper. c c c
jao.... 5K mesečno vsakemu.

Ni čudno da so luški delavci skočili v zrak in protestirali..

PODPIRAM LUŠKE DELAVCE, ŽERJAVISTE
JohnMichxx
# 27.09.2013 ob 20:05
Kako si lahko nekje brez pogodbe? Kako deluje njihova kadrovska (program)? Revizija je v normalnem podjetju takoj za vratom zaradi take stvari. Novinarji, halo? A preverit ne greste nič drugega, kot to kar vam narekujejo?
vednoprav
# 28.09.2013 ob 01:25
GD

Levičarji, kdaj boste spoznali da se lukšić sd in bratuška ps delata norca iz vas... najbrž nikoli ker ste preveliki ideološki verniki v levičarje...

Meni je blizu leva opcija in ti garantiram, da zgoraj omenjena zagotovo nista levičarja pa lahko to še ne vem kako trdita.
Tebi je verjetno bližja desna opcija in povem ti pa saj sam dobro veš, da Janša ni desničar ampak je navadna bar_ba, isto kot že prej omenjena in vsi trije pa še par soldatov zraven nas vse skupaj vlečejo za nos, oz. se delajo norca iz nas. (da ne bo pomote, iz tebe tudi )
Kdaj boš to spoznal ?
Guliarth
# 27.09.2013 ob 20:40
Delo na črno v živo. Only in Slovenija. Sicer pa, kaj bo kdo komu, ko se vse izve? NIČ, kot vedno!!!Mešanje blata, da se zagovarja kraja NAŠEGA denarja.
toni66
# 27.09.2013 ob 19:26
Ma kakšen miljon. Lepo vas prosim. Dviga prah, da zakrije svoje barabije. Denar že odteka v njegove lončke. Baje, da je FC Koper dobil sponzorja za 5 let. Torej je namen njegove nastavitve dosežen, saj naj bi v nasprotnem gorelo določenim (Popo in co.) zaradi dolgov kluba pod nogami.
JohnMichxx
# 27.09.2013 ob 19:09
Kako brez pogodbe, kaj pa DURS in prispevki?
scipio
# 28.09.2013 ob 11:26
Vzel je investicijam in vzdrževalnim naložbam in dal za žogo brcat. 2.500.000 eur. S tem je rešil Popoviča in Guberca ko jim Mandarić diha za ovratnik stožbo 1.300.000 eur. Tako kot se je zgubil Mandaričev milijon tako se bo zgubilo 2.500.000 eur.
Ljudje ne dovolite tega. Pred očmi vam kradejo. Policija tega ne more preganjat po papirjih je vse čisto. RTV SLO nič ne piše o temu pa jih imam za najboljši portal. Očitno sem tudi sam v zmoti. Pa z časopisom MOK oči mažejo. Zadnji MOK je bil bolj podoben Luškemu glasniku, kot časopisu namenjenemu občanom.Ma kaj smo normalni. To ni res.
Milkijevizakladi
# 27.09.2013 ob 20:56
Zanimivo kako se še vedno problematizira mišičev nastop kot predsednik uprave(na kar lahko rečem samo ohjojoj), ne pa tudi bliskovito menjavanje tega istega mesta v zadnjih nekaj letih. Menda šest menjav, v povprečju ena na leto. Tišina.

@GD
"Levičarji, kdaj boste spoznali da se lukšić sd in bratuška ps delata norca iz vas... najbrž nikoli ker ste preveliki ideološki verniki v levičarje…"

Razčistiva prvo tole: začneš z levičarji - predmet v stavku, nakar pa poveš da so ti levičarji preveliki ideološki verniki v levičarje. So torej levičarji verniki samih sebe in če ja, kdo je vernik in kdo božanstvo, ali obstaja dvoje različnih levičarjov, in levičarji a verujejo v levičarje b?

In oh ja, seveda: Lukšič in Bratuškova da sta levica? trololol. Prvi hoče biti svoj predhodnik, brez da bi bil svoj predhodnik, hoče biti tudi svoj nasprotnik, brez biti kot svoj nasprotnik. Druga pa kaže da globoko v sebi ve kaj bi a si ne upa oziroma ji ne uspe. Programsko gledano, gre za variacije enih in istih "priporočil" iz Bruslja, ki najdejo denimo temu svojo človeško, humano plat v predvolilnem velikobesedju(če sploh) to je pa tudi vse.

In ko bi le bilo tako enostavno. A žal ni.
Ramus
# 28.09.2013 ob 15:58
"Gašpar Mišič še vedno brez pogodbe, a je že zavihal rokave"

Čimprej ga brcnite čez vrata na cesto, skupaj z njegovim botrom Zoranom.
rooster
# 27.09.2013 ob 20:39
kul, KPKju bo prijavil tudi svoje mafijsko imenovanje, nesnemanje le-tega itd.
vojnaslo91
# 27.09.2013 ob 20:02
72.000 evrov za urejanje Facebook strani
Gašpar Gašpar Mišič pa zatrjuje, da je v času svojega vodenja Luki Koper prihranil že okrog 2,5 milijona evrov.
-----------------------------------------------------------------
Saj ni res, pa je!!!!

Gospod Janković je eden najbolj poštenih ljudi v Sloveniji.
toni66
# 28.09.2013 ob 12:14
Razrešiti nameravajo vodjo službe investicij, ki je slučajno nadrejeni enemu od nadzornikov. Ta naj bi ga zamenjal. Tista floskula z miljonom pa je samo bombica za javnost, iz zelo kredibilnega vira.. Hobotnica raste. Mafija okoli FC Koper že odpira šampanjce, saj bodo dobili povrnjen vložek. Tudi Ante si je oddahnil. Ampak, saj zato se je ta cirkus zgodil.
gesan
# 28.09.2013 ob 03:07
V komentarjih na to napisano zgodbo se pa lepo vidi, da mnogi ne razumejo kaj je napisano!

Citirano dobesedno iz članka:
"Tu se govori o milijonskih zneskih, ki odtekajo - ko vam pušča streha, ne greste kupovat novih zaves!" je dejal. Tako je na primer odvetniškima pisarnama Čeferin in Senica znižal pavšal za 1.500 evrov, sprašuje se, zakaj je mariborska agencija za urejanje strani na Facebooku lani dobila 72.000, letos pa že 32.000 evrov. Največji rez pa: "Določeni zneski so prenapihnjeni - pogodbo sem znižal za 1.100.000, to je 10 let mojih plač!" je pogajanja s koprskim gradbenim podjetjem Adriaing opisal Gašpar Mišič.

To pomeni, da ni on zapravil 72.000 + 32.000 za Fb...ampak so to porabili lani in letos.
On se "kao" samo sprašuje kako je mogoče, da takšni denarci odtekajo...medtem, ko pušča streha...

Kako naj z takšnimi "razumneži" človek še komunicira?

Tudi jaz ne zaupam temu Miškotu. Tudi jaz ga nimam rad!
To pa še ne pomeni, da sem upravičen, da komaj čakam, da lahko v svoji betici nekaj bolano skontruiran na podlagi tega kar nisem razumel iz članka in pljuvam vsevprek po nekom samo zaradi tega, ker ga ne maram.

Res bolano!

Drugo pa je, da sam izjavlja, da se med tem, ko pušča streha, ne naroča novih zaves...a hkrati podpiše 5 letno pogodbo z FC-jem za 2,5 mio eur in to že kar takoj, koni niti še dobesedno potrjen s pogodbo.

V tej zgodbi je jasno razvidno, da nas hočejo vlečt prav vsi za jajca.
Saj ne pravijo zaman, da tam kjer je kaj keša...se grebe ogromno parazitov...tako tistih, ki so pri koritukot tistih, ki bi hoteli bit pri koritu pa jim to še ni uspelo.

Zame so vsi, ki se grebejo....veliki prasci.
Najbolj pa tisti, ki lažejo, da bi se z lažmi dokopali do korita in lepo naprej žrli!
rdečinavijač
# 27.09.2013 ob 23:00
Ne zagovarjam Gašparja, vseeno pa priznanje da je razkrinkal barabije v Luki. Odvetniške storitve, Facebook urejanje, oderuška granja pomola, itd ...
Fleaa
# 27.09.2013 ob 21:07
Popović. Janković & dvojniG Mišica edini lahko rešijo.................................
.......... ne državo apak svoje ritke............
Dr. Muc
# 27.09.2013 ob 20:43
kakšen KPK. neki??? Državne tožilce povabi, če že, da je takoj ovadba, ne pa da neki sumijo in ne vem kaj teli iz KPK, ki delajo samo to da se trese gora, rodi pa se še niti miš ne! PEACE!
toni66
# 27.09.2013 ob 20:40
@Lluka
27.09.2013 ob 20:22
he he...Senica&Čeferin priklopljena na molzni stroj Luke Koper. c c c
jao.... 5K mesečno vsakemu.

A ni bilo 22k kar sta s Popotom razlagala samo za Senico.
Dvojno plačanega računa kekec še zmeraj ni demantiral. Torej je bila to samo bombica za naivne. Tip zavaja, zavaja.
scipio
# 28.09.2013 ob 14:41
Ja ja odvetniki za solde.
April1699
# 27.09.2013 ob 22:32
Vsi člani nadzornega sveta delujejo nezakonito sa dovoljujejo delo človeku brez pogodbe - samo nadzornikom se seveda ne bo zgodilo nič.
Diliges
# 27.09.2013 ob 20:38
Komedija, pa toliko so Pahorju očitali, da je v predvolilni kampanji delal brez ustrezne kvalifikacije, tečaja iz varstva pri delu, brez pogodbe, .. Pa je delal zastonj.

Gospod GGM mogoče tudi dela voluntersko. Izhaja iz stranke, katere siva eminenca svoje podložnike na koncu leta povpraša, ali so zadovoljni z njegovim delom. In čudežno si potem izplača najvišjo plačo, prej pa celo leto dela zastonj. Jabolko ne pade daleč od drevesa.
darko56
# 27.09.2013 ob 20:33
to sem enkrat že napisal. "ni dolgo nazaj, ko so v Luki Kp stavkali IPS (izvajalci pristaniških storitev). a je že kdo pomislil, kam gre razlika med zaračunano storitvijo, ki jo opravi IPS in enako storitvijo, ki jo opravi Luka oz. njeni delavci. sploh če vemo, kako so plačani slednji in kdo je sploh omogočil nastanek IPS, privatnih firm, ki znotraj državne Luke Kp opravljajo, tudi z njenimi sredstvi, storitve za potrebe Luke. tudi to je vprašanje za novega vodilnega menedžerja!"
danrr
# 27.09.2013 ob 19:12
Imel bo zmečkan suknič
ajgor76
# 28.09.2013 ob 14:42
Mogoce nas bo pa celo resenetil.. Ceprav dvomim.. Al bo pa po drugi strani sklenil nekaj podobnih pogodb s svojimi partnerji... Jaz se za urejanje FB strani prostovoljno javim.... Dam 50 % skonto... :)
gesan
# 28.09.2013 ob 09:17

GD
# 28.09.2013 ob 09:12

V sloveniji imamo levico in desnico, trenutno nam vlada skoraj čista levica (DL je sredina - liberalci) in te popolnoma zastopim da se malo bojiš te vlade ker trenutno dela same svinjarije in je dejstvo da je popolnoma nesposobna...


Ma kakšna levica neki...
Mi imamo levico s predolgimi in lepljivimi prsti in prav tako desnico...s predolgimi in zelo lepljivimi prsti.
Vse ostalo je zgolj zganjanje cirkusa, da bi ljudje "uživali" v njihovi predstavi s kreganjem o tem kdo od teh lepljivoprstnih je večji lopov in lažnivec.
gesan
# 28.09.2013 ob 03:21
zakaj je mariborska agencija za urejanje strani na Facebooku lani dobila 72.000, letos pa že 32.000 evrov.

To je na las podobna zgodba kot tista iz Gimnazije Ljutomer, kjer je šola naročila v dobrem letu za 133.000 eur tiskarskih uslug pri podjetju, ki je v stečaju.
Baje, da tolko stane: Generacijska knjižica, majice za 750 dijakov...

No ja, mogoče je pa tale vrli tiskar, ki je tolko ljudi obubožal s svojo neodgovornostjo...postavil še zlat dimnik na vrh šole in vtaknil še tri štorklje, ki bodo kar prezimile na tem dimniku.

Dejstvo je, da se v tej državi čisto vsepovsod kjer je le mogoče, tako zlorablja svoj položaj, da je to naravnost čudež, da odgovorne službe tega ne dojamejo in jih morajo prav za nos privlečt v žezlo problema in mora nastat prava novinarska bomba, da se sploh kaj premakne...

V celi državi je potrebno naredit revizijo. Vsepovsod, kjer so bila posredi sredstva "kao" javnega, torej skupnega značaja, ki so bila porabljena za točno določene cilje in stranke po vezah in poznanstvih...torej izbrancih, ki so potem vračali usluge v takšni in drugačni obliki.
toni66
# 28.09.2013 ob 12:48
@scipio
Alora so to bili odvetniki od Mandariča, taki postavni fantje, pobrite glave v črnem terencu.
gesan
# 28.09.2013 ob 10:50
Glih ta večno "vaša/tvoja/naša" je največji problem te države!

Vse stranke v parlamentu so bandaluzijske. To so dokazali vedno ,ko so imeli priliko se dokazat!
Važno jim je vsem le to, da imajo svojo rit na toplem in mehkem!

Kdo je lahko zadovoljen s takšnimi? Kdo jih še vedno lahko zagovarja?
Sadomazolizi!
gregorsu
# 27.09.2013 ob 22:01
ljudje, ne se sekirat... imate to, ker ste volili.
Zdaj je na vrsti privatizacija Lipice, kjer konjereja nikoli ni bila finančno dobičkonosna..
PS pa je za to, da njeni pristaši privatizirajo lipico...
ko bodo delai reze in izvajali varčevalne ukrepe bodo ta kratko potegnili konji... igralnica in golf, pa se bosta skupaj širila, upajmo da tudi hotel. Konji pa bodo v Lipici ostali samo za vzorec, pa tudi veterina, oskrba konj....

slovenija, moja dežela. I feel, sLOVEnija.... lepe parole, od katerih pa narod in konji ne bomo preživeli kapitalistične demokracije, ker ji z udeležbo na volitvah vedno znova dajemo legitimnost!

Miškota pa naj pregledajo s strani inšpekcij kako je preprodaja zemljišča in kako je izigraval gradbena dovoljenja. Da je kradel tudi janšev kader je popolnoma jasno, Zdaj bi rad miško dosegel svetništvo na grehih janše, čeprav je v samem bistvu še slabši od njih.

Kriv pa je sistem, in ne posamezne lutke, ki se menjavajo po politični potrebi in si nabirajo na ta način politične točke.

Sistem pa lahko premagamo samo z discipliniranim bojkotom volitev, ker vsak oddani glas na volitvah, daje legitimnost temu sistemu, ki mora na plečih revnih reševat svoje (sistemske) bankirje.
Farmergirl
# 27.09.2013 ob 21:16
Kaj LK ''nima'' službe za odnos z javnostjo, kjer bi oni urejali FB stran?
provni
# 02.10.2013 ob 06:50
KPK naj povabi šele za tem ko bo imel podpisano delovno pogodbo.
KavonB
# 29.09.2013 ob 15:41
Dela, Dela, Mišič.
medo357
# 28.09.2013 ob 08:21
Ampak tej pogodbi z znižano ceno verjetno sledi aneks pogodbe za povečan obseg dela, kar je praksa pri gradbenih delih. Sedaj milijon manj, da dobim stolček, nato pet več za uspešno izpeljan projekt GGM šerif LK. KPK in drugim pristojnim predlagam, da natančno nadzirajo potek dogajanj.
Vladoska
# 28.09.2013 ob 06:25
Mož bo kot kaže stvari postavil na svoje mesto. Zdaj popolnoma razumem zakaj so vse politične in druge sile hotele v javnosti prikazat GM nekompetentnega, nestrokovnega ....., da bi le lahko še naprej molzle. Narod pa kot vedno nasede medijski gonji. Tudi severni Korejci verjamejo svojemu vodji.
odzajcatč
# 28.09.2013 ob 05:40
..naj povabi kakšne kriminaliste k sebi domov in naj ugotovijo, od kje njemu premoženje v višini 5 milj. eur!!!!...blefer!!!
djdj
# 28.09.2013 ob 00:29
Če je to res, Bravo 2xMiceps. Vlačuge nekaj stanejo v to je treba vlagati... :) :)
Prophet
# 27.09.2013 ob 23:29
zemljemerec
# 19.10.2013 ob 08:50
Tudi Z.J. je vabil DURS v svojo hišo, a kaj ko ima račune drugod...
urossedej
# 08.10.2013 ob 09:33
Smrt empirični evalvaciji, svoboda uravnoteženi mastrubaciji!
Ste se vprašali, kako je sploh mogoče, da arhitekti slovenske nočne more, ki so neposredno odgovorni za stanje v državi, kljub popolnoma jasni odgovornosti danes dobivajo v medijih prostor za razprave o možnem izhodu iz krize in načinu reševanja države? Ali so naši mediji popolnoma zblazneli? Verjetno bo držalo …

http://za-misli.si/kolumne/tomaz-pangersic/1224-smrt-empiricni-evalvaciji-svoboda-uravnotezeni-mastrubaciji
toni66
# 30.09.2013 ob 14:50
2,5 milijona je že odteklo na račun GGM-ja.
AndrejP
# 28.09.2013 ob 10:57
Kateri Gašpar Mišić? A Gašpar Gašpar Mišić ali kateri drugi?
Lupo
# 28.09.2013 ob 03:06
MMC RTVSLO osebni PR Gaspar Gaspar Misica.
kvihta
# 27.09.2013 ob 21:33
Končno pravi človek v Luki, ki bo razkril vse svinjarije dosedanjih vlad in vodstvenih organov Luke. Gooo... Mišič!
sinko
# 27.09.2013 ob 21:33
Zdaj se hvali, ko bo pa svoje posle peljal pa....
GD
# 27.09.2013 ob 18:59
lepo se vidi da sta lukšić in bratuška zaigrala nasprotovanje imenovanje gašpar gašparja v vrh Luke Koper.

Levičarji, kdaj boste spoznali da se lukšić sd in bratuška ps delata norca iz vas... najbrž nikoli ker ste preveliki ideološki verniki v levičarje...
maksmaks
# 30.09.2013 ob 15:45
Nam lahko vse rečejo. A bo kdo preverjal. Bog ve kaka je resnica. Mogoče jo je pa v resnici zvišal, in bodo miljončki v žepih
tinito-castro
# 28.09.2013 ob 06:18
Pa mislim, da je človek doma v gradbeništvu in mu je znižat ceno za miljon predstavljalo profesionalno izkušnjo.Že to, da pridobiš tri ponudbe lahko ceno zniža za precej in brez pogajanj. Če pa si še vešč pogajalec, pa toliko bolje. Zato se tu ne gre čuditi.Glede na moje izkušnje je v luki preveč krpanja in raznoraznih popravil , ki bi bila nepotrebna, če bi bilo prvič narejeno v redu.Človek ki dela v prid firmi in ne le za svoj žep pač vidi tisto, kar drugi spregledajo.
gesan
# 28.09.2013 ob 03:08
vojnaslo91
# 27.09.2013 ob 20:02

72.000 evrov za urejanje Facebook strani
Gašpar Gašpar Mišič pa zatrjuje, da je v času svojega vodenja Luki Koper prihranil že okrog 2,5 milijona evrov.
-----------------------------------------------------------------
Saj ni res, pa je!!!!


Od kod vam to?
bori
# 27.09.2013 ob 22:33
Nekoč je nekdo na tem portalu napisal približno tak komentar:

Kučan je tak in tak in tak... ******** (nič), da niti ravne avtoceste do Murske Sobote ni naredil...
-----
No, le kaj bi ta veleum napisal v primeru, da bi Kučan (Kućan) avtocesto do Murske Sobote "naredil" ??
---
Slovenec bi Slovenca požrl...janšizem je pa itak nadreligija najvišjih bogov in vsevedov.
-
No.. glede uporabe ĆĐ.... me zanima, ali se pravilno napiše Brščič ali Brščić ali Bršćić... magister, seveda...menda tudi kinolog... se na nagobčnike spozna...
Hvala za odgovor.
Kazalo