Na Voglu si želijo še nekaj sončnih dni. Foto: Slotrips.si
Na Voglu si želijo še nekaj sončnih dni. Foto: Slotrips.si


Z začetkom letošnje sezone so na Voglu zelo zadovoljni, saj je eden najboljših v zadnjih letih, vendar pa bi bil glede na to, koliko snega imajo in kdaj so letos zato že lahko začeli sezono, obisk lahko še precej boljši.
Žal je v zadnjih dneh sonce zatajilo tudi v visokogorju, kjer s frontami prihaja sem ter tja tudi močan veter, zato je obiska manj, kot bi si želeli. Odlično pa so poslovali v času praznikov in v decembru tako že našteli 13.000 smučarjev, kar je 30 odstotkov več kot leto predtem. Del te številke pa gre, pravi direktor Žičnic Vogel Boštjan Mencinger, nedvomno pripisati tudi pomladi v dolini in na bližnjih smučiščih.
"Pozna se nam v tem, da prihajajo z drugih smučišč na naše smučišče. Tudi v času počitnic na Hrvaškem se je poznalo, da so prišli gostje, ki še nikoli prej niso bili na Voglu," pravi Mencinger.
Še ga bo zapadlo
Kot edino delujoče smučišče daleč naokrog je Vogel v teh dneh zanimiv predvsem za stacionarne goste iz bližnjih turističnih krajev. "Kar se pa Slovencev tiče, v dolini ni smučarskega vzdušja, ni mraza, ni snega in redkokdo sploh pomisli na smučanje. Čeprav so pri nas razmere idealne, pa vseeno čakamo na nekaj lepih, sončnih dni," opisuje stanje.

Prav vreme je tisto, kar Vogel v tem trenutku loči od rekordne sezone. Po drugi strani pa še, dodaja Mencinger, vlada med smučarji zmotno mnenje, da je na Voglu, ki v teh dneh pravzaprav edini ponuja popolno ponudbo, prevelika gneča. "Ampak žal ni tako. Marsikdo sploh ne ve, da je pri nas toliko snega. Ker je tako rekoč 50, 100 metrov pod zgornjo postajo nihalke kopno. In v teh 100 metrih je za meter snega razlike," še dodaja.

Ki ga bo Vogel, medtem ko bo nižje ležeča smučišča po napovedih vremenoslovcev še naprej zalival dež, znova deležen. Na 120 centimetrov podlage.