Dokapitalizacija družbe je bila potrebna zaradi izpolnitve zavez do kreditodajalcev ter razširitve poslovanja Adrie Airways. Foto: MMC RTV SLO
Dokapitalizacija družbe je bila potrebna zaradi izpolnitve zavez do kreditodajalcev ter razširitve poslovanja Adrie Airways. Foto: MMC RTV SLO

Adrio Airways je z dvema milijonoma evrov dokapitalizirala državna Posebna družba za podjetniško svetovanje (PDP), 500.000 evrov pa sta prispevali družbi Kompas in Palma. Adrio Airways Tehnika je PDP dokapitaliziral z 2,7 milijona evrov, v lastništvo te družbe pa je s konverzijo terjatev v višini 4,5 milijona evrov vstopila tudi družba Aerodrom Ljubljana, so sporočili iz Adrie Airways.

"Dokapitalizacija potrebna za stabilno poslovanje"
"Zadovoljni in veseli smo, da sta tudi dva naša največja poslovna partnerja videla poslovno priložnost z vstopom v dokapitalizacijo družbe Adrie Airways," pravijo v družbi. Prepričani so, da je "stabilno poslovanje družbe Adria Airways prav gotovo v interesu vseh akterjev, ki se ukvarjamo s prodajo letalskih kart, zato je tudi razumljiv pozitiven odnos obeh poslovnih partnerjev do sodelovanja v dokapitalizaciji družbe". Obe družbi z Adrio Airways na letni ravni opravita za več kot 11 milijonov evrov prometa.

Dokapitalizacija je bila potrebna zaradi izpolnitve zavez do kreditodajalcev ter razširitve poslovanja Adrie Airways, predvsem za izgradnjo tretjega hangarja, ki da ga družba nujno potrebuje, da bo lahko realizirala pridobljena podpisana naročila, so dejali v vodstvu družbe. Ocenjujejo, da je bila razpisana dokapitalizacija uspešna, in nove dokapitalizacije v prihodnosti ne pričakujejo.

"Upravni odbor in poslovodstvo se bosta začela pogovarjati z večjimi letalskimi prevozniki in družbami za vzdrževanje letal, ki bi lahko vstopili v podjetje kot strateški partnerji," so zapisali.