Najprej pridejo na vrsto obstoječi delničarji, nato tudi javnost. Foto: BoBo
Najprej pridejo na vrsto obstoječi delničarji, nato tudi javnost. Foto: BoBo

V prodajo gre tako 7.142.858 novih delnic te banke. Njihova prodajna cena bo 7 evrov, skupna emisijska vrednost ponujenih delnic pa bo znašala do 50 milijonov evrov.

V prvem krogu, ki bo trajal do vključno 3. septembra, bodo lahko delnice kupili obstoječi delničarji, torej tisti, ki so bili na dan 29. junij vpisani v bančno delniško knjigo. V drugem krogu, ki bo trajal sedem dni, pa bodo na vrsto prišli tudi delničarji, ki so bili na presečni dan vpisani v delniško knjigo Abanke, in širša javnost. Posebnih omejitev pri vpisu delnic ne bo.

Delnice se bodo vplačevale v denarju. Njihovo vpisovanje in vplačevanje bo potekalo na osmih vpisnih mestih v poslovalnicah Abanke. Delnice morajo biti vplačane najpozneje naslednji delovni dan po izpolnitvi vpisne izjave.

Svež kapital za uresničevanje strategije
Povečanje kapitala bo, po pojasnilih iz Abanke Vipa, omogočilo vzpostavljanje kapitalske osnove za uresničevanje strategije poslovanja skupine Abanka, izboljšanje količnika kapitalske ustreznosti in pripravljenost na izpolnjevanje višjih pričakovanih kapitalskih zahtev v okviru Basla III.

B. V.